§ 234 Kehitysvammaisten henkilöiden asumispalvelujen hankinta

Lataa  Kuuntele 

TRE:5512/02.07.01/2021

Päätöspäivämäärä

2.11.2021

Päätöksen tekijä

Z/Palvelujohtaja, psykososiaalisen tuen palvelut

Valmistelijan yhteystiedot

Suunnittelija Emma Lindström, email emma.m.lindstrom@tampere.fi, puh. 044 481 1125 Palvelupäällikkö Anna Mustonen, email anna.mustonen@tampere.fi, puh. 040 639 7834 Kilpailutusasiantuntija Siiri Tawast/Tuomi Logistiikka Oy, email siiri.tawast@tuomilogistiikka.fi, puh. 041 730 0753

Lisätietoja päätöksestä

Palvelujohtaja Maritta Närhi, email maritta.narhi@tampere.fi, puh. 050 320 6325

Päätöksen perustelut

Tuomi Logistiikka Oy pyysi Tampereen kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualueen psykososiaalisen tuen palveluryhmän toimeksiannosta tarjouksia kehitysvammaisten henkilöiden asumispalvelujen hankinnasta. Tampereen ja Oriveden kaupungit muodostavat sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistoiminta-alueen, jonka isäntäkuntana toimii Tampere.

Hankinta sisältää tuetun asumisen, palveluasumisen, tehostetun palveluasumisen, yksilöllisesti suunnitellun erityistason ympärivuorokautisen tuen sekä asumisvalmennuksen (optio) palveluita kehitysvammaisille henkilöille.

Kyseessä on hankintalain (1397/2016) liitteessä E tarkoitettuja sosiaali- ja terveyspalveluja koskevien hankintojen kansallisen kynnysarvon ylittävä hankinta. Kyseessä on sähköinen hankintamenettely, joka on kestonsa ajan avoin kaikille tarjouspyynnön vaatimukset täyttäville palveluntuottajille tarjouspyynnön liitteessä 3 kuvatulla tavalla ja joka on tarkoitettu hankintalain 1397/2016 luvun 12 mukaisiin hankintoihin. Tarkemmin hankintamenettely on kuvattu tarjouspyynnön liitteessä 3 Hankintamenettelyn kuvaus.

Hankinta oli jaettu neljään osa-alueeseen palvelutuotteiden mukaan. Osa-alueet ovat seuraavat:

Osa-alue 1 Tuettu asuminen, sisältäen palveluluokat:

  • 1.1.Tuettu asuminen, palveluluokka 1 - Kevyt tuki
  • 1.2.Tuettu asuminen, palveluluokka 2 - Vahva tuki

Osa-alue 2 Palveluasuminen
Osa-alue 3 Tehostettu palveluasuminen, sisältäen palveluluokat:

  • 3.1 Tehostettu palveluasuminen, palveluluokka 1
  • 3.2 Tehostettu palveluasuminen, palveluluokka 2
  • 3.3 Tehostettu palveluasuminen, palveluluokka 3
  • 3.4 Tehostettu palveluasuminen, palveluluokka 4

Osa-alue 4 Yksilöllisesti suunniteltu erityistason ympärivuorokautinen tuki

Lisäksi tarjoajien oli mahdollista tarjota vapaaehtoisena optiona asumisvalmennuksen palvelua seuraavissa osa-alueissa:

  • Tuetun asumisen asumisvalmennus
  • Palveluasumisen asumisvalmennus
  • Tehostetun palveluasumisen asumisvalmennus (palveluluokat 1–4)

Vapaaehtoista optiota tarjonneet tarjoajat on kuvattu päätöksen liitteenä olevissa alustavassa vertailutaulukossa ja lopullisessa vertailutaulukossa.

