§ 155 Asiantuntijapalvelun tilaus Solita Oy:ltä Sähköisen asiakaspalvelun kehittäminen -hankkeelle

Lataa  Kuuntele 

TRE:6057/02.07.01/2021

Päätöspäivämäärä

18.10.2021

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Projektipäällikkö Outi Lehtinen, puh. 050 538 2267, etunimi.k.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala, puh. 050 5588 958, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupunki on saanut valtiovarainministeriön rahoitusta Sähköisen asiakaspalvelun kehittäminen -hankkeelle, jonka toteutus on käynnistynyt ja kestää vuoden 2022 lokakuun loppuun asti.

Haemme hankkeen menestyksekkääseen edistämiseen yhteistyökumppania, joka voisi tarjota näkemystä ja tukea hankekokonaisuuden hallinnassa sekä valtakunnallisessa yhteistyössä. 

Tampereen kaupunki on liittynyt tietohallintojohtajan 18.4.2019 § 30 tekemällä päätöksellä KL-Kuntahankinnat Oy:n ICT-asiantuntijapalvelut 2019-2021 puitesopimukseen.

Hankintayksikkö voi tehdä palveluhankintoja käyttäen yhteishankintayksikön tekemää puitejärjestelyä. Hankintayksikön katsotaan täyttäneen lain julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista mukaiset velvoitteensa, kun se hankkii palveluja käyttäen yhteishankintayksikön tekemää puitejärjestelyä.

Puitesopimuksen ehtojen mukaan Tampereen kaupunki voi sopia hankintalaissa tarkoitetun kansallisen kynnysarvon alittavien puitesopimuksen mukaisten palvelujen hankkimisesta tarpeensa kannalta parhaaksi katsomansa, hankintatarvetta vastaavia palveluja toimittamaan valitun sopimustoimittajan kanssa.

Solita Oy on puitejärjestelyn sopimustoimittaja. Solita Oy antoi 18.8.2021 puitesopimuksen hinnoittelun mukaisen tarjouksen asiantuntijapalvelusta. Palvelun arvonlisäverottomat hinnat ovat:

  • Asiantuntijataso 1: Asiantuntija (562,50 euroa / htp)
  • Asiantuntijataso 2: Kokenut asiantuntija (731,25 euroa / htp)

 

Palvelusta laskutetaan toteutuneen mukaan, kuitenkin enintään 59 500 euroa. Palvelusta laaditaan palvelusopimus, joka on voimassa enintään 31.12.2022 saakka.

Sopimuksen vastuuhenkilönä toimii projektipäällikkö Outi Lehtinen. Vastuuhenkilö huolehtii yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.

Hankinta-​asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Päätösesitys perusteluineen tulee julkiseksi päätöksenteon jälkeen. Tarjoukset ja muut hankintaa koskevat asiakirjat tulevat julkisiksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen. Yleisesti julkisiksi tarjousasiakirjat tulevat,​ kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään kaupungin sähköisessä arkistossa. Muutoksenhakua varten asiakirjat on saatavissa Tampereen kaupungin tietohallintoyksiköstä. Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista sillä edellytyksellä,​ että hankintapäätös on saanut lainvoiman.

Tampereen kaupungin konsernihallinnon toimintasäännön liitteen 1 (delegointimatriisi) mukaan tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupungin ICT-hankinnoista, ICT-sopimusten ehdoista, hyväksymisestä ja allekirjoittamisesta. Lisäksi tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupunkiseudun tietohallintosopimuksessa määritellyistä asioista.

Päätös

Sopimus asiantuntijapalvelusta Sähköisen asiakaspalvelun kehittäminen -hankkeelle enintään 31.12.2022 saakka tehdään Solita Oy:n (y-tunnus 02-91703300) kanssa.

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään projektipäällikkö Outi Lehtinen.

Sopimuksen arvonlisäveroton arvo on sitoumuksetta 59 500 euroa sopimuskauden aikana.

Kustannukset kohdennetaan Sähköisen asiakaspalvelun kehittäminen -hankkeen PRR-osalle K1130_​ICT_​21_​11.

Sopimus syntyy vasta palvelusopimuksen allekirjoituksella.

Allekirjoitus

Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala