§ 1 Tampereen kaupungin lausunto valtioneuvoston yrittäjyyttä koskevasta periaatepäätöksestä

Lataa  Kuuntele 

TRE:8532/14.02.00/2021

Päätöspäivämäärä

19.1.2022

Päätöksen tekijä

Apulaispormestari, elinvoima- ja osaamislautakunta sekä asunto- ja kiinteistölautakunta (2021 - 2025)

Valmistelijan yhteystiedot

Kasvupalvelujohtaja Irene Impiö, puh. 050 539 2943, etunimi.sukunimi@tampere.fi; Elinkeinojohtaja Timo Antikainen, puh. 050 321 1279, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Miia Anttila, puh. 040 484 3111, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Työ- ja elinkeinoministeriö pyytää lausuntoa valtioneuvoston yrittäjyyttä koskevasta periaatepäätöksestä. Valtioneuvoston periaatepäätös yrittäjyydestä perustuu hallitusohjelman kirjauksen mukaisesti laadittuun yrittäjyysstrategiaan. Periaatepäätös on voimassa vuosina 2022–2027. Yrittäjyysstrategian lisäksi yrittäjyystoimia täydentävät mm. muut hallitusohjelman Elinvoimainen Suomi -kokonaisuuden ohjelmat ja toimenpiteet.

Valtioneuvoston yrittäjyyden periaatepäätöksen tavoitteena on linjata tavoitteita ja toimenpiteitä yrittäjyyden toimintaympäristön kehittämiseksi poikkihallinnollisesti ja pitkäjänteisesti. Valtioneuvostolla on tärkeä rooli olla tukemassa yrittäjyyden toimintaympäristön kehitystä kasvua sekä yritys- ja elinkeinorakennetta monipuolistavaksi ja uudistavaksi. Yrittäjyysstrategiaa toimeenpanevan periaatepäätöksen visiona on lisätä luottamusta siihen, että yritysten kannattaa työllistää, kehittää liiketoimintaa ja investoida Suomessa. Lisäksi tavoitteena on lisätä Suomen houkuttelevuutta, jotta osaavat ulkomaiset työntekijät ja opiskelijat haluavat työllistyä Suomeen tai toimia yrittäjinä Suomessa ja että Suomi olisi houkutteleva ulkomaalaisten investointien kohdemaa.

Lausunnot annetaan Lausuntopalvelu.fi:n kautta 21.1.2022.

Hallintosäännön § 35 mukaan apulaispormestari päättää lausunnon antamisesta muissa kuin muutoksenhakuun liittyvissä asioissa.

Päätös

Annetaan Työ- ja elinkeinoministeriölle liitteenä oleva lausunto valtioneuvoston yrittäjyyttä koskevasta periaatepäätöksestä.

Allekirjoitus

Apulaispormestari Pekka Salmi