§ 188 SAP-palvelin- ja käyttöjärjestelmäuudistuksen tilaaminen Tieto Finland Oyj:ltä

Lataa  Kuuntele 

TRE:8657/02.07.01/2021

Päätöspäivämäärä

21.12.2021

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Vanhempi tietohallintosuunnittelija Jukka Suojanen, puh. 040 8016475, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala, puh. 050 5588958, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

SAP-järjestelmä on asennettu palvelimille, joiden käyttöjärjestelmä on SUSE Linux 11. Käyttöjärjestelmälle on hankittu jatkotukiaika, joka päättyy keväällä 2022. Tietojärjestelmän käyttämälle Oracle tietokannalle hankittu jatkotukiaika päättyy kesällä 2022.

Toimittajan kanssa käytyjen keskustelujen perusteella on tultu johtopäätökseen, että nykyiset SAP-palvelimet ovat hyvin lähellä luonnollisen elinkaarensa loppua ja niiden uudistaminen on järkevä ratkaisu. Uusien palvelinten toimitusmalli on vanhojen tapaan niin sanottu on-premise, jossa palvelimet asennetaan toimittajan konesaliin. Palvelinalusta uusitaan täysin. Uudistunut teknologia ja SAP-arkkitehtuurin optimointi tarjoavat tehokkaamman ja häiriösietoisemman palvelinympäristön, käytännössä nykyisillä jatkuvien palvelujen kustannuksilla.

Tampereen kaupungin ja Tieto Finland Oy:n välillä on 9.11.2015 allekirjoitettu toistaiseksi voimassa oleva palvelusopimus perustietotekniikka- ja integraatiopalveluiden tuottamisesta. Sopimus sisältää SAP-järjestelmän vaatimien palvelinpalveluiden tuottamisen. Kaupunkisalkun johtoryhmä on myöntänyt projektille rahoituksen kokouksessaan 9.11.2021.

Esitetään tilattavaksi Tieto Finland Oy:ltä uudet palvelimet SAP-järjestelmän käyttöön. Uudistuksen arvioidut arvonlisäverottomat kustannukset ovat 25.8.2021 päivätyn tarjouksen mukaisesti 53 996 euroa. Laskutus toteutuneen mukaisesti. Tilauksesta aiheutuvat kustannukset maksetaan SAP-järjestelmän palvelinuudistus ja käyttöjärjestelmäpäivitys -projektin rakenneosalta K1130_ICT_21_26.

Asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Asiakirjoja säilytetään kaupungin sähköisessä arkistossa. Asiakirjat ovat saatavissa Tampereen kaupungin tietohallintoyksiköstä.

Päätösvallan peruste: Tampereen kaupungin konsernihallinnon toimintasäännön liitteen 1 (delegointimatriisi) mukaan tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupungin ICT-hankinnoista, ICT-sopimusten ehdoista, hyväksymisestä ja allekirjoittamisesta. Lisäksi tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupunkiseudun tietohallintosopimuksessa määritellyistä asioista.

Päätös

Tilataan Tieto Finland Oy:ltä SAP-palvelin- ja käyttöjärjestelmäuudistus.

Tilauksesta aiheutuvat arvonlisäverottomat kustannukset, yhteensä arviolta 53 996 euroa, maksetaan SAP-järjestelmän palvelinuudistus ja käyttöjärjestelmäpäivitys -projektin PRR-osalta K1130_ICT_21_26.

Allekirjoitus

Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala