§ 139 Sote-siirto ja toiminnan jatkuvuus -projekti

Lataa  Kuuntele 

TRE:6564/00.01.05/2021

Päätöspäivämäärä

17.11.2021

Päätöksen tekijä

Konsernijohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Projektijohtaja Tarja Puskala, puh. 050 595 1079, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Mia Helin, puh. 040 570 4065, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Talousjohtaja Jukka Männikkö:

Hallituksen esitys koskien hyvinvointialueiden perustamista sekä sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen järjestämisen uudistamista hyväksyttiin 1.7.2021. Projektissa koordinoidaan kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelujen ja pelastustoimen sujuva siirtyminen hyvinvointialueelle 1.1.2023.

Projektin tavoitteena on koordinoida sosiaali- ja terveyspalvelujen ja pelastustoimen sujuva luovutus hyvinvointialueelle huolehtien toiminnan jatkuvuuden turvaamisesta kaupungin kokonaisedun näkökulmasta; koordinoida kaupungin ja hyvinvointialueen yhdyspinnoille siirtyviä tehtäviä sekä luoda kokonais- ja tilannekuvaa uudistuksesta ja sen vaikutuksista.

Projektissa on seitsemän osaprojektia: Henkilöstö ja sen siirto, Sopimusten ja vastuiden siirto, ICMT-toimintojen ja sopimusten siirto, Talous ja omaisuuden siirto, Tilahallinnan siirto, Tietoaineistojen siirto ja Yhteinen tekeminen yhdyspinnoilla. Jokaisella osaprojektilla on projektipäällikkö, joka työskentelee projektissa oman toimen ohella. Projektipäälliköt raportoivat projektijohtajalle. Projektipäälliköiden lisäksi projektin viestinnän, riskienhallinnan ja liikkeen luovutuksen koordinaatio ovat projektijohtajan ohjauksessa. Projekti perustetaan konsernihallintoon ja se sijoittuu hallinnollisesti talousyksikköön.

Projektin kokonaiskustannusarvio on 551 000 euroa, joka muodostuu projektihenkilöstön työpanoksesta, joka vaihtelee 10-90 prosentin välillä sekä projektin hankintamäärärahoista. Projektiin palkataan määräaikainen projektikoordinnaattori (kp 113210). Muu projektihenkilöstö koostuu kaupungin nykyisistä työntekijöistä, jotka työskentelevät projektin ajan nykyisissä organisaatioissaan eli palkanmaksu säilyy nykyisellään.

Projektin toteuttamisaika on 20.9.2021 - 31.3.2023.

Projektin omistaja on konsernijohtaja ja projekti toteutetaan yhteistyössä Pirkanmaan hyvinvointialuevalmistelun kanssa.

Projektijohtajana toimii suunnittelujohtaja Tarja Puskala.

Osaprojektien projektipäällikköinä toimivat controller Tuija Laulunen (henkilöstö ja sen siirto), hallintopäällikkö Heli Turunen (sopimusten ja vastuiden siirto), projektipäällikkö Päivi Hodgson (ICMT-toimintojen ja sopimusten siirto), controller Pauliina Laisi (talous ja ominaisuuden siirto), toimitilapäällikkö Niko Suoniemi (tilahallinnan siirto), asiakirjahallintopäällikkö Saija Kirkkola (tietoaineistojen siirto) ja suunnittelupäällikkö Mika Vuori (yhteinen tekeminen yhdyspinnoilla).

Taloushallinnon yhteyshenkilö on taloussihteeri Teija Forsten. ICMT-osaprojektissa talouden yhteyshenkilö on taloussuunnittelija Maija Ranta.

Projektijohtajan esimiehenä toimii hänen vakituinen esimiehensä talousjohtaja Jukka Männikkö ja taloushallinnon yhteyshenkilöiden esimiehenä toimii heidän vakituinen esimiehensä palvelupäällikkö Sanna Sipilä. Projektikoordinaattorin työnjohdollisena esimiehenä toimii projektijohtaja.

Osaprojektien projektipäälliköiden esimiehenä toimivat heidän vakituiset esimiehensä: Tuija Laulusen esimiehenä henkilöstöjohtaja Niina Pietikäinen, Heli Turusen esimiehenä hallintojohtaja Jukka Varonen, Päivi Hodgsonin esimiehenä ICT-päällikkö Juha Kihlakaski, Pauliina Laisin esimiehenä talousjohtaja Jukka Männikkö, Niko Suoniemen esimiehenä kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm, Saija Kirkkolan esimiehenä hallintopalvelupäällikkö Merja Haapoja ja Mika Vuoren esimiehenä johtaja Lauri Savisaari.

Projektin menojen ja tulojen hyväksyntäoikeus ja tilaamisoikeudet määritellään projektin talousohjeessa (TRE:7775/02.02.01/2021).

Projektiin liittyvien laskujen asiatarkastus kuuluu projektijohtajalle, projektikoordinaattorille ja osaprojektien projektipäälliköille.

Projektissa noudatetaan Tampereen kaupungin hankintaohjeistusta, taloudenhoidon konsernimääräystä ja projektiohjeistusta.

Projekti on käsitelty ja hyväksytty toteutukseen Kaupunkisalkun johtoryhmässä 17.9.2021.

Hallintosäännön 36 §:n 1-kohdan mukaan konsernijohtajan tehtäviin kuuluu johtaa pormestarin alaisuudessa kaupungin ja kaupunkikonsernin toimintaa ja sen kehittämistä.

Päätös

Sote-siirto ja toiminnan jatkuvuus -projekti toteutetaan ajalla 20.9.2021 - 31.1.2023 Tampereen kaupungin konsernihallinnossa.

Projektin kokonaiskustannusarvio on 551 000 euroa, joka muodostuu projektihenkilöstön työpanoksesta, joka vaihtelee 10-90 prosentin välillä sekä projektin hankintamäärärahoista. Projektiin palkataan määräaikainen projektikoordinnaattori (kp 113210). Muu projektihenkilöstö koostuu kaupungin nykyisistä työntekijöistä, jotka työskentelevät projektin ajan nykyisissä organisaatioissaan. Projektipäälliköiden sekä asiantuntijoiden palkanmaksu säilyy nykyisellään.

Projektin omistaja on konsernijohtaja.

Projektijohtajaksi nimetään suunnittelujohtaja Tarja Puskala.

Taloushallinnon yhteyshenkilöksi nimetään taloussihteeri Teija Forsten ja ICMT:n osaprojektin talouden yhteyshenkilöksi nimetään taloussuunnittelija Maija Ranta.

Osaprojektien projektipäälliköiksi nimetään controller Tuija Laulunen (henkilöstö ja sen siirto), hallintopäällikkö Heli Turunen (sopimusten ja vastuiden siirto), projektipäällikkö Päivi Hodgson (ICMT-toimintojen ja sopimusten siirto), controller Pauliina Laisi (talous ja ominaisuuden siirto), toimitilapäällikkö Niko Suoniemi (tilahallinnan siirto), asiakirjahallintopäällikkö Saija Kirkkola (tietoaineistojen siirto) ja suunnittelupäällikkö Mika Vuori (yhteinen tekeminen yhdyspinnoilla).

Projektin johtotiiminä toimivaan projektiryhmään nimetään projektijohtajan, projektikoordinaattorin ja osaprojektien projektipäälliköiden lisäksi viestintäpäällikkö Aila Rajamäki (viestintä), hallintopäällikkö Lotta Perämaa (sote) ja hallintopäällikkö Pirkko Lindström (pelastustoimi) sekä asiantuntijoina lakimies Jyri Nuojua (lakiasiat) ja strategiacontroller Heidi Ilvonen (strategia ja kehittäminen).

Projektin ohjausryhmänä toimii konsernihallinnon johtoryhmä.

Projektijohtajan ja -koordinaattorin kustannukset maksetaan H1130_21_5, talousyksikkö, kustannuspaikka 113210. Osaprojekteilla on omat SAP-tunnukset, H1130_21_5_1 - H1130_21_5_7.

Allekirjoitus

Konsernijohtaja Juha Yli-Rajala