§ 147 ACCAC Kulttuuri 2.0 Festivaalia koskevan sopimuksen liitteen hyväksyminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:87/02.02.01/2020

Päätöspäivämäärä

2.12.2021

Päätöksen tekijä

Konsernijohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Kilpailukykyjohtaja Anna-Kaisa Heinämäki, puh. 040 639 7701, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Mia Helin, puh. 040 570 4065, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja Teppo Rantanen:

Tampereen kaupunki osallistuu konsernijohtajan päätöksellä 30.1.2020 § 13 ACCAC Kulttuuri 2.0 Festivaalin tukemiseen. Tapahtuman oli alun perin määrä toteutua vuoden 2020 syksyllä, mutta koronarajoitusten vuoksi tapahtuma siirrettiin vuodella eteenpäin syksyyn 2021. ACCAC Kulttuuri 2.0 Festivaali järjestettiin Tampereelta lähetettynä verkkotapahtumana 25. - 28.8.2021. Tapahtuman tarkoituksena on edistää yhdenvertaisuutta ja esteettömyyttä, ja sen järjesti Esteetön taide ja kulttuuri ry.

Koronarajoitusten vuoksi tehdyn tapahtuman siirron vuoksi jo vuonna 2019 aloitetut valmistelut keskeytettiin. Tapahtuman valmistelu aloitettiin uudestaan keväällä 2021, jolloin suunnitelmana oli järjestää tapahtuma ensin lähitapahtumana ja myöhemmin hybriditoteutuksena, jossa tapahtuman sisältöä tuettaisiin erilaisilla virtuaalisisällöillä. Tässä vaiheessa käydyissä keskusteluissa tuli jo ilmi, että kolmeen kertaan suunniteltu tapahtuma ei tulisi pysymään alkuperäisessä budjetissaan. Kun alle kuukausi ennen tapahtumaa Pirkanmaalla astui voimaan uusia kokoontumisrajoituksia, tapahtuma päätettiin silti toteuttaa, mutta kokonaan verkossa. Viime hetkellä tehdyt muutokset aiheuttivat tapahtumalle lisätyötä ja kuluja, joita ei ollut ennakoitu. Tapahtuman järjestelykuluihin haetun lisäavustuksen myöntäminen tapahtumalle on perusteltua.

Konsernihallinnon vuoden 2021 palvelu- ja vuosisuunnitelmassa suurtapahtumille varattu määräraha on 2 053 000 euroa. Covid-19-pandemian vuoksi vuonna 2021 on jouduttu perumaan tapahtumia, joita oli varauduttu tukemaan suurtapahtumabudjetista. Tapahtumia on myös järjestetty alkuperäisiä suunnitelmia pienimuotoisempina. Tämän seurauksena vuoden 2021 määrärahoja jää käyttämättä, ja ACCAC Kulttuuri 2.0 Festivaalin kulujen kattamiseen voidaan osallistua suurtapahtumabudjetin rajoissa. Ennusteen mukaan kuluvan vuoden toteuma kustannuspaikalla 113002, Suurtapahtumat on 1 400 000 euroa ACCAC-tapahtuman lisätuki mukaan lukien.

Tampereen kaupunki ja Esteetön taide ja kulttuuri ry solmivat sopimuksen liitteen koskien 30.1.2020 hyväksytyn sopimuksen muutoksia. Liitteeseen kirjatut sopimuksen muutokset koskevat tapahtuman avustuksen korottamista. Sopimus liitteineen on salainen viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 24 § 1 mom. 17 kohdan perusteella.

Lisätukipäätöstä tehtäessä on arvioitu EU:n valtiontukisääntöjen vaikutusta päätöksen sisältöön. Arvioinnin perusteella on todettu, että kaupungin tukea tapahtuman kustannuksiin ei lasketa valtiontueksi, sillä tuen saaja ei ole taloudellista toimintaa harjoittava yritys.

Hallintosäännön 36 §:n 31)-kohdan mukaan konsernijohtaja päättää sopimusten hyväksymisestä, ellei muualla toisin määrätä.

Päätös

Tampereen kaupungin ja Esteetön taide ja kulttuuri ry:n välinen ACCAC Kulttuuri 2.0 Festivaalia koskeva sopimuksen liite hyväksytään. Sopimuksen liite sitoo kaupunkia vasta, kun päätös on saanut lainvoiman.

Sopimuksessa mainitut kustannukset maksetaan kustannuspaikalta 113002, Suurtapahtumat.

Lausunnot

Lakimies Janne Kytö:
Lakiyksiköllä ei huomautettavaa.

Talousjohtaja Jukka Männikkö:
Tampereen kaupungin taloudellinen tuki tapahtumalle voidaan myöntää konsernihallinnon vuoden 2021 palvelu- ja vuosisuunnitelman rajoissa.

Allekirjoitus

Konsernijohtaja Juha Yli-Rajala