§ 165 Kaupunginreviisori Erjan Viitalan sivutoimilupa

Lataa  Kuuntele 

TRE:8539/01.02.00/2021

Päätöspäivämäärä

22.12.2021

Päätöksen tekijä

Konsernijohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Konsernijohtaja Juha Yli-Rajala, puh. 040 743 6356 ja henkilöstölakimies Jaana Villilä-Vakkilainen, puh. 040 730 1910, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Mia Helin, puh. 040 570 4065, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Kaupunginreviisori Erja Viitala:

Patentti- ja rekisterihallitus on nimennyt minut tilintarkastusvalvonnan julkistarkastuksen laatujaoston jäseneksi kaudelle 2022-2025.

Julkistarkastuksen laatujaosto toimii tilintarkastusvalvontaa avustavana ja neuvoa-antavana asiantuntijaelimenä julkistarkastuksen osalta. Laatujaosto avustaa tilintarkastusvalvontaa laaduntarkastusten työmenetelmien kehittämisessä ja laaduntarkastusten tulosten arvioinnissa. Laatujaostolla on noin 4-5 kokousta vuosittain.

Patentti- ja rekisterihallituksen laatujaoston jäsenenä olen perillä ajankohtaisista asioista tilintarkastajien laadunvalvonnassa. Tämä edistää omaa työtäni, kun voimme keskustella kaupungin tilintarkastajan kanssa siitä, miten Tampereen kaupungin tilintarkastuksessa voidaan edistää laatutyötä.

Pyydän, että minulle myönnetään sivutoimilupa Patentti- ja rekisterihallituksen tilintarkastusvalvonnan laatujaoston kokouksia varten. Patentti- ja rekisterihallitus korvaa mahdolliset matkakustannukset kokouksista.

Hallintosäännön 52 §:n mukaan konsernijohtaja tai määräämänsä päättää sivutoimilupahakemuksen ratkaisemisesta ja sivutoimiluvan peruuttamisesta sekä sivutoimen vastaanottamisen ja pitämisen kieltämisestä. Konsernijohtajan päätöksen 29.1.2021 § 11 Konsernijohtajan palvelussuhdeasioita koskevan päätösvallan siirto 1.2.2021 alkaen (TRE:7498/00.02.01/2020) mukaan johtavien osalta sivutoimilupien päätösvalta jää konsernijohtajalle.

Päätös

Kaupunginreviisori Erja Viitalalle myönnetään kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain 18 §:n mukainen sivutoimilupa Patentti- ja rekisterihallituksen tilintarkastusvalvonnan laatujaoston jäsenen tehtävän hoitamiseksi ajalle 1.1.2022 - 31.12.2024.

Sivutoimiluvan saajan tulee ohjata muut kustannukset asianomaiseen sivutoimiyhteisöön.

Sivutoimeen käytettävästä virka- ja matka-ajasta sovitaan erikseen esimiehen kanssa.

Lausunnot

Tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Ilkka Porttikivi:
Patentti- ja rekisterihallituksen tilintarkastusvalvonnan laatujaosto valvoo kuntien JHT-tilintarkastajien laatua.

Viitalan jäsenyys laatujaostossa on hyödyllinen, kun tarkastuslautakunnan tehtäviin kuuluu mm. seurata tilintarkastajan tarkastussuunnitelman toteutumista ja tehdä tarpeen mukaan esityksiä tarkastuksen kehittämiseksi.

Työajan käyttäminen sivutoimeen on varsinaisten virkatehtävien hoitamisen kannalta tarkoituksenmukaista, kun tarkastuslautakunnan tehtävä on mm. seurata tilintarkastajan tarkastussuunnitelman toteutumista ja tehdä tarpeen mukaan esityksiä tarkastuksen kehittämisestä.

Henkilöstölakimies Jaana Villilä-Vakkilainen:
Sivutoimiluvan myöntäminen on kaupunginreviisori Viitalan virkatehtävän kannalta perusteltua edellä mainituista syistä.

Kaupunginreviisori Viitalalla ei ole muita voimassa olevia sivutoimilupia.

Allekirjoitus

Konsernijohtaja Juha Yli-Rajala