§ 173 Asiantuntijapalvelujen tilaaminen pilvipalvelujen hallintamallin jatkokehittämiseen

Lataa  Kuuntele 

TRE:8187/02.07.01/2021

Päätöspäivämäärä

26.11.2021

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Tietohallintosuunnittelija Joonas Dukpa, puh. 0408063245, etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Lisätietoja päätöksestä

Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala, puh. 050 5588958, etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupungin pilvipalveluiden käyttöönoton pohjaksi luotiin pilvistrategia vuonna 2019, jonka jälkeen pilvipalveluita on otettu käyttöön yhä laajemmassa määrin. Laajemman käyttöönoton myötä vaatimukset ja tarpeet niin pilvipalveluiden hallintamallin, operatiivisten roolien kuin toimittajahallinnan näkökulmasta ovat kasvaneet. Tilattavan asiantuntijapalvelun tavoitteena on arvioida olemassa olevan pilvistrategian toimivuutta jo toteutettujen projektien kokemusten perusteella. Sen pohjalta pilvistrategia päivitetään tarvittavin osin sekä luodaan pilvistrategiaa tarkentava hallintamalli, jossa selkeytetään pilvipalveluiden hallintaan liittyviä rooleja ja prosesseja. Päivitetyn hallintamallin pohjalta muodostetaan toimenpidelista sekä tiekartta tunnistettujen kehittämiskohteiden toteuttamiselle. 

Tietohallintojohtaja on 18.4.2019, § 30, TRE:2978/02.07.01/2019, päättänyt sitoutumisesta KL-Kuntahankinnat Oy:n puitesopimukseen ICT-asiantuntijapalvelut 2019 - 2021 KLKH160. Puitesopimuksen ehtojen mukaan asiakas voi sopia hankintalaissa tarkoitettujen kansallisen kynnysarvon alittavien puitesopimusten mukaisten palvelujen hankkimisesta tarpeensa kannalta parhaaksi katsomansa, hankintatarvetta vastaavia palveluja toimittamaan valitun sopimustoimittajan kanssa. Tarjous tarvittavasta asiantuntijapalvelusta pyydettiin Gofore Lead Oy:ltä. Gofore Lead Oy on puitesopimuksen osa-alueen F. Tietovarastointi ja tiedolla johtaminen sopimustoimittaja. 

Gofore Lead Oy antoi 17.11.2021 tarjouksen asiantuntijapalvelusta pilvipalveluiden hallintamallin kehittämiseksi. 

Toimeksiannon lopputuotoksena syntyy: 

  • Tarkennettu pilvistrategia huomioiden jo tuotetun materiaalin 
  • Pilvipalvelujen hallintamalli sovituilta osa-alueilta 
    • Roolit ja vastuut, kumppanihallinta ja prosessit ja toimintamalli
  • Tiekartta pilvistrategian ja pilven hallintamallin osalta

 

Toimeksianto toteutetaan aikavälillä joulukuu 2021 – helmikuu 2022. Tilauksen arvonlisäveroton arvo on yhteensä enintään 30 932 euroa.

Tilauksesta laaditaan toimeksiantosopimus.

Sopimuksen vastuuhenkilönä toimii tietohallintopäällikkö Kimmo Kouhi. Vastuuhenkilö huolehtii yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle. 

Tampereen kaupungin konsernihallinnon toimintasäännön liitteen 1 (delegointimatriisi) mukaan tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupungin ICT- hankinnoista, ICT- sopimusten ehdoista, hyväksymisestä ja allekirjoittamisesta. Lisäksi tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupunkiseudun tietohallintosopimuksessa määritellyistä asioista. 

Päätös

Tilataan asiantuntijapalvelu pilvipalvelujen hallintamallin ja operoinnin jatkokehittämiseksi Gofore Lead Oy:ltä (Y-tunnus 1906590-4). 

Tilauksesta aiheutuvat arvonlisäverottomat kustannukset, enintään 
30 932 euroa, kohdennetaan projektirakenneosalle K1130_ICT_KE_02_01 (Tietohallinto: käyttötalous).

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään tietohallintopäällikkö Kimmo Kouhi.

Tämä päätös sitoo Tampereen kaupunkia vasta, kun toimeksiantosopimus on allekirjoitettu.

Allekirjoitus

Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala