Päätöksen perustelut
UNA Oy:n Ydin UNA on maakuntien ja julkisten sote-toimijoiden yhteinen on yksilö- ja väestötason asiakkuustietoja lähdejärjestelmistä kokoava tiedonhallinta- ja integraatioratkaisu. Ratkaisu palvelee sekä sote-järjestäjä- että -tuottajatason toimintaa. UNA Tilannekuva puolestaan on käyttöliittymä, joka tukee asiakkaan oikeiden palveluiden saamista oikeaan aikaan sekä auttaa ongelmien havaitsemista ennakolta, syntyneen ongelman tai sairauden nopeaa tunnistamista sekä vaikuttavien tukimuotojen nopeaa valintaa ja suunniteltujen palveluiden yhteensovittamista.
PSHP ja Tampere näkevät Ydin UNA:n maakuntatasoisena kehittämishankkeena, johon on saatu STM:n rahoitusta keväällä 2021. Tämän pohjalta PSHP ja UNA Oy ovat sopineet jatkopilotista, jossa tarkoituksena on toteuttaa Tampereen kaupungin kotihoidon ja omaishoidon asiakasohjaajille asiakastietoja yhteen keräävä järjestelmä. Asiakasohjaajan Tilannekuvan laukaiseva järjestelmä on AluePegasos-potilastietojärjestelmä ja lähdejärjestelminä toimivat AluePegasos Tampere (CGI Suomi Oy), AVPH-ajanvarausjärjestelmä (Solita Oy), Tampereen hoivakotien lyhytaikaispaikkojen hallintaratkaisu LAPPI (Solita Oy), interRAI HC kotihoidon arviointijärjestelmä (Raisoft Oy). Lisäksi
PSHP:ltä lähdejärjestelmiksi tulevat Uranus-potilastietojärjestelmä sekä alueellinen Effector-apuvälineprosessin hallintajärjestelmä. Tampereen ja PSHP:n lähdejärjestelmien lisäksi suunniteltu ratkaisu hakee asiakasohjaajien työtä tukevia kansallisia tietoja terveydenhuollon ja sosiaalihuollon Kanta-arkistosta, Reseptikeskuksesta, väestötietojärjestelmästä (VTJ) ja Suomi.fi -palvelusta.
Projekti toteutetaan Tampereen ympäristöön ja se vaatii teknisiä muutoksia.
Tampereen kaupungin ja Tieto Finland Oy:n välillä on 9.11.2015 allekirjoitettu palvelusopimus perustietotekniikka- ja integraatiopalveluista.
Tieto Finland Oy antoi 15.9.2021 tarjouksen UNA Ydin -jatkopilotin teknisen ympäristön toteutuksesta. Alustava toteutusaikataulu on 26.6.- 30.11.2021. Tilauksesta aiheutuva arvonlisäveroton kertakustannus on enintään 62 824 euroa. Jatkuvat arvonlisäverottomat kustannukset (palvelinkulut ja palvelinhallinta) ovat 244,72 - 294,72 euroa kuukaudessa. Jatkuvat kustannukset tarkentuvat pilotoinnin jälkeen.Tilauksen arvonlisäveroton arvo on noin 76 971 euroa sopimuskauden aikana.
Tieto Finland Oy raportoi projektin etenemisestä Tampereen kaupungille ja UNA-projektille.
Hankinta-asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Päätösesitys perusteluineen tulee julkiseksi päätöksenteon jälkeen. Tarjoukset ja muut hankintaa koskevat asiakirjat tulevat julkisiksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen. Yleisesti julkisiksi tarjousasiakirjat tulevat, kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään kaupungin sähköisessä arkistossa. Muutoksenhakua varten asiakirjat on saatavissa Tampereen kaupungin tietohallintoyksiköstä.
Tampereen kaupungin konsernihallinnon toimintasäännön liitteen 1 (delegointimatriisi) mukaan tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupungin ICT-hankinnoista, ICT-sopimusten ehdoista, hyväksymisestä ja allekirjoittamisesta. Lisäksi tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupunkiseudun tietohallintosopimuksessa määritellyistä asioista.