§ 54 Sivistyspalvelujen palvelualueen toimintasääntö 16.11.2021 alkaen

Lataa  Kuuntele 

TRE:1365/00.01.01/2021

Päätöspäivämäärä

15.11.2021

Päätöksen tekijä

Johtaja, sivistyspalvelujen palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Johdon assistentti Pirjo-Liisa Länkinen, p. 040 801 6082, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Sivistyspalvelujen johtaja Lauri Savisaari, p. 040 801 6081, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Sivistyspalvelujen palvelualueen palvelut organisoitiin uudelleen 1.1.2021 alkaen. Sivistyspalvelujen palvelualueen palveluryhmät ovat varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen, perusopetuksen, liikunnan ja nuorison sekä kulttuurin palveluryhmät. Kulttuurin palveluryhmään kuuluu Sara Hildénin taidemuseo, josta määrätään Sara Hildénin taidemuseon johtosäännössä. 

Sivistyspalvelujen palvelualueen yhteiset palvelut ovat kaupunkitasoisen terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen sekä kansalaistoiminnan tuen koordinointi, yksityisen varhaiskasvatuksen ja koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan palvelujen valvonta ja ohjaus, kehittämisen kokonaiskoordinaatio sekä palveluverkkosuunnittelu. 

Lisäksi palvelualueen organisaatioon kuuluvat sivistyspalvelujen henkilöstöhallinto ja taloushallinto.

Syksyn 2021 aikana kulttuurin palveluryhmässä museopedagogiset kohdennetut palvelut on organisoitu uudelleen ja jatkossa palveluryhmässä toimii seitsemän palveluyksikköä kahdeksan sijaan.

Delegointimatriisiin on tehty tarkennus liikunta ja nuoriso palveluryhmän henkilöstöasioita koskevan delegoinnin osalta. Jatkossa liikuntapäällikkö ja nuorisopalvelujohtaja päättävät suorassa alaisuudessaan olevan henkilöstön ottamisesta enintään 6 kk:n määräaikaisten työsuhteiden osalta (poislukien erottaminen).

Tampereen kaupungin hallintosäännön 37 §:ssä on määrätty palvelualueen johtajan tehtävät ja ratkaisuvalta. Palvelualueen johtaja päättää palvelualueensa osalta mm. palvelualueen toimintasäännöstä ja päätösvaltansa siirtämisestä alaiselleen viranhaltijalle. 

Päätös

Liitteenä oleva sivistyspalvelujen palvelualueen toimintasääntö ja liite (delegointimatriisi) hyväksytään tulevaksi voimaan 16.11.2021 alkaen.

 

Allekirjoitus

Johtaja Lauri Savisaari