§ 166 Pirkanmaan Voimia Oy:n tuottamia ateria- ja puhtauspalveluja koskevan sopimuksen muuttaminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:66/00.01.06/2019

Päätöspäivämäärä

22.12.2021

Päätöksen tekijä

Konsernijohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Hankintapäällikkö Tanja Welin, puh. 040 128 6644, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Mia Helin, puh. 040 570 4065, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Strategiajohtaja Reija Linnamaa:

Tampereen kaupungin ja Pirkanmaan Voimia Oy:n (jäljempänä Voimia Oy) välinen ateria- ja puhtauspalveluita koskeva palvelu- ja kumppanuussopimus hyväksyttiin 11.2.2019 § 32. Sopimusta on täydennetty ja muutettu konsernijohtajan päätöksillä 19.12.2019 § 172 ja 17.2.2021 § 19.

Sopimukseen on tarpeen tehdä muutamia tarkennuksia:

  • Reklamaatiokäytäntöjen selkeyttämiseksi sopimukseen on lisätty reklamaation määritelmä ja tarkennettu reklamaation toimittamista koskevaa menettelyä niin, että reklamaatio toimitetaan  Voimia Oy:n ja tilaajan sopimusyhteyshenkilöille.
  • Sopimuksen kohtaan 6 on täydennetty koulujakelutukien hakemista ja tilittämistä koskevat käytännöt, jotta Voimia Oy voi jatkossakin toimia tukien hakijana kaupungin puolesta.
  • Kaupungin asiakasyksiköiden yhteyshenkilöitä ja Pirkanmaan Voimia Oy:n yhteystietoja on päivitetty.  


Lisäksi sopimuksen liitteitä on päivitetty seuraavasti:

  • Liite 2 Voimia Oy:n kumppanuusmalli, huomioitu muutokset kaupungin organisaatiossa
  • Liite 3 b Puhtauspalvelujen vastuunjakotaulukko, tehty täydennys koskien tarvikkeiden tilauskäytännön muuttamista perusopetuksessa.
  • Liite 4 Ruokavalioluettelo, jatkossa kaksi erillistä ruokavalioluetteloa (a ja b). Muutos liittyy Voimia Oy:n toiminnanohjausjärjestelmän päivitysversion vaiheittaiseen käyttöönottoon.
  • Liitteet 5 a ja b Palveluhinnastot, uudet hinnastot hyväksytty sopimuksen sopimuksen kohdan 10 mukaisesti.
  • Liite 6 Laskutusmallit, Keskusverolautakunnan ennakkoratkaisun (KVL2021/12) mukaisesti oppilasateriapalvelujen myynti tulee käsitellä arvonlisäverollisena jaarvonlisäveron vähennykseen oikeuttavana toimintana. Näin ollen aiemmin sovitusta työläästä valmistuspalvelumallista ja siihen liittyvästä laskutusmallista voidaan luopua, ja liitettä on päivitetty tämän mukaisesti. Oppilasruokailupalveluiden osalta on sovittu, että ne laskutetaan arvonlisäverollisina 1.1.2022 alkaen. 


Päätöksen liitteenä on edellä mainituilla muutoksilla päivitetty sopimus liitteineen. Muutettua sopimusta sovelletaan 1.1.2022 alkaen.

Kaupungin hallintosäännön 36 §:n 26 kohdan mukaan konsernijohtaja päättää yhteishankittaviin tuotteisiin ja palveluihin liittyvistä sopimuksista. Ateria- ja puhtauspalvelut ovat yhteishankittavia palveluja.

Päätös

Liitteenä oleva Tampereen kaupungin ja Pirkanmaan Voimia Oy:n välinen muutettu ateria- ja puhtauspalveluja koskeva palvelu- ja kumppanuussopimus hyväksytään.

Muutetun sopimuksen ehtoja sovelletaan 1.1.2022 alkaen.

Allekirjoitus

Konsernijohtaja Juha Yli-Rajala