§ 5 Linja-auton luovuttaminen poliisiammattikorkeakoululle

Lataa  Kuuntele 

TRE:3508/02.07.02/2021

Päätöspäivämäärä

5.5.2021

Päätöksen tekijä

Kalustopäällikkö, Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitos

Päätöksen perustelut

Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitoksen (TKL) linja-auto numero 272 on poistettu liikennekäytöstä, sillä Nyssen tilaama liikenne on vähentynyt. Liikennemäärä tulee vähenemään tuntuvasti edelleen, kun siirrytään liikennekausiin KESÄ2021 ja TALV2022. Näin ollen uudempiakin ja päästöluokaltaan parempia ylimääräisiä linja-autoja tulee jäämään huomattava määrä tarpeettomaksi. TKL:llä ei ole siis käyttöä enää tälle autolle vaan se voidaan poistaa lopullisesti, toisaalta tämän mallisia autoja ei ole muita käytössä, joten autoa ei voida käyttää varaosalähteenäkään.

3-akselisten vanhojen kaupunkibussien markkina on tällä hetkellä varsin rajallinen. Ei ole nähtävissä, että autosta saisi muutamaa tuhatta euroa enempää se myymällä. Auton kirjanpitoarvo on 0,00 euroa.

Poliisiammattikorkeakoulu on tiedustellut TKL:ltä linja-autoa koulutuskäyttöön. He ovat tutustuneet autoon 272 ja todenneet sen sopivaksi poliisien koulutukseen. TKL:n näkökulmasta on hyvä asia, että poliisit koulutetaan tuntemaan kaupunkiliikenteen linja-autot, jotta oikeassa hätätilanteessa heidän tuntemuksensa kaupunkilinja-autoista on olemassa ja näin toiminta silloin on mahdollisimman vaivatonta. On myös hyvä parantaa entisestään Poliisin ja joukkoliikenteen yhteistyötä.

Koska auto on TKL:lle kaikin osin tarpeeton ja siitä saatava rahallinen arvo myytynä olisi olematon, voidaan katsoa että auto voidaan luovuttaa poliisiammattikorkeakoululle harjoituskäyttöön.

 

Päätös

Päätän, että edellä mainittujen seikkojen perusteella linja- auto TKL 272, rekisteri: BVI-662, KOM:300298 luovutetaan poliisiammattikorkeakoululle ilman rahallista vastinetta.

Luovutus voidaan tehdä vasta, kun tämä päätöksen valitusaika on kulunut loppuun

 

Allekirjoitus

Kalustopäällikkö Kalle Keinonen, puh. 050 376 9213, etunimi.sukunimi@tampere.fi