§ 2 Sivistyspalvelujen palvelualueen toimintasääntö 10.1.2022 alkaen

Lataa  Kuuntele 

TRE:1365/00.01.01/2021

Päätöspäivämäärä

10.1.2022

Päätöksen tekijä

Johtaja, sivistyspalvelujen palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Johdon assistentti Pirjo-Liisa Länkinen, p. 040 801 6082, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Sivistyspalvelujen johtaja Lauri Savisaari, p. 040 801 6081, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Sivistyspalvelujen palvelualueen palvelut organisoitiin uudelleen 1.1.2021 alkaen. Sivistyspalvelujen palvelualueen palveluryhmät ovat varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen, perusopetuksen, liikunnan ja nuorison sekä kulttuurin palveluryhmät. Kulttuurin palveluryhmään kuuluu Sara Hildénin taidemuseo, josta määrätään Sara Hildénin taidemuseon johtosäännössä. 

Sivistyspalvelujen palvelualueen yhteiset palvelut ovat kaupunkitasoisen terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen sekä kansalaistoiminnan tuen koordinointi, yksityisen varhaiskasvatuksen ja koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan palvelujen valvonta ja ohjaus, kehittämisen kokonaiskoordinaatio sekä palveluverkkosuunnittelu. 

Lisäksi palvelualueen organisaatioon kuuluvat sivistyspalvelujen henkilöstöhallinto ja taloushallinto.

Sivistys- ja kulttuurilautakunta perusti päätöksellään 16.11.2021 § 161 kolme opetusjohtajan virkaa. Opetusjohtajien tehtäväkokonaisuus muodostuu nykyisten vastaavien rehtoreiden sekä samassa yhteydessä lakkautettavaksi esitettävän kasvatus- ja opetuspäällikön  tehtävistä. Opetusjohtajat toimivat vastuulleen määriteltyjen koulupoluista muodostuvien tiimien johtajina ja rehtoreiden esihenkilöinä sekä vastaavat  mm. perusopetuksen kaupunkitasoisesta kehittämisestä.

Sivistyspalvelujen palvelualueen toimintasääntö ja sen liitteenä olevaa delegointimatriisi on päivitetty em. muutokset huomioiden.

Tampereen kaupungin hallintosäännön 37 §:ssä on määrätty palvelualueen johtajan tehtävät ja ratkaisuvalta. Palvelualueen johtaja päättää palvelualueensa osalta mm. palvelualueen toimintasäännöstä ja päätösvaltansa siirtämisestä alaiselleen viranhaltijalle. 

Päätös

Liitteenä oleva sivistyspalvelujen palvelualueen toimintasääntö ja liite (delegointimatriisi) hyväksytään tulevaksi voimaan 10.1.2022 alkaen.

 

Allekirjoitus

Johtaja Lauri Savisaari