§ 38 Ilmastokestävää suometsän hoitoa Pirkanmaalla -projektin yhteistyösopimuksen hyväksyminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:6723/02.04.01/2021

Päätöspäivämäärä

28.9.2021

Päätöksen tekijä

Kehitysjohtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Kehittämispäällikkö Anne Nousiainen, p. 040 801 6995, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kehitysjohtaja Tuula Hoivala, p. 050 329 5711, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Suomen metsäkeskus on hakemassa rahoitusta Ilmastokestävää suometsän hoitoa Pirkanmaalla -hankkeelle Mannersuomen maaseuturahastosta. Tampereen kaupunki, Tampereen seudun ammattopisto Tredu on mukana hankehakemuksessa yhtenä osatoteuttajana. Hankkeen päätavoite on uudistaa ja monipuolistaa suometsien käsittelyä siten, että ojitettujen turvemaiden hiilipäästöt ja vesistökuormitus alenevat. Tredun vastuulla on koulutuksellisen materiaalin tuottaminen sekä jalkauttaminen.

Hankkeen päätoteuttajana toimiva Suomen metsäkeskus on laatinut yhteistyösopimuksen. Sopimus määrittelee projektin osapuolten tehtävät,​ velvollisuudet ja vastuut. Sopimuksella osapuolet sitoutuvat toteuttamaan hanketta sopimuksen, rahoittajan hyväksymän hankesuunnitelman ja rahoituspäätöksen ehtojen mukaisesti sekä valtuutetaan päätoteuttaja jättämään rahoitushakemus Hyrrä-järjestelmässä.

Kehitysjohtajan päätösvalta asiassa perustuu palvelualueen johtajan päätökseen 3.9.2021 § 134 Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasääntö. (Toimintasäännön liite: Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan toimivallan siirtäminen 6.9.2021 alkaen.)

Päätös

Hyväksytään liitteenä oleva Tampereen kaupungin / Tampereen seudun ammattiopisto Tredun ja Suomen metsäkeskuksen välinen Ilmastokestävää suometsän hoitoa Pirkanmaalla -projektin yhteistyösopimus.

Allekirjoitus

Kehitysjohtaja Tuula Hoivala