§ 186 Asiantuntijapalvelun hankinta Istekki Oy:ltä hyvinvointialueiden muodostamiseen liittyvissä muutoksissa

Lataa  Kuuntele 

TRE:8181/02.07.01/2021

Päätöspäivämäärä

16.12.2021

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Tietohallintopäällikkö Tuukka Seppälä,​ puh. 050 430 4452,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala,​ puh. 050 558 8958,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Sote- ja Pela -uudistus tarkoittaa mittavia muutoksia useissa kaupungin yksiköissä ja toiminnoissa. Tämä koskee myös tietohallintoa ja ICMT-toimintoja. Uudistuksen toteuttaminen on Tampereen kaupungilla projektoitu ja projekti on jaettu osaprojekteihin. ICMT-osaprojektin tavoitteena on koordinoida Tampereen sotessa käytössä olevien ICMT-palveluiden hallittu siirto Pirkanmaan hyvinvointialueelle yhteistyössä vastaanottavan tahon kanssa. ICMT-tehtävien ja tietojärjestelmien siirto hyvinvointialueelle edellyttää muun muassa sopimusten analysointia, ICT-omaisuuserien kokoamista ja arvottamista, lääketieteellisen teknologian omaisuuserien kokoamista ja arvottamista. Työmäärä on suuri ja toteutusaika lyhyt. Tästä johtuen on tarkoituksenmukaista hankkia avuksi asiantuntijapalvelua.

Istekki Oy:ltä pyydettiin 8.10.2021 tarjous Sote ICMT-irrottamisen tuesta. Istekki Oy antoi 9.12.2021 tarjouksen asiantuntijapalvelusta, jonka tuottamisessa Istekki Oy käyttää alihankkijanaan Gofore Oyj:tä.

Asiantuntijapalveluun sisältyy seuraavat palvelut: 

- projektipäällikön sparraus, arvonlisäveroton hinta 1125 euroa/päivä,
3 päivää, yhteensä 3375 euroa
- sopimustietojen kokoaminen ja analysointi, arvonlisäveroton hinta
1125 euroa/päivä, 7 päivää, yhteensä 7875 euroa
- ICT-omaisuuserien kokoaminen ja analysointi, arvonlisäveroton hinta 900/päivä, 11 päivää, yhteensä 9900 euroa
- lääkintätekniikan omaisuuserien kokoaminen ja analysointi, arvonlisäveroton hinta 900 euroa/päivä, 15 päivää, yhteensä 13500 euroa.

Asiantuntijapalvelun arvioitu kesto on noin 4 kuukautta ja työ aloitetaan tammikuussa 2022. Palvelu laskutetaan toteutuneen mukaan. Hankinnan arvonlisäveroton arvo on 34 650 euroa.

Hankintalain 15 §:n 1 momentin mukaan hankintalakia ei sovelleta hankintaan,​ jonka hankintayksikkö tekee sidosyksiköltään. Istekki Oy on Tampereen kaupungin sidosyksikkö. Palvelun tuottaa Istekki Oy ja käyttää alihankkijanaan Gofore Oyj:tä.

Hankinnasta laaditaan määräaikainen toimeksiantosopimus.

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään tietohallintopäällikkö Tuukka Seppälä. Vastuuhenkilö huolehtii yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.

Tampereen kaupungin konsernihallinnon toimintasäännön liitteen 1 (delegointimatriisi) mukaan tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupungin ICT-hankinnoista, ICT-sopimusten ehdoista, hyväksymisestä ja allekirjoittamisesta. Lisäksi tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupunkiseudun tietohallintosopimuksessa määritellyistä asioista.

Päätös

Istekki Oy:ltä hankitaan asiantuntijapalvelua Sote- ja Pela -uudistuksen ICMT-osaprojektin käyttöön.

Palvelun arvonlisäverottomat kustannukset työmääräarvion mukaan ovat enintään 34 650 euroa ja ne maksetaan kustannuspaikalta 113251, ICT-kehittäminen ja kohdistetaan projektille ICMT-toimintojen ja sopimusten siirto (H1130_21_5_6).

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään tietohallintopäällikkö Tuukka Seppälä.

Hankintapäätös on Tampereen kaupunkia sitova vasta,​ kun toimeksiantosopimus on allekirjoitettu.

Allekirjoitus

Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala