§ 10 Linja-auton OXI-694 luovuttaminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:8055/02.07.02/2021

Päätöspäivämäärä

1.12.2021

Päätöksen tekijä

Kalustopäällikkö, Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitos

Valmistelijan yhteystiedot

Kalustopäällikkö Kalle Keinonen, puh. 050 376 9213, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kalustopäällikkö Kalle Keinonen, puh. 050 376 9213, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitoksen (TKL) linja-auto numero 69, OXI-694 (irtaimistoluetteloitu numerolla 10026192) on vauruoitunut moottorin osalta niin pahasti, että ainoa järkevä korjaus olisi vaihtomoottorin hankinta. Vaihtomoottorin arvioitu hinta asennettuna on noin 20 000€ (alv 0%). Kyseinen auto on moottorin hajoamisen jälkeen käynyt yli-ikäiseksi Nysse-liikenteeseen ja koska TKL:n liikennesuorite on jokatapauksessa laskeva, ei auton moottorin kunnostamista voida pitää millään tavalla mielekkäänä. Toisaalta TKL:llä on useita vastaavia autoja samasta sarjasta, jotka ovat niin ikään yli-ikäisiä, eikä niitä voida käyttää Nysse-liikenteessä ilman erikoislupaa. Kuten todettua, liikennesuoritteen laskiessa ei näillekään autoille ole enää käyttöä TKL:llä. Jos TKL.llä on tarve käyttää autoja varaosalähteenä, voidaan käyttää näitä muita autoja, kuin tämä kyseinen 69. Näin ollen voidaan todelta, että TKL:llä ei ole mitään käyttöä tälle autolle enää.

Tällä hetkellä käytettyjen, romuksi myytävien linja-autojen arvo on varsin alhainen ja myyntihinta voidaan arvioida olevan 1000-2000 €.

Sääksmäen reserviläiset ry (3031139-5) on lähestynyt TKL:n toimitusjohtaja Pekka Pirhosta tiedustellen, olisiko TKL:llä luovuttaa heille mitään käytöstä poistettua linja-autoa kriisinhallinnan harjoittelukäyttöön.

TKL 69 sopii mainiosti tällaiseen harjoittelukäyttöön ja koska siitä myytävällä saatava hyöty on olematon ja toisaalta Puolustusvoimien Reserviläisyhdistyksen toiminta on yleishyödyllistä ja yhteiskunnan yleistä järjestystä tukevaa, voidaan auto luovuttaa ilman vastiketta Sääksmäen reserviläiset ry:lle.

Päätös

Päätän,

että luovutetaan auto TKL 69, OXI-694 Sääksmäen reserviläiset ry:lle yleishyödylliseen tarkoitukseen ilman vastiketta

että kaikki auton vastuut siirtyvät luovutushetkellä luovutuksen saajalle

että auto poistetaan irtaimistoluettelosta.

Allekirjoitus

Kalle Keinonen