Hankinnan sitoumukseton vuosiarvo jakaantuu osa-alueittain arviolta seuraavasti:

  • Tuettu asuminen 2 000 000€/vuosi
  • Palveluasuminen 3 000 000€/vuosi
  • Tehostettu palveluasuminen 15 000 000€/vuosi
  • Yksilöllisesti suunniteltu erityistason ympärivuorokautinen tuki 3 200 000€/vuosi
  • Ateriat ja ylläpito 1 800 000€/vuosi

Hankinnasta lähetettiin hankintailmoitus julkaistavaksi HILMA-palvelussa 7.9.2021 ja tarjouspyyntö oli saatavilla Tarjouspalvelu.fi-toimittajaportaalissa. Hankintailmoitukseen tehtiin korjausilmoitus 22.9.2021. Korjausilmoituksella korjattiin Hankinnan kohteen kriteerit -kohdassa jokaisen neljän osa-alueen osalta Palvelun/Yksikön tiedot -otsikon alla uusien yksiköiden tai niihin rinnastettavissa olevien yksiköiden palvelutuotannon käynnistämisen ehtoa sopimusluonnoksen mukaiseksi niin, että tarjoaja aloittaa hankintasopimuksen mukaisen toimintansa viimeistään 12 kuukauden sisällä tarjouspyynnössä ilmoitetusta sopimuskauden aloituspäivämäärästä aiemmin ilmoitetun hankinnan lainvoimasta sijaan.

Tarjouksen jättivät määräaikaan 4.10.2021 klo 12.00 mennessä seuraavat kymmenen (10) tarjoajaa (y-tunnus nimen jälkeen suluissa):

  • Aspa Palvelut Oy (1998395-9)
  • Asumispalvelu Ristilä Oy (2350358-3)
  • Attendo Tyrvään Kartano Oy (2138739-8)
  • Autismisäätiö sr (1569797-1)
  • Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö sr (0116480-8)
  • Matrocks oy (2481984-6)
  • Sofiakylä Oy (2344842-2)
  • Suomen Invalidilasten ja -nuorten Kivalakodit r.y. (0150809-2)
  • Symbolon Oy (2337340-8)
  • TampereMissio Palvelut oy (3007158-1)

Tarjoajat osa-alueittain on kuvattu päätöksen liitteenä olevassa alustavassa vertailutaulukossa.

Hankintalain 74 §:n mukaan hankintayksikön on mahdollista pyytää tarjoajia toimittamaan, lisäämään, selventämään tai täydentämään tarjousten puutteellisia tai virheellisiä tietoja ja asiakirjoja. Hallituksen esitöihin perustuen sallittua on pyytää tarjoajaa toimittamaan, lisäämään, selventämään tai täydentämään puutteellisia tai virheellisiä tietoja tai asiakirjoja hankintayksikön asettamassa määräajassa koskien tarjoajien antamissa asiakirjoissa olevia epäolennaisia puutteita, ristiriitoja ja virheitä.

Hankintayksikkö toimitti täsmennyspyynnön 19.10.2021 Symbolon Oy:lle ja 22.10.2021 Autismisäätiö sr:lle koskien Ympäristösuunnitelma -liitteen tietoja.  Molemmat tarjoajat toimittivat hyväksytyt selvitykset asetettuun määräaikaan mennessä. Täsmennyspyynnöt koskivat tarjousten tietoja, jotka eivät vaikuttaneet tarjousten vertailuun.

Tarjousten tarjouspyynnönmukaisuuden tarkastaminen

Hankintalain 113 §:n mukaisesti tarjouspyyntöä tai tarjousmenettelyn ehtoja vastaamattomat tarjoukset on suljettava pois tarjouskilpailusta. Hankintayksikkö voi pyytää tarjoajaa tai ehdokasta määräajassa toimittamaan, lisäämään, selventämään tai täydentämään puutteellisia tai virheellisiä tietoja ja asiakirjoja. Tehdyt täsmennyspyynnöt on kuvattu yllä. Hankintayksikön täsmennyspyyntöihin saatujen vastausten perusteella kaikki tarjouskilpailuun osallistuneet tarjoukset täyttivät tarjouspyynnön vaatimukset.

