§ 100 Lautakuntien, johtokuntien ja jaostojen hallintowebinaari 14.10.2021

Lataa  Kuuntele 

TRE:6527/01.04.01/2021

Päätöspäivämäärä

28.9.2021

Päätöksen tekijä

Pormestari

Valmistelijan yhteystiedot

Pormestarin sihteeri Ritva Vakkuri, puh. 0400 780 866, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Palvelupäällikkö Jukka Tapiola, puh. 040 531 4434, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Lautakuntien, johtokuntien ja jaostojen jäsenille ja varajäsenille järjestetään perehdytystä toimielinten toimikauden alussa. Mainituille toimielimille järjestettävässä hallintowebinaarissa käydään läpi keskeisiä hallintoon, päätöksentekoon ja luottamustoimen hoitamiseen liittyviä teemoja, kuten kunnan hallintoa ja päätöksentekoa säätelevät lait, säännöt ja ohjeet, esteellisyys, luottamushenkilöiden rooli ja vastuut, luottamushenkilöiden aloitteet ja kyselyt, luottamushenkilöiden palkkiot, korvaukset ja sidonnaisuusilmoitukset. Koulutukseen sisältyy myös viestintään ja kaupungin kokousjärjestelmien käyttöön liittyvää koulutusta.

Hallintowebinaariin kutsutaan lautakuntien, johtokuntien ja jaostojen jäsenet ja varajäsenet sekä ne valtuutetut ja ensimmäiset varavaltuutetut, jotka eivät osallistuneet uudelle valtuustolle 12.8.2021 järjestettyyn hallintowebinaariin. Lautakuntien, johtokuntien ja jaostojen hallintowebinaari on koulutusteemoiltaan samansisältöinen uudelle valtuustolle pidettyjen koulutusten kanssa.

Seminaarin järjestämisestä aiheutuvat kustannukset sekä tamperelaisten luottamushenkilöiden ansionmenetyskorvaukset voidaan maksaa kustannuspaikalta 113101 Toimielimet yhteiset, sisäinen tilaus 20012, Luottamushenkilökoulutus. Muita kuntia edustavien luottamushenkilöiden ansionmenetyskorvaukset voidaan maksaa kustannuspaikalta 113132, Lautakunnat yhteiset, ja toimielinkohtaisilta sisäisiltä tilausnumeroilta.

Hallintosäännön 34 §:n perusteella pormestari päättää luottamushenkilöiden matkoista ja koulutuksista lukuun ottamatta tarkastuslautakuntaa.

Päätös

Lautakuntien, johtokuntien ja jaostojen jäsenet ja varajäsenet sekä ne valtuutetut ja ensimmäiset varavaltuutetut, jotka eivät osallistuneet uudelle valtuustolle 12.8.2021 järjestettyyn hallintowebinaariin, oikeutetaan osallistumaan 14.10.2021 järjestettävään lautakuntien, johtokuntien ja jaostojen hallintowebinaariin.

Webinaarin järjestämisestä aiheutuvat kustannukset sekä tamperelaisten luottamushenkilöiden ansionmenetyskorvaukset voidaan maksaa kustannuspaikalta 113101 Toimielimet yhteiset, sisäinen tilaus 20012, Luottamushenkilökoulutus. Muita kuntia edustavien luottamushenkilöiden ansionmenetyskorvaukset voidaan maksaa kustannuspaikalta 113132, Lautakunnat yhteiset, ja toimielinkohtaisilta sisäisiltä tilausnumeroilta.

Allekirjoitus

Anna-Kaisa Ikonen, pormestari