§ 382 Päätoimisen tuntiopettajan ottaminen Tredun Hervannan kampukseen 1.8.2022 alkaen

Lataa  Kuuntele 

TRE:8165/01.02.01/2021

Päätöspäivämäärä

22.12.2021

Päätöksen tekijä

Johtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Koulutuspäällikkö Matti-Pekka Tuomilehto, puh.050 301 0483, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johtaja, ammatillinen koulutus Outi Kallioinen puh. 044 423 5473, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Hervannan kampuksen virkasuhteisen tuntiopettajan (rakennusala) tehtävä on ollut julkisesti haettavana 25.11. - 8.12.2021.

Hakukoodi TRE-01-2592-21. Ilmoituskanavat olivat Kuntarekry, Oikotie, mol.fi, tampere.fi, fb ja linkedin.

Rakennusalan opettajan tehtäviin kuuluu alan ammatillisten aineiden opetus opetussuunitelman mukaisesti sekä myös työpaikalla tapahtuvan oppimisen näyttöjen suunnittelu, ohjaus ja arviointi sekä opintojen suunnittelu yhdessä opiskelijan ja sidosryhmien kanssa. Opetustehtävä edellyttää erityisen vahvaa tai erikoistunutta käytännön ammattitaitoa rakennusalan konkreettisista työtehtävistä mukaan lukien uudis- ja korjausrakentamisen. Tehtävässä edellytetään myös hyvää perehtyneisyyttä rakennusalan työturvallisuusasioihin ja -määräyksiin. Tehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää tiimityöskentelytaitoja, joustavuutta, kehittämismyönteistä työotetta, hyviä työelämäyhteyksiä ja innostusta käyttää monipuolisia ohjausmenetelmiä yhteistyössä tiimin ja työelämän kanssa. Tämän lisäksi valitun tulee tulla toimeen erilaisten nuorten ja aikuisten kanssa.

Kelpoisuusehdot määräytyvät opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen 986/1998 § 13 mukaan. Tehtävään kuuluu myös erityisopetuksen antamista, joten edellytetään myös erityisopettajan pätevyyttä. Soveltuva korkeakoulututkinto, opettajaopinnot sekä vähintään kolmen vuoden pituinen käytännön työkokemus opetustehtävän sisältöä  vastaavissa tehtävissä. Opetustehtävään voidaan valita henkilö, jolla on soveltuva erikoisammattitutkinto, opettajan pedagogiset opinnot sekä vähintään viiden vuoden pituinen käytännön työkokemus rakennusalalta. Lisäksi tehtävä edellyttää voimassaolevaa B-korttia ja oman auton käyttöä.

 

Tehtävässä arvostetaan laajaa perehtyneisyyttä rakennusalaan, alan työelämän tuntemusta sekä valmiuksia toimia asiakastyökohteissa tai -projektissa. Eduksi katsotaan kokemus ammatillisesta koulutuksesta ja opetuksesta, koulutus- ja oppisopimusjärjestelmien tuntemuksesta sekä Wilma-, Moodle ja Teams oppimisympäristöjen osaamisesta verkko-opetuksessa. 


Ennen viran vastaanottamista valitun tulee esittää rikosrekisterilain 6 §:n 2 momentin mukainen rikostaustaote.

Tehtävää haki hakuaikana yksi (1) hakija, joka on kelpoinen hakija. 

Haastatteluun kutsuttiin yksi (1) hakija. Haastattelu pidettiin 7.12.2021.

Koulutuksen, työkokemuksen ja haastattelussa saadun vaikutelman perusteella tehtävään valitaan kirvesmiehen EAT*********.

Valitun ei tarvitse esittää lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä annetun lain (504/2002) tarkoittamaa rikostaustaotetta,​ koska virkasuhde on katkeamaton.

Valittu on merkitty henkilöstöhallinnon henkilörekisteriin. Rekisteriä koskeva tietosuojaseloste sekä tiedote rekisteröidyn oikeuksista ovat nähtävissä Tampereen kaupungin internet-sivuilla.

Johtajan,​ ammatillinen koulutus päätösvalta asiassa perustuu palvelualueen johtajan päätökseen 1.11.2021 § 149 Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasääntö. (Toimintasäännön liite: Ammatillinen koulutus -​ henkilöstöhallinnon delegoinnit 1.11.2021 alkaen.)

Laki kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta 2 luku 7 §.

Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 3 §.

Päätös

Kirvesmiehen EAT********* otetaan päätoimiseen tuntiopettajan (rakennusala) virkasuhteeseen 1.8.2022 alkaen Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Hervannan kampukseen.

Pääasiallinen toimipaikka palvelussuhteen alussa on Hepolamminkadun toimipiste, toimintoalue 508.

Valinta on ehdollinen. Tehtävään valitun tulee 45 päivän kuluessa valintapäätöksestä tiedon saatuaan esittää lausunto terveydentilan tarkastuksesta,​ jossa hänet on todettu terveytensä puolesta tehtävään sopivaksi uhalla,​ että valintapäätös todetaan rauenneeksi.

 

 


 

Henkilötietoja sisältävä teksti

Salassapidettävät tiedot poistettu.

Allekirjoitus

Johtaja Outi Kallioinen