§ 43 Konedatalla kohti ilmastokestävää metsäkonetyöskentelyä -projektin hankeosapuolena toimimisen todistuksen hyväksyminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:8513/02.04.01/2021

Päätöspäivämäärä

9.12.2021

Päätöksen tekijä

Kehitysjohtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Kehittämispäällikkö Anne Nousiainen, puh. 040 801 6995, etunimi. sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kehitysjohtaja Tuula Hoivala, p. 050 329 5711, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

TTS Työtehoseura ry hakee Maa- ja Metsätalousministeriöltä Suomen kestävän kasvun ohjelman ympäristökestävyys ja luontopohjaiset ratkaisut – maankäyttösektorin ilmastokestävät toimenpiteet –hankehaussa rahoitusta Konedatalla kohti ilmastokestävää metsäkonetyöskentelyä - hankkeelle. Tampereen kaupunki, Tampereen seudun ammattiopisto Tredu on mukana avustushakemuksessa yhtenä osatoteuttajana. Hankkeessa on mukana myös Tampereen Yliopisto.

Raskaiden metsäkoneiden kuljettajat ovat ratkaisevassa roolissa energiankulutuksen pienentämisessä puunkorjuuketjussa, päästöjen vähentämisessä ja siirtymisessä kohti hiilineutraaliutta. Oppilaitoksessa opituilla asioilla on suuri vaikutus tulevaisuuden työelämään ja metsäkonetyön ilmastokestävyyteen. Hankkeessa hyödynnetään konedataa metsäkonealan toimintakulttuurin muutoksen ja metsäkonetyön ilmastokestävyyden parantamisen ja hiilijalanjäljen pienentämisen mahdollistajana metsäkonetyössä ammattiin opiskelusta alkaen. 

TTS Työtehoseura ry on laatinut esityksen todistuksesta toimimisesta hankeosapuolena.  Todistuksella sovitaan osallistumisesta TTS Työtehoseura ry hallinnoiman Konedatalla kohti ilmastokestävää metsäkonetyöskentelyä - hankkeeseen. Sopimuksella osapuolet sitoutuvat osallistumaan hankkeen toteuttamiseenhankesuunnitelman mukaisesti sekä sitoutunut sen omarahoitusosuuteen hankesuunnitelman mukaisesti hankkeen saadessa myönteisen rahoituspäätöksen.

Kehitysjohtajan päätösvalta asiassa palvelualueen johtajan päätökseen 1.11.2021 § 149 Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasääntö. (Toimintasäännön liite: Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan toimivallan siirtäminen 1.11.2021 alkaen.)

Päätös

Hyväksytään liitteenä oleva Tampereen kaupungin, Tampereen seudun ammattiopisto Konedatalla kohti ilmastokestävää metsäkonetyöskentelyä - projektin hankeosapuolena toimimisen todistus.

Todistus sitoo Tampereen kaupunkia lopullisesti kuitenkin vasta, kun kaupungin sopimusta koskevat päätökset ovat saaneet lainvoiman.

Allekirjoitus

Kehitysjohtaja Tuula Hoivala