§ 539 Teleyhteyksien asentaminen ja tilojen luovutus Tampereen kaupungin hallinnoimiin kiinteistö​ihin -​ Telia Finland Oyj,​ lisä​pä​ä​tö​s

Lataa  Kuuntele 

TRE:3261/02.07.03/2021

Päätöspäivämäärä

12.10.2021

Päätöksen tekijä

Kiinteistöjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Tila-​asiantuntija Jori Komulainen,​ puh. 040 359 2295,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm,​ puh. 0400 205 044,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Päätöksen perustelut

Kiinteistöjohtajan päätöksellä 18.5.2021 § 334 Telia Finland Oyj:lle on vuokrattu lueteltuihin kaupungin palvelurakennuskohteisiin tiloja teleyhteyksien asentamista varten. Vuokraustarpeet perustuvat kilpailutettuun teleoperaattoripalveluiden hankintasopimukseen. Palveluhankintojen kautta parannetaan mm. kaupungin kohteiden sisäkuuluvuuksia. Palvelusopimukseen perustuvat kohdekohtaiset tilasopimukset laaditaan tietohallintojohtajan määräaikaista hankintapäätöstä 26.1.2021 § 12 vastaavasti enintään 29.6.2026 saakka kolmen (3) kuukauden molemmin puolisin irtisanomisajoin.

Uusia kuuluvuuden kehittämiskohteita voi tulla myös myöhemmin kiinteistökohdekehittämisen tai valmistuvien uudisrakennushankkeiden myötä,​ jolloin asennussuunnitelmat hyväksytetään erikseen ja tilavuokrauksesta päätetään erikseen. Kiinteistöjohtajan päätöksen § 334 jälkeen on valmistumassa kaksi uutta kohdetta Isokuusen päiväkoti ja koulu,​ osoitteessa Honkakuusenkatu 6 ja Multisillan päiväkoti,​ osoitteessa Terävänkatu 2,​ joista tulisi kirjallisilla sopimuksilla vuokrata Telialle tilat. Molempien kohteiden asennusajankohdat huomioiden sopimukset voidaan laatia alkaen 1.10.2021. Asennussuunnitelmat on hyväksytetty Tampereen Tilapalvelut Oy:n hankehallinnassa. Yksityiskohtaiset sopimusehdot määritellään kohdekohtaisessa sopimuksessa.

Asunto- ja kiinteistölautakunnan päätöksen 23.10.2019 § 144 mukaisesti asian päättää kiinteistöjohtaja, kun kyse on rakennusten, tilojen ja niihin liittyvien alueiden vuokraamisesta.

Päätös

Telia Finland Oyj:lle (y-​tunnus 1475607-​9) vuokrataan päätöstä § 334 lisäävästi osoitteisiin Terävänkatu 2 ja Honkakuusenkatu 6 valmistuvista uudisrakennuskohteista määritellyt tilat teleyhteyksien ja sen vaatimien tietoliikennelaitteiden asentamiseksi enintään 29.6.2026 saakka kolmen (3) kuukauden molemmin puolisin irtisanomisajoin. Vuokraus koskee vain erikseen hyväksyttyä ja tilattua asennussuunnitelmaa,​ joka tulee hyväksyttää myös Tampereen Tilapalvelut Oy:ssä. Yhteensovitettavat työvaiheet kohteissa huomioiden sopimukset laaditaan alkaviksi 1.10.2021.

Teleoperaattoripalveluiden hankintasopimuksen voimassaolon jälkeen viimeistään vuokrasopimukset neuvotellaan uudelleen huomioiden mahdollinen uusi palveluhankintasopimus. Kiinteistöjen käyttötarpeiden muutoksissa kiinteistönomistajalla on oikeus irtisanoa kohdekohtainen sopimus kolmen (3) kuukauden irtisanomisajalla. Mikäli kiinteistö myydään,​ sopimus ei saa jäädä rasitteeksi. Tarkemmat vuokrausehdot määritellään kohdekohtaisessa sopimuksessa,​ jonka liitteeksi laitetaan asennussuunnitelma.

Allekirjoitus

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm