§ 159 Perintäpalvelun hankinta Monetra Pirkanmaa Oy:ltä

Lataa  Kuuntele 

TRE:8856/02.07.01/2021

Päätöspäivämäärä

22.12.2021

Päätöksen tekijä

Konsernijohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Talousjohtaja Jukka Männikkö, puh. 050 576 7539, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Mia Helin, puh. 040 570 4065, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Talousjohtaja Jukka Männikkö:

Tampereen kaupunki on päätöksellään 28.7.2015 (Dno TRE:3887/02.07.01./2015) hankkinut perintäpalvelut Lindorff Oy:ltä, nykyiseltä Lowell Suomi Oy:ltä. Hankinasopimus on päättynyt.

Tampereen kaupunki on joulukuussa 2018 tehnyt sopimuksen taloushallinnon kokonaispalvelun ostamisesta Monetra Pirkanmaa Oy:ltä, joka on in-house-asemassa Tampereen kaupunkiin nähden. Vuodesta 2021 alkaen Monetra Pirkanmaa Oy:n valikoimiin kuuluu myös perintäpalvelu, jonka se tilaa alihankkija Suomen Kuntaperintä Oy:ltä.

Suomen Kuntaperintä Oy on julkisomisteinen yhtiö, jolla on ennestään asiakkaita kuntasektorilta valtakunnallisesti ympäri Suomea. Kuntaperinnän tehtävänä on auttaa asiakkaitaan tulouttamaan saatavansa takaisin tehokkaasti, mutta kuntalaisten näkökulmasta inhimillisesti ja vastuullisesti. Kuntalaisten yksilölliset tilanteet pyritään huomiomaan ja vaikutetaan omalta osaltaan siihen, ettei kuntalaisen taloudellinen tilanne heikkene.

Monetra Pirkanmaa Oy tilaa perintäpalvelua alihankkijaltaan Suomen Kuntaperintä Oy:ltä tuottaakseen perintäpalvelua Tampereen kaupungille liittyen tuottamaansa taloushallinnon kokonaispalveluun.

Palvelun arvioitu arvo neljän vuoden ajalle on 920 000 euroa. Palveluiden hinnasto on sopimuksen liitteenä. Hinta-arvio on perinnässä olevien toimeksiantojen arvioitu määrä.

Perinnästä aiheutuvat palkkiot peritään velallisilta. Velalliselta perittävät palkkiot perustuvat perintälakiin (laki saatavien perinnästä 10 §). Tampereen kaupunki on velvollinen maksamaan kaikki tähän perintäsopimukseen liittyvät arvonlisäverot, mukaan lukien kaikki velallisen maksamiin perintäkuluihin ja muihin maksuihin kohdistuvat arvonlisäverot. Kustannukset kohdistetaan sille kustannuspaikalle, jolle tulot perinnästä tuloutuvat. Toimittajan tai alihankkijan maksamat viranomaismaksut laskutetaan Tampereen kaupungilta toteutuneen mukaisesti.

Perintäpalvelun hankkiminen Monetra Pirkanmaa Oy:lta liittyen taloushallinnon kokonaispalveluun toteutuu in-house-aseman piirissä, ilman julkista hankintamenettelyä. Monetra Pirkanmaa Oy on Tampereen kaupungin sidosyksikkö. Julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annettua lakia (1397/2016) ei lain 15 §:n perusteella sovelleta sidosyksikköhankintoihin.

Hankinnasta laaditaan sopimus.

Sopimuksen vastuuhenkilönä toimii talousjohtaja Jukka Männikkö. Vastuuhenkilö huolehtii yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.

Tämä päätös sitoo Tampereen kaupunkia vasta, kun hankintasopimus on allekirjoitettu.

Konsernihallinnon palvelujen hankinnasta 60 000 euron ylittäviltä osin päättää hallintosäännön 36 §:n 28)-kohdan perusteella konsernijohtaja.

Päätös

Perintäpalvelut hankitaan Monetra Pirkanmaa Oy:ltä 1.1.2022 alkaen.

Arvio hankinnan arvosta neljän vuoden ajalle on 920 000 euroa.

Monetra Pirkanmaa Oy:n ja Tampereen kaupungin välinen perintäpalvelua koskeva hankintasopimus hyväksytään. Sopimus on voimassa toistaiseksi.

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään talousjohtaja Jukka Männikkö.

Talousjohtaja oikeutetaan allekirjoittamaan hankintasopimus.

Tämä päätös sitoo Tampereen kaupunkia vasta, kun hankintasopimus on allekirjoitettu.

Allekirjoitus

Konsernijohtaja Juha Yli-Rajala