Tarjousten vertailu

Kokonaistaloudellisen edullisuuden perusteena käytettiin halvinta hintaa ja parasta hinta-laatusuhdetta alla luetellun mukaisesti. Tilaaja on sisällyttänyt sopimukseen palvelulle asetetut tavoitteet ja asettanut palvelua koskevat ehdottomat laatuvaatimukset sellaisiksi, että ne yhdessä takaavat laadukkaan palvelun.

Hankinta oli jaettu osa-alueisiin seuraavasti:

  • Osa-alue 1: Tuettu asuminen (paras hinta-laatusuhde
  • Osa-alue 2: Palveluasuminen (halvin hinta)
  • Osa-alue 3: Tehostettu palveluasuminen (halvin hinta)
  • Osa-alue 4: Yksilöllisesti suunniteltu erityistason ympärivuorokautinen tuki (soveltuvuusvaatimukset täyttävät ja tarjouspyynnönmukaisen tarjouksen jättäneet tarjoajat valitaan)

Osa-alueessa 1 tarjoukset vertailtiin osa-aluekohtaisesti. Osa-alueen maksimivertailupisteet oli 100 vertailupistettä, joka koostui hinnan pisteistä (maksimipisteet 90) ja laadun pisteistä (maksimipisteet 10). Hinnan pisteytys määräytyi siten, että vertailuhinnaltaan halvin tarjous sai osa-alueen hinnan maksimipisteet. Muiden tarjousten hinnan pisteet laskettiin siten, että halvimman tarjouksen vertailuhinta (X) jaettiin kyseisen tarjouksen vertailuhinnalla (Y) ja kerrottiin osa-alueen hinnan maksimipisteillä (X/Y*90). Laadun pisteet määräytyi tarjouspyynnössä "Hankinnan kohteen kriteerit" -otsikon alla kuvatusti. Lopuksi tarjouksen hinnan ja laadun saamat pisteet laskettiin yhteen vertailupisteiksi. Vapaaehtoisia optioita ei vertailtu.

Osa-alueessa 2 tarjoukset vertailtiin osa-aluekohtaisesti. Osa-alueen maksimivertailupisteet oli 100 vertailupistettä. Vertailupisteytys määräytyi siten, että vertailuhinnaltaan halvin tarjous sai osa-alueen maksimivertailupisteet. Muiden tarjousten vertailupisteet laskettiin siten, että halvimman tarjouksen vertailuhinta (X) jaetaan kyseisen tarjouksen vertailuhinnalla (Y) ja kerrottiin osa-alueen maksimivertailupisteillä (X/Y*100). Vapaaehtoisia optioita ei vertailtu.

Osa-alueessa 3 tarjoukset vertailtiin palveluluokkakohtaisesti. Vertailussa tarjouksen kunkin palveluluokan maksimivertailupisteet oli 100 vertailupistettä. Vertailupisteytys määräytyi siten, että kyseisessä palveluluokassa vertailuhinnaltaan halvin tarjous sai palveluluokan maksimivertailupisteet. Muiden tarjousten vertailupisteet laskettiin siten, että palveluluokan halvimman tarjouksen vertailuhinta (X) jaettiin kyseisen tarjouksen palveluluokan vertailuhinnalla (Y) ja kerrottiin palveluluokan maksimivertailupisteillä (X/Y*100). Vertailu tehtiin samoin jokaisen palveluluokan (4 kpl) osalta. Toisin kuin tarjouspyyntölomake antaa ymmärtää, tarjoukset eivät saaneet koko osa-alueesta vertailupisteitä yhteensä. Vapaaehtoisia optioita ei vertailtu.

Osa-alueessa 4 ei vertailtu saatuja tarjouksia tässä puitesopimuksen kilpailutuksen vaiheessa. Osa-alueeseen valittiin kaikki soveltuvuusvaatimukset täyttävät ja tarjouspyynnönmukaisen tarjouksen jättäneet tarjoajat, jotka muodostivat palveluntuottajarekisterin tarjouspyynnön liitteessä 3 Hankintamenettelyn kuvaus esitetyn mukaisesti. Osa-alueessa tehdään myöhemmin sopimuskaudella puitejärjestelyn sisäisiä kilpailutuksia ilmoitetuilla vertailu- ja valintaperusteilla (ks. tarjouspyynnön liite 10 Minikilpailutuksen tarjouspyyntöpohja).

