§ 128 Sopimus pirkanmaan ely-keskuksen kanssa kantatien 65 enqvistinkadun liittymän siirtoa koskevan tiesuunnitelman laatimisesta

Lataa  Kuuntele 

TRE:2398/10.02.01/2021

Päätöspäivämäärä

29.12.2021

Päätöksen tekijä

Johtaja, kaupunkiympäristön palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Suunnittelupäällikkö Jouni Sivenius, puh. 041 730 4296, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Katri Naulo, puh. 040 801 6003, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Hiedanrannan alueella on vireillä asemakaavamuutos (asemakaava nro 8862). Kaavan tavoitteena on Enqvistinkadun, Paasikiventien ja Hiedanrannan liikennejärjestelyjen muuttaminen niin, että kaava-alueen järjestelyt mahdollistavat Hiedanrannan ydinkeskustan I vaiheen kehittämisen laaditun yleissuunnitelman tavoitteiden mukaisesti.

Enqvistinkadun muuttuvat katujärjestelyt siirtävät sen liittymän Paasikiventiehen nykyistä sijaintia idemmäksi. Uusi liittymäratkaisu edellyttää myös Paasikiventielle kääntymiskaista­järjestelyjä. Paasikiventie osana kantatietä 65 on maantie, johon kohdistuvat muutokset edellyttävät lain liikennejärjestelmästä ja maanteistä mukaista tiesuunnitelmaa.

Sopimus koskee tiesuunnitelman laatimista Paasikiventien Enqvistinkadun liittymän siirrosta. Tampereen kaupunki vastaa sopimuksen mukaan suunnitelman laatimisesta ja siihen liittyvistä kustannuksista. Tiesuunnitelman laatimisen kustannusarvio on 70 000 euroa.

Sopimus on asian liitteenä ja arkistoitu.

 

Päätös

Liitteenä oleva sopimus Pirkanmaan ELY-keskuksen kanssa Kt 65 Enqvistinkadun liittymän siirtoa koskevan tiesuunnitelman laatimisesta hyväksytään.

Allekirjoitus

Ympäristö- ja kehitysjohtaja Kari Kankaala (Johtajan 1. varahenkilö)