§ 123 TE-palvelut 2024 -uudistuksen valmistelun ohjausryhmän asettaminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:7371/00.01.05/2021

Päätöspäivämäärä

25.11.2021

Päätöksen tekijä

Pormestari

Valmistelijan yhteystiedot

Työllisyysjohtaja Regina Saari, puh 050 346 9603, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Pormestarin sihteeri Ritva Vakkuri,​ puh. 0400 780 866,​ etunimi. sukunimi@tampere.fi 

Päätöksen perustelut

Marinin hallitus päätti puoliväliriihessä jatkaa valmistelua TE-palvelujen siirtämiseksi kunnille. TE-palvelut siirtyvät kunnille vuoden 2024 aikana, ja uudistukseen edetään vuoden 2024 loppuun asti kestävien kuntakokeilun kautta. Pirkanmaan työllisyyden edistämisen kuntakokeilukokonaisuuden johtaminen ja koordinaatio on keskitetty kuntien välisellä sopimuksella Tampereen kaupungille. 

Tampereen kaupunki asettaa uudistuksen hallitun valmistelun varmistamiseksi TE-palvelut 2024 –uudistuksen valmistelun ohjausryhmän. Tampereen kaupunki on pyytänyt yhteistyötahoja nimeämään edustajansa ohjausryhmään.

Ohjausryhmän tehtävänä on tukea TE-palvelut-uudistukseen liittyvää kuntien yhteistä kokonaisvalmistelua Pirkanmaalla. Ohjausryhmän tavoite on vahvistaa valtion ja kuntien välistä alueellista yhteistyöstä uudistuksessa ja yhteiskehittämisessä sekä turvata uudistuksen hallittu toimeenpano eri toimijoiden kesken Pirkanmaalla. Ohjausryhmä edesauttaa toiminnallaan uudistuksen onnistumista ja osaltaan tukee uudistuksen toimeenpanoa Pirkanmaan kuntien apuna. Ohjausryhmä koordinoi ja seuraa muutoksen edistymistä. Ohjausryhmä antaa asiantuntemuksensa muutoksen toteutuksen tueksi. Ohjausryhmän roolina on myös tarpeen mukaan tiedottaa yhteisestä valmistelusta. Ohjausryhmällä ei ole vaikutusta työllisyyden edistämisen kuntakokeilun yhteistyösopimuksissa sovitun operatiivisen johtoryhmän tehtäviin tai työllisyyden edistämisen kuntakokeilun lakisääteisen yhteistyöelimen tehtäviin. Valmistelua käsitellään säännöllisesti Pirkanmaan kuntajohtajakokouksessa.

Ohjausryhmän toimikausi on marraskuusta 2021 alkaen toistaiseksi.

Tampereen kaupungin hallintosäännön 34§:n mukaan pormestari päättää luottamushenkilötyöryhmien,​ sidosryhmien edustajia sisältävien työryhmien ja muiden tarpeelliseksi katsomiensa työryhmien nimeämisestä.

Päätös

TE-palvelut 2024 –uudistuksen valmistelun ohjausryhmään nimetään apulaispormestari Pekka Salmi, johtaja Teppo Rantanen, työllisyysjohtaja Regina Saari, henkilöasiakaspalvelujen johtaja Sari Oksanen, kansainvälisen osaamisen palvelujen johtaja Mari Taverne ja kasvupalvelujohtaja Irene Impiö. Puheenjohtajana toimii johtaja Teppo Rantanen, kokouksen esittelijänä työllisyysjohtaja Regina Saari ja sihteerinä suunnittelupäällikkö Tuula Mikkonen. 

Ohjausryhmään kutsutaan Pirkanmaan ELY-keskuksesta varsinaisiksi jäseniksi ylijohtaja Juha Sammallahti, johtaja Mika Sievi-Korte ja yksikönpäällikkö Riikka Joutsensaari sekä varajäseniksi strategiapäällikkö Suvi Vainio, aluekehityspäällikkö Kristiina Karppi ja maahanmuuttopäällikkö Marja Huttunen.

Ohjausryhmään kutsutaan Pirkanmaan TE-toimistosta varsinaisiksi jäseniksi johtaja Riku Immonen, palvelujohtaja Airi Mast ja palvelujohtaja Tarja Paulaniemi sekä varajäseniksi kehittämispäällikkö Mauri Vintola, palvelupäällikkö Harri Katajisto ja palvelupäällikkö Kari Kilpeläinen.

Ohjausryhmään kutsutaan ELY-keskusten sekä TE-toimistojen kehittämis- ja hallintokeskuksesta (KEHA) hallintojohtaja Kirre Palmi.

Ohjausryhmään kutsutaan Pirkanmaan kehysalueen kunnista varsinaiseksi jäseneksi työllisyyspäällikkö Lotta Lammi, Lempäälä ja varajäeneksi työllisyyspalveluiden päällikkö Marita Leppämäki, Nokia, varsinaiseksi jäseneksi työllisyys- ja turvallisuuspäällikkö Pekka Mansikkamäki, Ylöjärvi ja varajäseneksi työllisyyspalvelujen päällikkö Meri Soikka, Orivesi, varsinaiseksi jäseneksi elinkeinojohtaja Tiina Laakkonen, Nokia ja varajäseneksi työllisyyspalveluiden päällikkö Kimmo Kivinen, Pirkkala sekä varsinaiseksi jäseneksi kaupunginjohtaja Juha Kuusisto, Orivesi ja varajäseneksi kaupunginjohtaja Pauli Piiparinen, Ylöjärvi.

Ohjausryhmään kutsutaan Pirkanmaan reuna-alueen kunnista varsinaiseksi jäseneksi työllisyyspalveluiden johtaja Sari Ilovuori, Valkeakoski ja varajäseneksi kaupunginjohtaja Jari Heiniluoma, Parkano, varsinaiseksi jäseneksi kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg, Sastamala ja varajäseneksi kunnanjohtaja Antero Alenius Hämeenkyrö sekä varsinaiseksi jäseneksi elinvoimapäällikkö Tiina Perämäki, Virrat ja varajäseneksi kaupunkikehitysjohtaja Lasse Silván, Akaa. 

Ohjausryhmä voi käyttää myös muita asiantuntijoita työnsä tukena. 

Allekirjoitus

Anna-Kaisa Ikonen, pormestari