§ 158 Osallistuminen vesihuoltopalvelujen tutkimus-, kehittämis- ja innovaatioklusteriin

Lataa  Kuuntele 

TRE:8964/02.07.01/2021

Päätöspäivämäärä

29.12.2021

Päätöksen tekijä

Toimitusjohtaja, Tampereen Vesi

Valmistelijan yhteystiedot

Toimitusjohtaja Petri Jokela, puh.040 556 0604, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Toimitusjohtaja Petri Jokela, puh.040 556 0604, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Vesihuoltosektorilla ja erityisesti vesihuoltolaitoksilla on tarvetta tutkitulle tiedolle erilaisista vesihuoltopalvelujen organisointiin, strategiseen johtamiseen ja fyysisen omaisuuden hallintaan liittyvistä kysymyksistä. Kansallisen vesihuoltouudistuksen toteuttamisessa tutkitulla tiedolla on myös paljon käyttöä.

Hankkeessa tuotetaan näkemyksellistä tutkimustietoa vastuullisen päätöksenteon tueksi sektorin keskeisistä vesihuoltopalveluihin ja niiden hallintaan liittyvistä ilmiöistä ja tarpeista. Kertynyttä tutkimustietoa on mahdollista käyttää myös kansallisen vesihuoltouudistuksen tarpeisiin. Lisäksi osallistujille toteutetaan moderoituja työpajoja ajankohtaisista aiheista. Tutkimusteemoina ovat mm. vesihuollon johtaminen ja kehittäminen, regulointi ja sen tarve Suomessa, suurten ja pitkäikäiset hankkeiden parempi hallinnointi ja hulevesien erottelu eli miten saadaan hulevesiä vähennettyä puhdistamolle tulevista viemäreistä.

Hankkeen aloituspäivä on 1.1.2022 ja hanke päättyy 31.12.2027.Tampereen yliopiston vesihuoltopalveluiden tutkimusryhmä CADWES toteuttaa hankkeen tiiviissä yhteistyössä osallistuvien vesihuoltolaitosten kanssa. Jokaisesta tutkimusosiosta valmistuu vuosittain suomenkielinen vuosiraportti/tutkimusraportti. Tämän lisäksi hankkeessa kirjoitetaan artikkeleita tarjottavaksi alan ammattilehtiin sekä kansainvälisesti vertaisarvioituihin lehtiin. Osahankkeiden vetäjinä toimivat senioritutkijat (dosentti tai TkT) ja tutkijoina postdoctutkijat ja väitöskirja/lisensiaattitutkijat ja mahdolliset diplomityöntekijät. Hanke jatkaa vuonna 2017 aloitettua VEPATUKI-hanketta. Hankkeen rahoittavat pääasiassa vesihuoltolaitokset.

Kyseessä on erityisalojen hankintalain kynnysarvot alittava hankinta. Päätösehdotus perusteluineen tulee julkiseksi vasta päätöksen teon jälkeen ja asiakirjat ovat liikesalaisuuksia lukuun ottamatta julkisia sopimuksen tekemisen jälkeen sekä asianosaisjulkisia hankintapäätöksen jälkeen. Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän jälkeen päätöksen tiedoksisaannista edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman. 

 

Päätös

Tampereen Vesi Liikelaitos osallistuu Tampereen yliopiston koordinoimaan hankkeeseen VEPATUKI2 (Vesihuoltopalvelujen tutkimus-, kehittämis- ja innovaatioklusteri). Tämä hankintapäätös käsittää hankkeeseen osallistumisen vuosina 2022 - 2024. Hankinnasta tehdään sopimus Tampereen korkeakoulusäätiön kanssa. Hankinnan hinta on 20 000 euroa/vuosi ja kokonaishinta kolmelle vuodelle on siten yhteensä 60 000 euroa. Hinnat ovat verottomia ja niihin lisätään voimassa oleva arvonlisävero.

Hankintapäätös sitoo Tampereen Vesi Liikelaitosta vasta, kun sopimus on tehty.

 

Allekirjoitus

Toimitusjohtaja Petri Jokela