§ 510 Valtuutuksen antaminen vammaispalveluille Hannulankatu 1:ssä sijaitsevan Hannulankodin asukkaiden vuokrasopimusten allekirjoittamiseksi

Lataa  Kuuntele 

TRE:6475/02.07.03/2021

Päätöspäivämäärä

22.9.2021

Päätöksen tekijä

Kiinteistöjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Kiinteistöpäällikkö Jyrki Miettinen, puh. 040 173 0234, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm, puh. 0400 205 044, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupungin toimintamallin mukaisesti kaupunki vuokraa asunnot palvelutiloineen tehostetun palveluasumisen ja erityisasumisen kohteista näiden omistajilta. Sosiaali- ja terveyspalveluiden palvelualue valitsee kohteeseen palveluntuottajan ja asuntoihin asukkaat.

Tampereen Tilakeskus Liikelaitos on 1.1.2011 alkaen vuokrannut Lännen YH-Asunnot Oy:ltä osoitteesta Hannulankatu 1 kehitysvammaisten asumisyksikön (Hannulankodit) kehitysvammaisten henkilöiden asumispalveluun.

Tampereen Tilakeskus Liikelaitoksessa aiemmin ollut tilaomaisuus ja mm. tilojen vuokraus siirtyi 1.1.2018 alkaen Kiinteistöt, tilat ja asuntopolitiikka -palveluryhmän hoidettavaksi. Tämän johdosta vuokrasopimukset tehdään jatkossa Kiinteistöt, tilat ja asuntopolitiikka -palveluryhmän määrittämillä vuokrilla Kiinteistöt, tilat ja asuntopolitiikka -palveluryhmän nimiin.

Tampereen kaupungin ja Hoivakymppi Oy:n välillä on ollut voimassa ostopalvelusopimus vuodesta 2016 alkaen. Hoivakymppi Oy on irtisanonut sopimuksen 28.1.2021. Ostopalvelusopimuksella Tampereen kaupunki on ostanut kehitysvammaisten asumispalveluita Hannun Linnasta,​ osoitteessa Hannulankatu 1,​ 33580 Tampere. Tampereen kaupunki ja Hoivakymppi Oy ovat sopineet,​ että palvelut siirtyvät Tampereen kaupungille 1.10.2021. Tästä on päätös sosiaali-​ ja terveyslautakunnan kokouksesta 17.6.2021 § 79. Kun Tampereen kaupunki on päättänyt olla kilpailuttamatta sopimusta ja päättänyt itse ottaa Hannun Linnan toiminnan omaksi toiminnakseen,​ on asiaan koskevien oikeudellisten tulkintojen pohjalta päädytty pitämään muutosta työsopimuslain 1 luvun 10 §:n mukaisena liikkeenluovutuksena. Tampereen kaupunki jatkaa kehitysvammaisten asumistoimintaa omana toimintanaan 1.10.2021 alkaen

On tarkoituksenmukaista, että uusi palveluntuottaja, Tampereen kaupunki, Sosiaali- ja terveyspalvelut, Psykososiaalisen tuen palvelut, Vammaispalvelut tekee asuinhuoneistojen vuokrasopimukset asiakasohjauksen valitsemien asukkaiden kanssa Tampereen kaupunki, Kiinteistöt, tilat ja asuntopolitiikka -palveluryhmän nimiin.

Asunto- ja kiinteistölautakunnan päätöksen 23.10.2019 § 144 mukaisesti asian päättää kiinteistöjohtaja, kun kyse on rakennusten, tilojen ja niihin littyvien alueiden vuokraamisesta.

Päätös

Tampereen kaupunki, Sosiaali- ja terveyspalvelut, Psykososiaalisen tuen palvelut, Vammaispalvelut palvelupäällikkö Marjaana Räsänen ja johtava hoitaja Jonna Saarela valtuutetaan allekirjoittamaan Tampereen kaupunki, Kiinteistöt, tilat ja asuntopolitiikka -palveluryhmän puolesta Tampereella osoitteessa Hannulankatu 1 sijaitsevien Hannulankotien asuntojen vuokrasopimukset asukkaiden kanssa, joiden asumisoikeus perustuu Tampereen kaupungin asiakaskohtaiseen sosiaalipalvelupäätökseen ja tämä valtuutus on voimassa toistaiseksi.

Allekirjoitus

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm