§ 359 Päätoimisen tuntiopettajan ottaminen Tredun Hervannan kampukseen 1.1.2022 alkaen

Lataa  Kuuntele 

TRE:7682/01.02.01/2021

Päätöspäivämäärä

13.12.2021

Päätöksen tekijä

Johtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Koulutuspäällikkö Janne Pietiläinen, puh.050 560 6079, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johtaja, ammatillinen koulutus Outi Kallioinen puh. 044 423 5473, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Hervannan kampuksen virkasuhteisen tuntiopettajan (elintarvikeala) tehtävä on ollut julkisesti haettavana 9.11. - 18.11.2021.

Hakukoodi TRE-01-2436-21. Ilmoituskanavat olivat mol.fi, Kuntarekry, tampere.fi, Oikotie, Twitter, LinkedIn ja Facebook.

Elintarvikealan tuntiopettajan tehtäviin kuuluu pääasiallisesti elintarvikealan leipomoalan osaamisalan ammatillisten aineiden opetus ja näyttötilaisuuksien suunnittelu, ohjaus ja arviointi. Opettaja toimii omaopettajana opiskelijaryhmälleen ja huolehtii osaltaan omaopettajalle kuuluvat tehtävät. Tuntiopettajan työ edellyttää työkokemusta leipomoalalta sekä leipomoalan työprosessien tuntemusta. Lisäksi työssä tarvitaan ajan tasalla olevaa ammatillisen koulutuksen tuntemusta ja kokemusta opettajana toimimisesta nuorten ja maahanmuuttajien kanssa.

Kelpoisuusehdot määräytyvät opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen 986/1998 § 13 mukaan. Kelpoiseksi katsotaan myös tehtävään soveltuva erikoisammattitutkinto laajalla elintarvikealan työkokemuksella vahvistettuna. Eduksi katsotaan elintarviketeknologia- ja liha-alan osaamisalojen työkokemus ja osaaminen. Tehtävässä arvostetaan elintarvikealan yritystoiminnan sekä alan yritysyhteistyön tuntemusta. Lisäksi eduksi katsotaan hyvät kirjalliset ja suulliset vuorovaikutus- ja yhteistyötaidot. 

Ennen viran vastaanottamista valitun tulee esittää rikosrekisterilain 6 §:n 2 momentin mukainen rikostaustaote.

Tehtävää haki hakuaikana yksitoista (11) hakijaa, joista hakemusten perusteella muodollisesti kelpoisia oli viisi (5) hakijaa. 

Haastatteluihin kutsuttiin viisi (5) hakijaa. Haastattelut pidettiin 19.11.2021 ja 22.11.2021.

Koulutuksen, työkokemuksen ja haastattelussa saadun vaikutelman perusteella tehtävään valitaan restonomi (YAMK) *********

Valitun ei tarvitse esittää lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä annetun lain (504/2002) tarkoittamaa rikostaustaotetta,​ koska virkasuhde on katkeamaton.

Lain kunnallisesta viranhaltijasta 7 § nojalla terveyden tilaa koskevaa selvitystä ei vaadita koska se on toimitettu ja palvelussuhde on jatkunut keskeytyksettä.

Valittu on merkitty henkilöstöhallinnon henkilörekisteriin. Rekisteriä koskeva tietosuojaseloste sekä tiedote rekisteröidyn oikeuksista ovat nähtävissä Tampereen kaupungin internet-sivuilla.

Johtajan,​ ammatillinen koulutus päätösvalta asiassa perustuu palvelualueen johtajan päätökseen 1.11.2021 § 149 Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasääntö. (Toimintasäännön liite: Ammatillinen koulutus -​ henkilöstöhallinnon delegoinnit 1.11.2021 alkaen.)

Laki kunnallisesta viranhaltijasta 2 luku 7 ja 8 §.

Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 3 §.

Päätös

Restonomi (YAMK) *********otetaan päätoimiseen tuntiopettajan (elintarvikeala) virkasuhteeseen 1.1.2022 alkaen Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Hervannan kampukseen.

Pääasiallinen toimipaikka palvelussuhteen alussa on Hepolamminkadun toimipiste, toimintoalue 508.

 

 


 

Henkilötietoja sisältävä teksti

Salassapidettävät tiedot poistettu.

Allekirjoitus

Johtaja Outi Kallioinen