§ 189 SAP-palvelin- ja käyttöjärjestelmäuudistukseen liittyvän sovellustyön tilaaminen CGI Suomi Oy:ltä

Lataa  Kuuntele 

TRE:8658/02.07.01/2021

Päätöspäivämäärä

21.12.2021

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Vanhempi tietohallintosuunnittelija Jukka Suojanen, puh. 040 8016475, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala, puh.050 5588958, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

SAP-järjestelmä on asennettu palvelimille, joiden käyttöjärjestelmä on SUSE Linux 11. Käyttöjärjestelmälle on hankittu jatkotukiaika, joka päättyy keväällä 2022. Tietojärjestelmän käyttämälle Oracle 12 tietokannalle hankittu jatkotukiaika päättyy kesällä 2022.

Palvelintoimittajan kanssa käytyjen keskustelujen perusteella on tultu johtopäätökseen, että nykyiset SAP-palvelimet ovat lähellä luonnollisen elinkaarensa loppua. TietoEVRY Oyj:n kanssa on sovittu palvelinten uudistamisesta. Palvelinuudistuksessa SAP-järjestelmän siirto tapahtuu migraatiomenetelmällä. Sovellustoimittajan tehtäviin kuuluu vastata palvelinuudistukseen liittyvän migraatioprosessin lisäksi tietokannan päivityksestä. SAP-sovellusversiota ei uudistuksessa muuteta.

Tampereen kaupungin ja CGI Suomi Oy:n välillä on 21.12.2018 allekirjoitettu toistaiseksi voimassa oleva sopimus Tampereen kaupungin SAP-järjestelmän käyttäjähallinnasta, sovelluspalveluista ja tietovarastoinnin ja raportoinnin palveluista. Sopimuksen ehtoja sovelletaan tähän tilaukseen. Kaupunkisalkun johtoryhmä on myöntänyt projektille rahoituksen kokouksessaan 9.11.2021.

Esitetään tilattavaksi CGI Suomi Oy:ltä uusien SAP-palvelinten käyttöönoton vaatimat sovellustyöt. Sovellustöihin sisältyy Oracle tietokannan päivitys. Arvioidut arvonlisäverottomat kustannukset ovat 29.9.2021 päivätyn tarjouksen mukaisesti 86 464 euroa. Laskutus toteutuneen mukaisesti. Tilauksesta aiheutuvat kustannukset maksetaan SAP-järjestelmän palvelinuudistus ja käyttöjärjestelmäpäivitys -projektin rakenneosalta K1130_ICT_21_26.

Asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Asiakirjoja säilytetään kaupungin sähköisessä arkistossa. Asiakirjat ovat saatavissa Tampereen kaupungin tietohallintoyksiköstä. Tarjousliite on salassa pidettävä. Peruste: Laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta 24 § kohta 20.

Päätösvallan peruste: Tampereen kaupungin konsernihallinnon toimintasäännön liitteen 1 (delegointimatriisi) mukaan tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupungin ICT-hankinnoista, ICT-sopimusten ehdoista, hyväksymisestä ja allekirjoittamisesta. Lisäksi tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupunkiseudun tietohallintosopimuksessa määritellyistä asioista.

Päätös

Tilataan CGI Suomi Oy:ltä SAP-palvelin- ja käyttöjärjestelmäuudistuksen vaatimat sovellustyöt sekä tietokannan päivitys.

Tilauksesta aiheutuvat kustannukset, yhteensä arviolta 86 464 euroa
(alv 0%), maksetaan SAP-järjestelmän palvelinuudistus ja käyttöjärjestelmäpäivitys -projektin PRR-osalta K1130_ICT_21_26.

Allekirjoitus

Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala