§ 150 IT-Tutkimus- ja analyytikkopalvelun hankinta Kuntien Tiera Oy:ltä

Lataa  Kuuntele 

TRE:7994/02.07.01/2021

Päätöspäivämäärä

13.12.2021

Päätöksen tekijä

Konsernijohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala,​ puh. 050 558 8958,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Mia Helin,​ puh. 040 570 4065,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala:

Digitalisaation edistämisessä tarvittavien strategisten ja taktisten skenaarioiden määritteleminen edellyttää puolueetonta tutkimus- ja vertailutietoa sekä neuvontapalvelua mm. digitaalisen muutoksen toimintamalleista, tietohallinnon toiminnan ja prosessien kehittämisestä, markkinoilla olevien informaatioteknologioiden trendeistä, ICT-toimittajista, innovatiivisten ICT-ratkaisujen hyödyistä ja riskeistä.

Hankittavasta palvelusta saatavaa tutkimus- ja vertailutietoa sekä neuvontapalvelua käytetään tietohallinnon asiantuntijoiden tueksi esimerkiksi digitalisaation trendin seuraamista ja ymmärtämistä varten, erilaisten hankintojen ja sopimusten valmisteluun, eri teknologiaratkaisuiden vertailua ja päätöksentekoa varten, tietohallinnon toimintamallien, prosessien ja osaamisen kehittämisen tukemiseksi. Yleisesti ottaen puolueettoman tietopalvelun käytön on tarkoitus parantaa tietohallinnon toiminnan ja päätösten laatua ja pienentää näihin liittyviä riskejä.

Tampereen kaupunki pyysi Kuntien Tiera Oy:ltä tarjouksen tutkimus- ja analyytikkopalvelusta. Kuntien Tiera Oy antoi 30.11.2021 tarjouksen sisältäen seuraavat palvelukomponentit ajalle 1.12.2021 - 30.11.2023:

  • Executive Programs, 1 Basic jäsenyys, arvonlisäveroton hinta 63 800 euroa vuotta kohden
  • Gartner for IT Associates, 1 kpl, arvonlisäveroton hinta 28 700 euroa vuotta kohden
  • IT News and Insight, 10 käyttäjää, maksuton.


Palvelun arvonlisäveroton vuosihinta on 92 500 euroa ja arvonlisäveroton kokonaishinta kahden (2) vuoden sopimuskaudelle on yhteensä 185 000 euroa.

Kuntien Tiera Oy on kunta-asiakkaidensa omistama, voittoa tavoittelematon yhtiö. Tieran yhtiöjärjestyksessä määrätään, että yhtiö toimii julkisista hankinnoista annetun lain (1397/2016) tarkoittamassa mielessä omistajiensa sidosyksikkönä ja yhteishankintayksikkönä, kuntien ja kuntasektorin hankintayksiköiden yhteistyön välineenä, ja että yhtiö palvelee julkisen edun edellyttämän julkisen palvelun toteuttamista. Kuntien Tiera Oy:n hallintoelimissä on mukana omistajien keskeisiä viranhaltijoita. Kaikki Tieran osakkeenomistajat käyttävät Tierassa hankintalain tarkoittamalla tavalla määräysvaltaa yhtiöjärjestyksen, yhtiökokouksen, ohjausryhmien, nimitysvaliokunnan ja hallituksen kautta. Tampereen kaupunki on Kuntien Tiera Oy:n osakkeenomistaja.

Hankintalain 15 §:n 1 momentin mukaan hankintalakia ei sovelleta hankintaan,​ jonka hankintayksikkö tekee sidosyksiköltään. Kuntien Tiera Oy tuottaa Palvelun Tampereen kaupungille sidosyksikköaseman perusteella. Kuntien Tiera Oy on kilpailuttanut lain julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016) mukaisesti IT-tutkimus- ja analyytikkopalvelut. Tarjouskilpailun voitti Gartner Finland Oy. Hankinnassa perustettiin yhden toimittajan puitejärjestely, jossa tutkimus- ja analyytikkopalveluja voidaan käyttää joko Kuntien Tiera Oy:n omaan käyttöön tai Tiera voi käyttää palvelua tuottaakseen palvelua omistaja-asiakkailleen. Kuntien Tiera Oy voi solmia asiakkaidensa kanssa palvelusopimuksen, jonka alla on mahdollista tilata Tieran asiantuntijapalveluita. Lisäksi asiakkaat voivat tilata Gartner Finland Oy:ltä suoraan puitejärjestelyn kohteena olevia palveluita, joista Gartner Finland Oy vastaa suoraan asiakkaalle.

Hankinnasta laaditaan määräaikainen sopimus ajalle 1.12.2021 -​ 30.11.2023.

Sopimuksen vastuuhenkilönä toimii tietohallintopäällikkö Tuukka Seppälä. Vastuuhenkilö huolehtii yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.

Konsernihallinnon palvelujen hankinnasta 60 000 euron ylittäviltä osin päättää hallintosäännön 36 §:n 28)-kohdan perusteella konsernijohtaja.

Päätös

IT-tutkimus-​ ja analyytikkopalvelu hankitaan Kuntien Tiera Oy:ltä ajalle 1.12.2021 -​ 30.11.2023 Tutkimus- ja analyytikkopalvelu Tampereen kaupunki / 6549–2021 -​tarjouksen mukaisesti.

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on 185 000 euroa.

Hankinnasta aiheutuva kustannus kohdennetaan kustannuspaikalle 113251, ICT-kehittäminen.

Määräaikainen hankintasopimus hyväksytään ajalle 1.12.2021 -​ 30.11.2023.

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään tietohallintopäällikkö Tuukka Seppälä.

Tietohallintojohtaja oikeutetaan allekirjoittamaan hankintasopimus.

Tämä päätös sitoo Tampereen kaupunkia vasta,​ kun hankintasopimus on allekirjoitettu.

Allekirjoitus

Konsernijohtaja Juha Yli-Rajala