Tarkemmin vertailu on kuvattu päätöksen liitteenä olevassa alustavassa vertailutaulukossa.

Suoritetun vertailun perusteella osa tarjouksista sai saman vertailupistemäärän. Kyseisten tarjousten osalta lopullinen etusijajärjestys ratkaistiin arvonnan perusteella. Saman vertailupistemäärän saaneet tarjoukset ja niiden etusijajärjestyksen arvonta on kuvattu päätöksen liitteenä olevassa arvontatilaisuuden pöytäkirjassa ja lopullisessa vertailutaulukossa.

Suoritetun vertailun perusteella sopimuskumppaneiksi esitetään valittavan seuraavat palveluntuottajat osa-alueittain:

Osa-alue 1: Tuettu asuminen

Osa-alueeseen 1 tarjouksia saatiin alle kymmeneltä (10) tarjoajalta, joten osa-alueeseen esitetään perustettavan viiden palveluntuottajan puitejärjestely seuraavalla etusijajärjestyksellä

  1. Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö sr (0116480-8) / Melba
  2. Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö sr (0116480-8) / Joukontalo
  3. TampereMissio Palvelut Oy (3007158-1)
  4. Sofiakylä Oy (2344842-2)
  5. Matrocks Oy (2481984-6)
  6. Aspa Palvelut Oy (1998395-9)

Osa-alue 2: Palveluasuminen

Osa-alueessa 2 ensisijaisiksi palveluntuottajiksi valitaan 50 % valitaan tarjouspyynnön mukaisesti kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen tehneistä tarjoajista ja toissijaisiksi palveluntuottajiksi kaikki muut ko. palveluluokan tarjoajat (50 %).

Osa-alueeseen 2 tarjouksia saatiin alle kymmeneltä (10) tarjoajalta, joten osa-alueeseen esitetään perustettavan kahden (2) palveluntuottajan ensisijainen palveluntuottajarekisteri ja neljän (4) palveluntuottajan toissijainen palveluntuottajarekisteri. Rekisterien sisäinen yksikkökohtainen etusijajärjestys on kuvattu alla:

Ensisijainen palveluntuottajarekisteri:

1.       Symbolon Oy (2337340-8) / Tikanmäen torppa

2.       TampereMissio Palvelut Oy (3007158-1) / Rongankoti Puisto

3.       TampereMissio Palvelut Oy (3007158-1) / Rongankoti Koivisto

4.       TampereMissio Palvelut Oy (3007158-1) / Rongankoti Onkiniemi

Toissijainen palveluntuottajarekisteri

5.       Aspa Palvelut Oy (1998395-9) / perustettava yksikkö

6.       Sofiakylä Oy (2344842-2) / Sofiakylä

7.       Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö sr (0116480-8) / Melba

8.       Asumispalvelu Ristilä Oy (2350358-3) / Jukola

Osa-alue 3: Tehostettu palveluasuminen
Osa-alueessa 3 ensisijaisiksi palveluntuottajiksi valitaan tarjouspyynnön mukaisesti 50 % ko. palveluluokkaan kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen tehneistä tarjoajista ja toissijaisiksi palveluntuottajiksi kaikki muut ko. palveluluokan tarjoajat (50 %). Jokaisesta osa-alueen palveluluokasta (palveluluokat 1-4) perustetaan erillinen palveluntuottajarekisteri myöhemmin kuvatulla palveluluokkakohtaisella etusijajärjestyksellä.

