§ 6 Päätös joukkoliikenteen tarkastusmaksua koskevaan oikaisuvaatimukseen

Lataa  Kuuntele 

TRE:7407/02.04.03/2021

Päätöspäivämäärä

27.10.2021

Päätöksen tekijä

Katupäällikkö, Kaupunkiympäristön palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Vastaava matkalippujen tarkastaja Marjo Äijö, puh. 041 730 5505, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Katuinsinööri Kari Kannisto, puh. 050 329 5271, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Oikaisuvaatimuksen tekijä on vaatinut oikaisua tarkastajan 30.08.2021 klo 9.17 tekemään päätökseen, koskien tarkastusmaksua 72000001817.

Asiakas on pyytänyt maksuun oikaisua, vedoten terveystietoihin ja asiakas on pyynnöstä myös lähettänyt tarvittavat lisätiedot asiaan liittyen.

Matkustaja on velvollinen tarkastajan vaatimuksesta esittämään matkalippunsa. Jos matkustaja ei esitä asianmukaista matkalippua, hän on matkalipun hinnan lisäksi velvollinen suorittamaan tarkastajan määräämän tarkastusmaksun.

Tarkastusmaksu jätetään määräämättä matkustajalle asianmukaisen matkalipun puuttumisen johdosta, jos ilmenee, että lipun puuttuminen on johtunut matkustajan ikä, kehitystaso, terveydentila, mielentila tai muu näihin rinnastettava erityinen seikka huomioon ottaen anteeksi annettavasta huomaamattomuudesta, ajattelemattomuudesta tai tietämättömyydestä taikka jos tarkastusmaksun määräämistä muusta syystä on pidettävä ilmeisen kohtuuttomana tai perusteettomana.

Asiassa on sinänsä riidatonta, että tarkastushetkellä asiakkaalla ei ole ollut esittää asianmukaista matkalippua. Asiassa esitetyn selvityksen perusteella voidaan kuitenkin katsoa, että asianmukaisen lipun puuttuminen on johtunut asiakkaan terveydentila huomioon ottaen anteeksiannettavasta huomaamattomuudesta.

Päätös

Oikaisuvaatimus hyväksytään, tarkastusmaksun määräämistä koskeva päätös kumotaan ja tarkastusmaksu jätetään perimättä.

Henkilötietoja sisältävä teksti

Salassapidettävät tiedot poistettu.

Allekirjoitus

Katupäällikön 1. varahenkilö, katuinsinööri Kari Kannisto