§ 326 Koulutuspäällikön viran täyttäminen Tredun Kalevan kampuksessa 1.1.2022 alkaen

Lataa  Kuuntele 

TRE:6976/01.02.01/2021

Päätöspäivämäärä

24.11.2021

Päätöksen tekijä

Johtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Koulutusjohtaja Regina Blom puh. 040 806 2092, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johtaja, ammatillinen koulutus, Outi Kallioinen, puh. 044 423 5473, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Kalevan kampuksen Nokian Kankaantaankadun toimipisteen koulutuspäällikön virka on ollut julkisesti haettavana 8.10.-22.10.2021. Hakukoodi TRE-01-2118-21Ilmoituskanavat olivat Kuntarekry, Tampere.fi, Mol.fi, Twitter, Facebook, Oikotie, ja LinkedIn. 

Koulutuspäällikkö toimii Kalevan kampuksen Nokian Kankaantaankadun toimipisteen opetus- ja ohjaushenkilöstön esimiehenä sekä toimipistepäällikkönä Silta-kampukselle muuttoon asti.

Koulutuspäällikkö johtaa toimintaa henkilöstönsä esimiehenä edistäen yhteisöllisyyttä, opetushenkilöstön itseohjautuvuutta ja vastuunkantoa, laadukasta oppimista ja toiminnan kokonaistuloksellisuutta. Koulutuspäällikkö vastaa alaisensa henkilöstön osalta työaikasuunnitelmista ja rekrytoinneista, osaamisen johtamisesta, työhyvinvoinnista ja työsuojelusta hyödyntäen työssään tiimivastaavien, alan kehittämisestä vastaavien koulutuspäälliköiden sekä muiden asiantuntijoiden osaamista. Työ- ja virkaehtosopimusten (OVTES, KVTES) määräysten tuntemus on oleellinen osa työtehtäviä.

Koulutuspäällikkö johtaa koulutustoiminnan kokonaisuutta strategisen ohjelman mukaisesti ja vastaa koulutustarjonnan mitoittamisesta resursseihin ja osallistuu yritysyhteistyön ja kumppanuuksien kehittämiseen. Tehtävään sisältyy ammatillisen koulutuksen lainsäädännön, kunnallisen päätöksenteon ja opetushallituksen ohjeistuksen tuntemus.

Kelpoisuusvaatimuksena tehtävässä on soveltuva korkeakoulututkinto ja opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen 986/1998 13 §:n mukainen kelpoisuus.

Tehtävässä katsotaan eduksi kokemus opettajan työstä, verkostot paikalliseen elinkeinoelämään, vahva aikuiskoulutuksen ja toisen asteen koulutuksen tuntemus, ammatillisen koulutuksen rahoitusjärjestelmän tuntemus sekä opetushallinnon tutkinnon suorittaminen.

Tehtävässä arvostetaan esimies- ja johtamisosaamista ammatillisesta koulutuksesta, oppilaitoksen toiminnanohjausjärjestelmän (esim. MultiPrimus) tuntemusta sekä hyviä ICT-taitoja. Lisäksi tehtävässä arvostetaan myös sujuvaa suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa ja tehtävän edellyttämää englannin kielitaitoa sekä hyviä esiintymis- ja vuorovaikutustaitoja.

Ennen viran vastaanottamista valitun tulee esittää rikosrekisterilain 6 §:n 2 momentin mukainen rikostaustaote. 

Tehtävää haki määräajassa kaksitoista (12) hakijaa, joista yksitoista (11) hakijaa täyttivät tehtävän kelpoisuusvaatimukset.

Haastatteluihin kutsuttiin kuusi (6) hakijaa hakemusten ja tehtävässä eduksi katsotun osaamisen perusteella. Haastattelut pidettiin 5.11., 8.11., 11.11. ja 15.11.2021 Nokian Kivimiehenkadun toimipisteessä.   

Koulutuksen, työkokemuksen ja haastattelussa saadun vaikutelman perusteella tehtävään valitaan KM *********.*********

Valitun ei tarvitse esittää lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä annetun lain (504/2002) tarkoittamaa rikostaustaotetta,​ koska virkasuhde on katkeamaton.

Lain kunnallisesta viranhaltijasta 7 § nojalla terveyden tilaa koskevaa selvitystä ei vaadita koska se on toimitettu ja palvelussuhde on jatkunut keskeytyksettä.

Valittu on merkitty henkilöstöhallinnon henkilörekisteriin. Rekisteriä koskeva tietosuojaseloste sekä tiedote rekisteröidyn oikeuksista ovat nähtävissä Tampereen kaupungin internet-sivuilla.

Johtajan, ammatillinen koulutus päätösvalta asiassa perustuu palvelualueen johtajan päätökseen 1.11.2021 § 149 Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasääntö. (Toimintasäännön liite: Ammatillinen koulutus - henkilöstöhallinnon delegoinnit 1.11.2021 alkaen.) 

Laki kunnallisesta viranhaltijasta 2 luku 7 ja 8 §. 

Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 3 §.

Päätös

KM ********* otetaan 1.1.2022 alkaen koulutuspäällikön virkaan Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Kalevan kampukseen.

Pääasiallinen toimipaikka palvelussuhteen alussa on Tredun Kankaantaankadun toimipiste, toimintoalue 503.

Koeaika on kuusi (6) kuukautta. 

1. varasijalle valitaan insinööri (AMK) *********.

Henkilötietoja sisältävä teksti

Salassapidettävät tiedot poistettu.

Allekirjoitus

Johtaja Outi Kallioinen