Vammaisneuvosto, kokous 18.1.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 6 Muut ilmoitusasiat 

TRE:7201/00.01.03/2021

Valmistelija

  • Tuominen Annamari, Yhdenvertaisuuskoordinaattori

Valmistelijan yhteystiedot

Yhdenvertaisuuskoordinaattori Annamari Tuominen, puh. 040 801 6188, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Yhdenvertaisuuskoordinaattori Annamari Tuominen, puh. 040 801 6188, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Muissa asioissa muun muassa esteettömyystyöryhmän kuulumiset.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Tuominen Annamari, Yhdenvertaisuuskoordinaattori

Keskustelu merkitään tiedoksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Lisäksi tiedoksi merkittiin seuraavat asiat:

- Vammaisneuvosto nimennyt edustajansa erityisryhmien asumisen työryhmään. Milla Ilonen jatkaa tehtävässä, varahenkilöksi valittiin Rita Järvinen. 

- Tampereella ja Orivedellä otetaan käyttöön 1.1.2022 alkaen Pirkanmaan yhteiset omaishoidon tuen myöntämisperusteet, palkkioluokat ja toimintakäytänteet. Ennestään omaishoidon tukea saavien asiakkaiden tuki arvioidaan uudelleen uusien myöntämisperusteiden ja palkkioluokkien mukaan. Tampereella ja Orivedellä käytössä ollut omaishoitajan palkkiollinen sairausloma poistuu, koska sitä ei ole käytössä muissa Pirkanmaan kunnissa. Vammaisneuvosto selvittää asiaa. 

- Ympäristöministeriön johdolla on valmisteltu uutta keskipitkän aikavälin ilmastosuunnitelmaa. Vammaisneuvostojen kanssa pidettiin 5.1.2022 yhteiskuuleminen, jossa keskusteltiin etenkin liikenteen esteettömyydestä.

- Sosiaali- ja terveysministeriön asettama työryhmä on valmistellut ehdotuksen siitä, miten esteettömyysdirektiivi saatetaan osaksi Suomen lainsäädäntöä. Esitysluonnosta käytiin lävitse 13.1.2022 verkkotilaisuudessa. 

- Vesilahden vammaisneuvosto on kutsunut kehyskuntien vammaisneuvostot ja vammaispalvelupäälliköt yhteiseen vammaisneuvostopäivään 1.2.2022 klo 17 - 19 kuulemaan hyvinvointialueille siirtymisestä. Kaikki vammaisneuvoston jäsenet ja varajäsenet voivat halutessaan osallistua vammaisneuvostopäivään.

- Kynnyksen ja Invalidiliiton yhteinen verkkotilaisuus vammaislakien uudistamisesta järjestetään 3.2.2022 klo 14 - 16. 

- Vammaiset ihmiset kansalaisina -teos (Teittinen, Antti; Kivistö, Mari; Tarvainen, Merja; Hautala, Sanna) on julkaistu 2021. 

- Tampereen seudun Näkövammaiset ry on kutsunut vammaisneuvoston mukaan esteettömyysfoorumin järjestämiseen. Vammaisneuvosto on halukas lähtemään yhteistyöhön.

Kokouskäsittely

Johanna Santaniemi ja Sirpa Tuppurainen poistuivat kokouksesta asian käsittelyn aikana.