§ 52 Oppimisympäristöjen digitalisoiminen -projektin toteuttaminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:8619/00.01.05/2021

Päätöspäivämäärä

30.12.2021

Päätöksen tekijä

Kehitysjohtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Kehittämispäällikkö Elisa Helminen,​ puh. 050 576 1370,​ etunimi. sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kehitysjohtaja Tuula Hoivala,​ puh. 050 329 5711,​ etunimi. sukunimi@tampere.fi 

Päätöksen perustelut

Työelämän nopea digitalisoituminen on muuttanut opetuksen vaatimuksia ja opetuksen toteuttamistavat muuttuvat vaatimusten mukaan. Hybridimallin ennustetaan jäävän monin paikoin elämään opiskelussa ja työelämässä ja tähän varaudumme. Opetuksen laadun, saatavuuden ja saavutettavuuden parantaminen sekä teknologian hyödyntäminen opetuksessa tukevat työelämään siirtymistä ja työllistymistä. Tavoitteena on saada yhdenmukaiset laitteistot ja käytänteet toiselle asteelle, joilla tarjotaan opiskelijoille mahdollisuutta opiskella reaaliaikaisesti vaikka omalta paikkakunnalta. Materiaalikustannuksien vähentäminen ja matkustamisen vähentäminen sekä opiskelijoilta että henkilöstöltä tukee hiilineutraali Tampere 2030 strategian tavoitteita. 

Lukioiden uuden opetussuunnitelman mukaan opetus muuttuu monimuotoisemmaksi ja Tampereen lukioissa toteutetaan osa opinnoista verkossa. Lukioilla on myös velvoite tehdä yhteistyötä korkeakoulujen ja työelämän kanssa. Digitaaliset palvelut mahdollistavat tehokkaamman ja kohdennetumman viestinnän sekä lukiokoulutuksen sisällä että kolmansilta osapuolilta lukiolaisille.   

Digitaalisia palveluja lisäämällä ajasta ja paikasta riippumattomaksi, on tavoitteena asiakaspalvelun parantamisen ja tuottavuuden lisäksi myös materiaaliset säästöt, energiansäästö, matkustustarpeen vähentäminen ja tilan käytön tehostaminen.

Toisen asteen oppimisympäristön digitalisoiminen kehittämisprojektissa vuodelle 2022 toteutetaan: toisen asteen opiskelijoiden sähköisen opiskelijakortin kilpailutus ja käyttöönotto sekä plagioinnin estävän tarkastusjärjestelmän kilpailutus ja käyttöönotto.

Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasäännön 149§:n mukaan projektin toteutuspäätös kuuluu kehitysjohtajan tehtäviin. 

Projektissa käsiteltävien henkilötietojen osalta henkilörekisterin vastaava viranhaltija on määritelty kaupungin internetsivuilta löytyvissä tietosuojaselosteissa, erillistä henkilörekisteriä ei muodostu.

Projektiin liittyvistä hankinnoista päättää tietohallintojohtaja, kun kyseessä on ict-kehittämismäärärahalla toteutettava projekti. 

Projektin kokonaiskustannusarvio on 80 000 €.  Projektilla ei ole ulkopuolista rahoitusta.  Projektia rahoitetaan vuonna 2022 Tampereen kaupungin tietohallinnon elinvoimasalkulle allokoimasta keskitetystä ict-kehittämismäärärahasta 80 000 eurolla, elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtoryhmän käsittelyn mukaisesti.

Projektin toteuttamisaika on 1.12.2021 – 31.12.2022. Rahoitus on käytettävissä 31.12.2022 saakka.    

Projektin omistaja on kehitysjohtaja. 

Projektipäällikkönä toimii Sanna Kattelus. 

Taloushallinnon yhteyshenkilö on taloussihteeri Henri Kukkonen konsernihallinnon tukipalveluista. 

Projektipäällikön ja projektiryhmän jäsenten esimiehenä toimii heidän vakituiset esimiehensä ja taloushallinnon yhteyshenkilön esimiehenä hänen vakituinen esimiehensä. 

Projektiin liittyvien laskujen asiatarkastus kuuluu projektipäällikölle. 

Projektiin liittyvien laskujen hyväksyntä kuuluu omistajalle (Konsernijohtajan päätös 1.7.2021 § 90). 

Projektissa noudatetaan Tampereen kaupungin hankintaohjeistusta, taloudenhoidon konsernimääräystä ja projektiohjeistusta.  

Projekti on käsitelty ja hyväksytty toteutukseen elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtoryhmässä 1.12.2021.  

Päätös

Oppimisympäristöjen digitalisointi -projekti toteutetaan ajalla 01.12.2021 – 31.12.2022 Tampereen seudun ammattiopisto Tredussa. 

Projektin kokonaiskustannusarvio on 80 000 €.  Projektia rahoitetaan vuonna 2022 Tampereen kaupungin tietohallinnon elinvoimasalkulle allokoimasta keskitetystä ict-kehittämismäärärahasta 80 000 eurolla, elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtoryhmän käsittelyn mukaisesti. 

Rahoitus on käytettävissä 31.12.2022 saakka. 

Projektin omistaja on kehitysjohtaja Tuula Hoivala. 

Projektipäälliköksi nimetään lehtori Sanna Kattelus. 

Projektiryhmään nimetään Sanna Kattelus sekä kehittämispäällikkö Sirpa Turunen ja kutsutaan lukiokoulutuksen edustaja.

Projektin ohjausryhmän jäseniksi nimetään Elisa Helminen (puheenjohtaja), Sanna Kattelus (sihteeri), Teemu Nieminen, Ville Palkinen, Petteri Hänninen ja Ari Mäkitalo ja kutsutaan Kalle M Lehtinen ja Katja Jussila.

Projektin kustannukset maksetaan kustannuspaikalta 113251 ja projektin SAP-tunnus on K1130_ICT_21_32.  

Lausunnot

Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala:

Elinvoimasalkulle allokoidusta keskitetystä ict-kehittämismäärärahasta allokoidaan salkun P2-päätöksessä hyväksytyn projektisuunnitelman mukaisesti projektille 80 000 euroa, joka kohdentuu kokonaisuudessaan vuodelle 2022.

Allekirjoitus

Kehitysjohtaja Tuula Hoivala