Tehostetun palveluasumisen palveluluokka 1
Palveluluokassa 1 tarjouksia saatiin seitsemältä (7) tarjoajalta, joten palveluluokkaan esitetään perustettavan neljän (4) palveluntuottajan ensisijainen palveluntuottajarekisteri ja kolmen (3) palveluntuottajan toissijainen palveluntuottajarekisteri. Rekisterien sisäinen yksikkökohtainen etusijajärjestys on kuvattu alla:

Ensisijainen palveluntuottajarekisteri

1.       Sofiakylä Oy (2344842-2) / Sofiantähti

2.       Sofiakylä Oy (2344842-2) / Soffariklubi

3.       Sofiakylä Oy (2344842-2) / Sofiakylä

4.       TampereMissio Palvelut oy (3007158-1) / Rongankoti Tapio

5.       TampereMissio Palvelut oy (3007158-1) / Rongankoti Mirkku

6.       TampereMissio Palvelut oy (3007158-1) / Rongankoti Helmi

7.       Attendo Tyrvään Kartano Oy (2138739-8) / perustettava yksikkö

8.       Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö sr (0116480-8) / Joukontalo

Toissijainen palveluntuottajarekisteri

9.       Suomen Invalidilasten ja -nuorten Kivalakodit r.y. (0150809-2) / Kivalakodit

10.   Asumispalvelu Ristilä Oy (2350358-3) / Jussintupa

11.   Asumispalvelu Ristilä Oy (2350358-3) / Väinölä

12.   Autismisäätiö sr (1569797-1) / Lintuhytin ryhmäkoti

13.   Asumispalvelu Ristilä Oy (2350358-3) / Huvikumpu

14.   Asumispalvelu Ristilä Oy (2350358-3) / Onnela

15.   Autismisäätiö sr (1569797-1) / Atalan ryhmäkoti

Tehostetun palveluasumisen palveluluokka 2
Palveluluokassa 2 tarjouksia saatiin seitsemältä (7) tarjoajalta. Palveluluokkaan esitetään perustettavan neljän (4) palveluntuottajan ensisijainen palveluntuottajarekisteri ja kolmen (3) palveluntuottajan toissijainen palveluntuottajarekisteri. Rekisterien sisäinen yksikkökohtainen etusijajärjestys on kuvattu alla:

Ensisijainen palveluntuottajarekisteri

1.       Sofiakylä Oy (2344842-2) / Sofiantähti

2.       Sofiakylä Oy (2344842-2) / Soffariklubi

3.       Sofiakylä Oy (2344842-2) / Sofiakylä

4.       TampereMissio Palvelut oy (3007158-1) / Rongankoti Tapio

5.       TampereMissio Palvelut oy (3007158-1) / Rongankoti Mirkku

6.       TampereMissio Palvelut oy (3007158-1) / Rongankoti Helmi

7.       Attendo Tyrvään Kartano Oy (2138739-8) / perustettava yksikkö

8.       Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö sr (0116480-8) / Joukontalo

Toissijainen palveluntuottajarekisteri

9.     Autismisäätiö sr (1569797-1) / Atalan ryhmäkoti

10.   Asumispalvelu Ristilä Oy (2350358-3) / Väinölä

11.   Autismisäätiö sr (1569797-1) / Lintuhytin ryhmäkoti

12.   Asumispalvelu Ristilä Oy (2350358-3) / Onnela

13.   Asumispalvelu Ristilä Oy (2350358-3) / Jussintupa

14.   Suomen Invalidilasten ja -nuorten Kivalakodit r.y. (0150809-2) / Kivalakodit

15.   Asumispalvelu Ristilä Oy (2350358-3) / Huvikumpu

Tehostetun palveluasumisen palveluluokka 3
Palveluluokassa 3 tarjouksia saatiin seitsemältä (7) tarjoajalta. Palveluluokkaan esitetään perustettavan viiden (5) palveluntuottajan ensisijainen palveluntuottajarekisteri ja neljän (4) palveluntuottajan toissijainen palveluntuottajarekisteri. Rekisterien sisäinen yksikkökohtainen etusijajärjestys on kuvattu alla:

