§ 114 Kunnan rakennusvalvonnan sähköisen lupaprosessin edelleen kehittäminen ja prosessien automatisointi -projekti

Lataa  Kuuntele 

TRE:7888/00.01.05/2021

Päätöspäivämäärä

29.11.2021

Päätöksen tekijä

Johtaja, kaupunkiympäristön palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Erikoissuunnittelija Toni Laine, puh. 040 806 3485, etunimi.m.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Katri Naulo, puh. 040 801 6003, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Projektissa jatkokehitetään rakennusvalvonnan sähköistä lupaprosessia ja edistetään prosessiautomaation käyttöä, jotta voidaan valmistautua kaavoitus- ja rakentamislain sekä RYTJ-lain vaatimuksiin ja tehostaa viranomaiskäsittelyä.

Hankkeelle on saatu VM:n digikannustinrahoitus. Hankkeen hallinnoija on Helsingin kaupunki ja mukana on yhteensä 25 kuntaa. 

Projektin tavoitteena on, että kunnat saavuttaisivat kyvykkyyden rakennusten 3D-tietomallien (BIM) käsittelyyn rakennuslupaprosessissa ja niiden hyödyntämiseen muissa kunnan prosesseissa, kuten kaupunkimallin ylläpidossa. BIM-tietomalleja hyödyntämällä on mahdollista automatisoida osaprosesseja, vähentää manuaalista työtä, parantaa rakennustietojen laatua, nopeuttaa lupaprosesseja ja parantaa asiakastyytyväisyyttä.

Tampereen kaupungin hallintosäännön § 37 mukaan palvelualueen johtaja johtaa palvelualueensa toimintaa ja toiminnan organisointia ja kehittämistä.

Projektin kokonaiskustannusarvio on 12 000 €, josta ulkopuolisen rahoituksen osuus on 0 € ja Tampereen kaupungin osuus on 12 000 €. 

Kaupungin rahoitusosuudesta vastaa rakennusvalvonta (8 000 €) ja paikkatietoyksikkö (4 000 €).

Projektin toteuttamisaika on 1.12.2021 – 31.10.2023. 

Projektin omistaja on rakennusvalvontapäällikkö ja projekti toteutetaan rakennusvalvonnassa ja paikkatietoyksikössä.

Projektipäällikkönä toimii erikoissuunnittelija Toni Laine.

Taloushallinnon yhteyshenkilö on projektiasiantuntija Jaana Hautala konsernihallinnon tukipalveluista.

Projektipäällikön ja projektiryhmän jäsenten Minna Haapaniemi, Jyrki Koskinen, Jenni Seppälä ja Jukka Peltola esimiehenä toimii Leena Jaskanen (rakennusvalvonta), Heikki Karttusen, Jani Kinnusen ja Rodrigo Coloman esimiehenä Anna Mustajoki (paikkatietoyksikkö) ja taloushallinnon yhteyshenkilön esimiehenä hänen vakituinen esimiehensä Sanna Sipilä.

Menojen ja tulojen hyväksyntäoikeus ja tilaamisoikeudet projektiin liittyvissä asioissa määrittyvät projektin omistavan yksikön tilaamisoikeuksien mukaisesti. 

Projektiin liittyvien laskujen asiatarkastus kuuluu projektipäällikölle.

Projektissa noudatetaan Tampereen kaupungin hankintaohjeistusta, taloudenhoidon konsernimääräystä ja projektiohjeistusta. 

Projekti on käsitelty ja hyväksytty toteutukseen kaupunkiympäristön palvelualueen kehittämisen johtoryhmässä 28.10.2021.

Päätös

Kunnan rakennusvalvonnan sähköisen lupaprosessin edelleen kehittäminen ja prosessien automatisointi -projekti toteutetaan ajalla 1.12.2021 – 31.10.2023 Tampereen rakennusvalvonnassa.

Projektin kokonaiskustannusarvio on 12 000 €, josta ulkopuolisen rahoituksen osuus on 0 € ja Tampereen kaupungin osuus on 12 000 €. 

Kaupungin rahoitusosuudesta vastaa rakennusvalvonta (8 000 €) ja paikkatietoyksikkö (4 000 €).

Projektin omistaja on rakennusvalvontapäällikkö Leena Jaskanen.

Projektipäälliköksi nimetään erikoissuunnittelija Toni Laine (8 htp).

Projektiryhmään nimetään Minna Haapaniemi (5 htp), Jyrki Koskinen (5 htp), Jenni Seppälä (5 htp) ja Jukka Peltola (5 htp) rakennusvalvonnasta sekä Heikki Karttunen (5 htp), Jani Kinnunen (5 htp), Rodrigo Coloma ja Anna Mustajoki (yhteensä 5 htp) paikkatietoyksiköstä.

Projektin ohjausryhmänä toimivat projektin omistaja ja projektipäällikkö. Ohjausryhmän kokouksiin kutsutaan tarvittaessa asiantuntijoita.

Projektin kustannukset maksetaan kustannuspaikalta 111884 (rakennusvalvonta) ja 111887 (paikkatietoyksikkö).  Projektin SAP-tunnus on H1110_21_06.

Allekirjoitus

Johtaja Mikko Nurminen