§ 346 Tampereen seudun ammattiopiston ja Traficomin välisen sopimuksen hyväksyminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:8186/12.01.01/2021

Päätöspäivämäärä

7.12.2021

Päätöksen tekijä

Johtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Lehtori Marika Peuraniemi, puh. 050 369 9338, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johtaja, ammatillinen koulutus Outi Kallioinen, puh. 044 423 5473, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin ja Tampereen seudun ammattiopisto Tredun välisellä sopimuksella Traficom hankkii miehittämättömän ilmailun kauko-ohjaajien lisäteoriakoesuoritusten valvontaa varten palveluita Tampereen seudun ammattiopistolta.

Kyseessä on Liikenteen palveluista annetun lain (LIPA-laki) V osan mukaisesta tehtävien siirrosta ja tarkemmin lain 211 §:n mukaisesta lupa- ja rekisteröintitehtävien avustavista palveluista. LIPA-lain 209 § 3 mom.:n mukaisesti tähän hankintaan ei sovelleta hankintalakia, sillä kuka tahansa palveluntarjoaja voi osallistua tässä sopimuksessa tarkoitettujen palveluiden tuottamiseen eikä tämä sopimus anna yksinoikeutta palveluntuottajalle.

Palveluntuottajaksi voi hakeutua, jos täyttää sopimuksessa asetetut ehdot. Sopimuksella tehdään vähäisten avustavien tehtävien hankinta, kuten on määritelty liikenteen palveluista annetun lain 24.5.2017/320 luvussa 4. Palveluntuottajat toimivat viranomaisen edustajana ja saavat palvelukorvauksen maksuasetuksen mukaan perittävistä koemaksuista.

Tampereen kaupunki, Tampereen seudun ammattiopisto Tredu on tarjonnut sopimuksen liitteessä tarkemmin kuvattuja koetilaisuuden järjestämiseen ja valvomiseen sekä kokelaiden tunnistamiseen liittyviä palveluita Traficomille. Palvelusta laaditaan sopimus, jonka molemmat osapuolet allekirjoittavat. Palveluiden tuottaminen aloitetaan sopimuksen solmimisen jälkeen. Sopimus on salassa pidettävä JulkL (621/1999) 24 §:n 17-kohdan mukaisesti.

Johtajan, ammatillinen koulutus päätösvalta asiassa perustuu palvelualueen johtajan päätökseen 1.11.2021 § 149 Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasääntö. (Toimintasäännön liite: Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan toimivallan siirtäminen 1.11.2021 alkaen.)

Päätös

Hyväksytään liitteenä oleva Tampereen kaupungin, Tampereen seudun ammattiopisto Tredun ja Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin välinen sopimus. 

Sopimus sitoo Tampereen kaupunkia lopullisesti kuitenkin vasta, kun sopimusta koskeva päätös on saanut lainvoiman.

Allekirjoitus

Johtaja Outi Kallioinen