Ensisijainen palveluntuottajarekisteri

1.       Autismisäätiö sr (1569797-1) / Lintuhytin ryhmäkoti

2.       Autismisäätiö sr (1569797-1) / Atalan ryhmäkoti

3.       Sofiakylä Oy (2344842-2) / Sofiakylä

4.       Sofiakylä Oy (2344842-2) / Soffariklubi

5.       Sofiakylä Oy (2344842-2) / Sofiantähti

6.       Attendo Tyrvään Kartano Oy (2138739-8) / perustettava yksikkö

7.       Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö sr (0116480-8) / Joukontalo

8.       TampereMissio Palvelut oy (3007158-1) / Rongankoti Mirkku

Toissijainen palveluntuottajarekisteri

9.       Asumispalvelu Ristilä Oy (2350358-3) / Jussintupa

10.       Asumispalvelu Ristilä Oy (2350358-3) / Onnela

11.       Asumispalvelu Ristilä Oy (2350358-3) / Väinölä

12.       TampereMissio Palvelut oy (3007158-1) / Rongankoti Helmi

13.       Asumispalvelu Ristilä Oy (2350358-3) / Huvikumpu

14.       Suomen Invalidilasten ja -nuorten Kivalakodit r.y. (0150809-2) / Kivalakodit

15.       TampereMissio Palvelut oy (3007158-1) / Rongankoti Tapio

Tehostetun palveluasumisen palveluluokka 4
Palveluluokassa 4 tarjouksia saatiin seitsemältä (7) tarjoajalta, joten palveluluokkaan esitetään perustettavan viiden (5) palveluntuottajan ensisijainen palveluntuottajarekisteri ja neljän (4) palveluntuottajan toissijainen palveluntuottajarekisteri. Rekisterien sisäinen yksikkökohtainen etusijajärjestys on kuvattu alla:

Ensisijainen palveluntuottajarekisteri

1.       Autismisäätiö sr (1569797-1) / Lintuhytin ryhmäkoti

2.       Autismisäätiö sr (1569797-1) / Atalan ryhmäkoti

3.       Sofiakylä Oy (2344842-2) / Sofiantähti

4.       Sofiakylä Oy (2344842-2) / Soffariklubi

5.       Sofiakylä Oy (2344842-2) / Sofiakylä

6.       Attendo Tyrvään Kartano Oy (2138739-8) / Perustettava yksikkö

7.       Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö sr (0116480-8) / Joukontalo

8.       TampereMissio Palvelut oy (3007158-1) / Rongankoti Helmi

Toissijainen palveluntuottajarekisteri

9.       TampereMissio Palvelut oy (3007158-1) / Rongankoti Mirkku

10.   Asumispalvelu Ristilä Oy (2350358-3) / Väinölä

11.   Asumispalvelu Ristilä Oy (2350358-3) / Huvikumpu

12.   Suomen Invalidilasten ja -nuorten Kivalakodit r.y. (0150809-2) / Kivalakodit

13.   Asumispalvelu Ristilä Oy (2350358-3) / Jussintupa

14.   Asumispalvelu Ristilä Oy (2350358-3) / Onnela

15.   TampereMissio Palvelut oy (3007158-1) / Rongankoti Tapio

Osa-alue 4: Yksilöllisesti suunniteltu erityistason ympärivuorokautinen tuki
Osa-alueeseen 4 tarjouksia saatiin kolmelta (3) tarjoajalta, joten osa-alueeseen esitetään perustettavan kolmen (3) palveluntuottajan palveluntuottajarekisteri:

-          Attendo Tyrvään Kartano Oy (2138739-8) / perustettava yksikkö

-          Autismisäätiö sr (1569797-1) / Atalan ryhmäkoti

-          Autismisäätiö sr (1569797-1) / Lintuhytin ryhmäkoti

-          Sofiakylä Oy (2344842-2) / Sofiakylä

-          Sofiakylä Oy (2344842-2 / Soffariklubi

-         Sofiakylä Oy (2344842-2) / Sofiantähti

Tarjoajien soveltuvuuden tarkastaminen

Hankintalain 114 §:n mukaan hankintayksikön on suljettava tarjouskilpailusta ehdokas tai tarjoaja, joka ei vastaa asetettuja soveltuvuusvaatimuksia.

