§ 132 Tampereen edustajan nimeäminen maakunnan yhteistyöryhmään

Lataa  Kuuntele 

TRE:8006/00.03.01/2021

Päätöspäivämäärä

3.12.2021

Päätöksen tekijä

Pormestari

Valmistelijan yhteystiedot

Hallintopalvelujohtaja Kristiina Karppi, p. 040 865 2520, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Pormestarin sihteeri Ritva Vakkuri, p. 0400 780 866, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Pirkanmaan maakunnan yhteistyöryhmän työjärjestyksen mukaan maakunnan yhteistyöryhmä on alueen kehittämiseen vaikuttavien suunnitelmien ja sopimusten sekä kansallisten ja Euroopan unionin osarahoittamien ohjelmien toimeenpanon yhteensovittamista varten perustettu toimielin. Yhteistyöryhmän asettaa Pirkanmaan liiton maakuntahallitus ja yhteistyöryhmän toimikausi kestää kunnanvaltuuston toimikauden loppuun.

Maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) tehtävänä on yhteensovittaa aluekehittämistä koskevien suunnitelmien, ohjelmien sekä sopimusten valmistelua ja toimeenpanoa. Yhteistyöryhmä toimii maakunnassa Euroopan unionin alue- ja rakennepolitiikan ohjelman kumppanuuselimenä. Maakunnan yhteistyöryhmästä ja sen tehtävistä säädetään laissa alueiden kehittämisestä ja Euroopan unionin alue- ja rakennepolitiikan toimeenpanosta (756/2021, pykälät 19–23).

Pirkanmaan liitto on sähköpostitse pyytänyt toisen asteen koulutuksen järjestäjiä nimeämään edustajan maakunnan yhteistyöryhmään. Koulutuksen järjestäjät esittävät, että ammatillisen toisen asteen koulutuksen järjestäjien edustaja nimetään ensimmäiselle kaksivuotiskaudelle Tampereen kaupungilta ja toiselle kaksivuotiskaudelle SASKY koulutuskuntayhtymästä. Tampereen seudun ammattiopisto Tredun johtoryhmä esittää, että ammatillisen toisen asteen koulutuksen järjestäjien edustajaksi Pirkanmaan maakunnan yhteistyöryhmään ensimmäiselle kaksivuotiskaudelle nimetään Tampereen kaupungilta johtaja, ammatillinen koulutus. Tällä hetkellä johtaja, ammatillinen koulutus -virassa toimii Outi Kallioinen. 

Hallintosäännön 34 §:n 6-kohdan mukaan pormestari päättää kaupungin edustajan nimeämisestä kaupungin edunvalvonta-asioissa tai muuten strategisesti merkittävissä asioissa. 

Päätös

Ammatillisen toisen asteen koulutuksen järjestäjien edustajaksi Pirkanmaan maakunnan yhteistyöryhmään esitetään nimettäväksi Tampereen kaupungilta johtaja, ammatillinen koulutus.

Todetaan, että koulutuksen järjestäjien keskinäisen sopimuksen mukaisesti kahden vuoden jälkeen SASKY koulutuskuntayhtymä ottaa yhteyttä Pirkanmaan liittoon ja pyytää edustajan vaihtoa.

Allekirjoitus

Anna-Kaisa Ikonen, pormestari