§ 54 Joulutorin mainosvideoiden hankinta Koju Film Company Oy:ltä

Lataa  Kuuntele 

TRE:8816/02.07.01/2021

Päätöspäivämäärä

21.12.2021

Päätöksen tekijä

Strategiajohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Suhdetoiminta- ja markkinointipäällikkö Iina Ojala, puh. 040 801 6189, etunimi.sukunimi@tampere.fi.

Lisätietoja päätöksestä

Strategiajohtaja Reija Linnamaa, puh. 040 572 9610, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupungin brändi- ja tapahtumavideoilla on suuri merkitys kaupungin markkinoinnin vaikuttavuudelle ja oikeanlaisten mielikuvien rakentumiselle. Tampereen Joulutoria on kehitetty suunnitelmallisesti koko sen elinkaaren ajan.  Joulutorin ohjausryhmä kokoontui 10.12.2021 joulutorille ja keskusteli toria koskevista seuraavista kehittämistoimenpiteistä. Ohjausryhmä totesi, että yksi seuraavista kehitystoimenpiteistä tulee olla Joulutorin kansallisen markkinoinnin vahvistaminen. Joulutorin markkinointia pyritään kehittämään vuodelle 2022. Tätä kehittämistoimenpidettä varten Joulutorin vuoden 2021 toteutuksesta tarvitaan ajankohtaista, hyvälaatuista videokuvamateriaalia tulevia toimenpiteitä varten.

Hankinta on hankintalain (laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista 1397/2016) liitteen E mukaista palvelua (92111220-0 Mainosvideoiden tuotanto) ja hankinnan kokonaisarvo jää alle kynnysarvon, joten hankintalakia ei sovelleta. Hankinta toteutettiin pienhankintana ilman kilpailutusta. Tarve Joulutorin kuvaamiselle on ilmennyt erittäin lyhyellä varoitusajalla ja työ on toteutettava poikkeuksellisen nopeasti ennen Joulutorin päättymistä. 

Tarjous ja siihen liittyvä lisätarjous pyydettiin Koju Film Company Oy:ltä, koska se pystyi toteuttamaan hankinnan toivotussa aikataulussa. Koju Film Companyn tuottama videosisältö on referenssitoteutusten perusteella laadukasta ja sitä pystytään käyttämään ja muuntamaan eri tarkoituksiin ja tapahtumiin.  Mainosvideoiden laatu- ja hintataso markkinoilla on tilaajan tiedossa aiempien toteutusten perusteella.

Kuvausten kokonaishinta tarjouksen mukaisesti on 15 000 euroa (alv 0 %) ja prosessin myötä tarkentuvien erilliskulujen (näyttelijöiden palkkiot ym.) kanssa kokonaishinta on maksimissaan 20 400 euroa. Hankinnan kustannukset maksetaan kustannuspaikalta 113225 Strategia- ja kehittämisyksikkö / Suhdetoiminta ja markkinointi. 

Sopimuksessa noudatetaan Julkisten hankintojen yleisiä sopimusehtoja palveluhankinnoissa (JYSE 2014 palvelut / Huhtikuu 2017) siltä osin kuin sopimuksessa ei ole toisin mainittu. Tarjouksen jättäjän tulee tarjouksen yhteydessä toimittaa todistukset ja selvitykset tilaajavastuulain mukaisten vaatimusten täyttymisestä.  

Asiakirjat ovat liikesalaisuuksia lukuun ottamatta julkisia sopimuksen tekemisen jälkeen (laki viranomaisen toiminnan julkisuudesta 621/1999). Asiakirjoja säilytetään Tampereen kaupungin sähköisessä arkistossa. 

Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman. Kiireisestä aikataulusta johtuen työn suorittaminen joudutaan toteuttamaan ennen päätöksen lainvoimaisuutta.

Konsernihallinnon toimintasäännön delegointiliitteen mukaan konserniyksikön johtaja päättää johtamansa toiminnan osalta irtaimen omaisuuden ja enintään 60 000 euron suuruisten palvelujen hankinnasta konsernihallinnon palvelu- ja vuosisuunnitelman rajoissa.

Päätös

Mainosvideoita hankitaan Koju Film Company Oy:ltä (2483596-9) saadun tarjouksen mukaisesti. Hankinnan kokonaishinta on maksimissaan 20 400 euroa (alv 0 %) prosessin myötä tarkentuvien erilliskulujen kanssa. Hankinnan kustannukset maksetaan kustannuspaikalta 113225 Strategia- ja kehittämisyksikkö / Suhdetoiminta ja markkinointi. 

Hankinnan toteutus käynnistetään poikkeuksellisesti ennen päätöksen lainvoimaisuutta hankinnan kiireellisyyden vuoksi. 

Allekirjoitus

Strategiajohtaja Reija Linnamaa