§ 119 Pirkanmaan pelastuslaitoksen ja Ruoveden kunnan välisen vuokrasopimuksen hyväksyminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:7261/02.07.01/2021

Päätöspäivämäärä

16.11.2021

Päätöksen tekijä

Z/Pelastusjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Tekninen päällikkö Joni Hakala, p. 0400 630323, etunimi.sukunimi@tampere.fi; palopäällikkö Mika Salmela, p. 040 7399647, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Pelastuspäällikkö Teemu-Taavetti Toivonen, p. 0400 281288, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Ruoveden paloasemalle on sijoitettuna tällä hetkellä kolme palomies-kalustonhoitajaa, palotarkastaja, palomestari ja palopäällikkö, lisäksi Ruoveden VPK (sopimuspalokunta) toimii paloasemalta käsin. Paloaseman tilat ovat vuosien varrella kaluston ja keskitettyjen huoltotoimintojen lisääntymisen takia käyneet ahtaiksi. Paloaseman kaikki toimistotilat ovat käytössä.

Paloaseman tilojen käytön selkeyttämiseksi on noussut esille tarve vuokrata lisätilaa. Vuokrattavat tilat osoitettaisiin pohjoisen pelastusalueen keskitetyn huoltotoiminnan käyttöön, tietyn pelastuskaluston säilyttämiseen, sekä pelastuslaitoksen logistiikan kehittämiseen.

Pelastusjohtaja on delegoinut vuokrasopimusten allekirjoittamisen valmiussuunnittelun, onnettomuuksien ennaltaehkäisyn ja teknisten palvelujen vastuualueen toiminnasta vastaavalle pelastuspäällikölle.

Pelastusjohtajan päätösvalta asiassa perustuu Tampereen kaupungin hallintosäännön liitteeseen 4, Pirkanmaan pelastustoimen johtosääntö.

Päätös

Pirkanmaan pelastuslaitos vuokraa Ruoveden kunnalta Viikinahteen teollisuusalueella sijaitsevan teollisuushalli 7:n yritystila 2:sen, jonka pinta-ala on 235 neliötä ja parven pinta-ala 40 neliötä. Vuokra-aika alkaa 1.12.2021 ja on voimassa toistaiseksi. Vuokrasopimuksen molemminpuoleinen irtisanomisaika on yksi kuukausi. Vuokra on sopimuksen alkaessa 982,91 euroa (alv 0) kuukaudessa ja vuokra tarkistetaan vuosittain elinkustannusindeksin joulukuun pisteluvun mukaan. Tarkemmat vuokrausehdot sovitaan vuokrasopimuksessa.

Allekirjoitus

Pelastusjohtaja Olli-Pekka Ojanen