§ 5 Liikennemerkkimuutokset Kuninkaankadulla Sokoksen kohdalla

Lataa  Kuuntele 

TRE:598/08.01.02/2022

Päätöspäivämäärä

21.1.2022

Päätöksen tekijä

Suunnittelupäällikkö, Kaupunkiympäristön palvelualue, liikennejärjestelmän suunnittelu

Valmistelijan yhteystiedot

Erikoissuunnittelija Tuula Somppi, puh. 040 800 7579, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Suunnittelupäällikkö Ari Vandell, puh. 040 564 4518, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Kuninkaankadulla välillä Hallituskatu - Hämeenkatu on moottorikäyttöisellä ajoneuvolla ajo kielletty, mutta sallittu takseille, palvelubusseille, sekä tonteille ajoon. Katuosan länsipuolella pysäköinti on kielletty, mutta itäosassa on pysäköintitaskuja, joissa pysäköinti sallitaan palvelubusseille, liikuntaesteisille ja takseille.

Jotta katuosan kaikki käyttäjäryhmät, jotka sinne on tarkoitettu, pääsevät sitä laillisesti käyttämään, täytyy nykyisiä tekstillisiä lisäkilpiä hieman muuttaa. Merkin nro 53b lisäkilven teksti muutetaan: "Sallittu takseille, palvelubusseille, huoltoajoon ja tonteille ajoon". Liikennemerkin nro 48d teksti muutetaan: "Sallittu takseille, palvelubusseille ja huoltoliikenteelle". Lisäksi liikennemerkin 238b teksti muutetaan: "Palvelubussit".

Näillä muutoksilla oikeutetaan myös liikuntaesteiset ajamaan tuolle katuosalle ja pysäköimään sinne laillisesti. Lisäksi ainoastaan palvelubussit voivat käyttää niille merkittyjä pysäköintipaikkoja. Aiemmin "palveluliikenteelle" kohdennettu määritys oli liian väljä, mikä aiheutti väärinkäytöksiä sekä pysäköinninvalvontaongelmia.

Liikennemerkkimuutokset toteutetaan päivitetyn suunnitelman 1/16819/350C mukaisesti.

Päätös

Kuninkaankadulla välillä Hallituskatu - Hämeenkatu liikennemerkkimuutokset toteutetaan päivitetyn suunnitelman 1/16819/350C mukaisesti.

Merkin nro 53b lisäkilven teksti muutetaan: "Sallittu takseille, palvelubusseille, huoltoajoon ja tonteille ajoon". Liikennemerkin nro 48d teksti muutetaan: "Sallittu takseille, palvelubusseille ja huoltoliikenteelle". Lisäksi liikennemerkin 238b teksti muutetaan: "Palvelubussit".

 

 

Päätöstä on noudatettava muutoksenhausta huolimatta, jollei valitusviranomainen toisin määrää (TLL 193 § 2 mom.).

 

Allekirjoitus

Suunnittelupäällikkö Ari Vandell