Soveltuvuusvaatimusten täyttyminen tulee tarkastaa tarjouskilpailun voittajien osalta ennen hankintasopimuksen allekirjoittamista.

Hankintayksikkö on tarkastanut valittavaksi esitettyjen tarjoajien soveltuvuuden ennen hankintapäätöstä. Valitut tarjoajat ovat ennen hankintapäätöstä toimittaneet tilaajavastuulain (1233/2006) 5 §:ssä mainitut selvitykset ja todistukset. Valittujen tarjoajien on ennen hankintasopimuksen allekirjoitusta toimitettava hyväksytysti rikosrekisteriote (hankintamenettelyote).

Asiakirjojen julkisuus

Hankinta-asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Päätösesitys perusteluineen tulee julkiseksi päätöksenteon jälkeen. Tarjoukset ja muut hankintaa koskevat asiakirjat tulevat julkisiksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen. Yleisesti julkisiksi tarjousasiakirjat tulevat, kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään Tuomi Logistiikka Oy:n sähköisessä arkistossa. Asiakirjatiedustelut on osoitettava osoitteeseen hankintapalvelut@tuomilogistiikka.fi.

Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista sillä edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman.

Hankinnan valmistelu

Hankinnan valmistelussa toimi nimetty ohjausryhmä, johon kuuluivat psykososiaalisen tuen palveluryhmästä palvelujohtaja Maritta Närhi, palvelupäällikkö Anna Mustonen, palvelupäällikkö Marjaana Räsänen, johtava sosiaalityöntekijä Leena Köykkä (sijainen sosiaalityöntekijä Johanna Seppänen) sekä kehittämispäällikkö Virva Palomäki (kehittäminen, hallinto ja asiakasohjaus).

Lisäksi hankinnan valmistelussa toimi nimetty työryhmä, johon kuuluivat hankintatiimin suunnittelija Emma Lindström (kehittäminen, hallinto ja asiakasohjaus), psykososiaalisen tuen palveluryhmästä palvelupäällikkö Anna Mustonen, sosiaalityöntekijä Johanna Seppänen, sosiaalityöntekijä Riitu Nykänen, johtava hoitaja Tuula Soukka (johtava hoitaja) sekä Tuomi Logistiikka Oy:stä kilpailutusasiantuntija Siiri Tawast.

Palvelujohtajan päätösvalta perustuu sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualueen johtajan päätökseen 31.12.2020 § 81, toimintasäännön liitteen delegointimatriisiin.

Päätös

Sopimus kehitysvammaisten henkilöiden asumispalvelujen hankinnasta tehdään esityksen mukaisesti Aspa Palvelut Oy (1998395-9), Asumispalvelu Ristilä Oy (2350358-3), Attendo Tyrvään Kartano Oy (2138739-8), Autismisäätiö sr (1569797-1), Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö sr (0116480-8), Matrocks oy (2481984-6), Sofiakylä Oy (2344842-2), Suomen Invalidilasten ja -nuorten Kivalakodit r.y. (0150809-2), Symbolon Oy (2337340-8) ja TampereMissio Palvelut oy (3007158-1) kanssa.

Sopimuskausi alkaa 1.1.2022. Sopimuskausi on voimassa toistaiseksi. Julkisena hankintana hankintasopimus tullaan kuitenkin kilpailuttamaan tietyin määräajoin.

Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman.

Hankinnan arvonlisäveroton sopimuskauden kokonaisarvo sisältäen mahdollisen optioiden käyttöönoton on sitoumuksetta yhteensä noin 150 000 000 euroa/sopimuskausi ja vuosiarvo noin 25 000 000 euroa/vuosi.

Kyseessä on kymmenen (10) palveluntuottajan puitejärjestely, jonka sisäiset hankinnat tehdään puitejärjestelyssä vahvistettujen ehtojen mukaisesti.

Hankintapäätös on Tampereen kaupunkia sitova vasta, kun hankintasopimus on allekirjoitettu.

Allekirjoitus

Palvelujohtaja Maritta Närhi