§ 29 Työsuhteen purkaminen Tampereen seudun ammattiopistossa

Lataa  Kuuntele 

TRE:519/01.02.07/2022

Päätöspäivämäärä

28.1.2022

Päätöksen tekijä

Johtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Kehittämispäällikkö Kaisa Luhtala, puh. 050 562 2216, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johtaja, ammatillinen koulutus Outi Kallioinen puh. 044 423 5473, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Projektisuunnittelijan määräaikainen työsopimus on solmittu ajalle 2.8.2021 – 31.8.2023. Työsopimuksessa on sovittu, että työsuhteessa noudatetaan koeaikaa, joka on puolet määräaikaisen työsopimuksesi kestosta, enintään kuitenkin kuusi kuukautta. 

Työnantaja on havainnut ongelmia projektisuunnittelijan työskentelyssä työsuhteen kestäessä.  Ongelmista on keskusteltu projektisuunnittelijan kanssa marraskuussa 2021 sekä joulukuussa 2021, mutta toiminta ja toimintatapa eivät näistä keskusteluista huolimatta ole johtaneet sellaiseen muutokseen, jota työnantaja on edellyttänyt. Työskentelyssä havaittuja ongelmia ja tapaamisten keskustelua on kuvattu tarkemmin sekä työsuhteen päättämistä koskevassa kuulemistilaisuudessa, että kutsussa kuulemistilaisuuteen. Puutteita ja ongelmia ovat olleet muun muassa myöhästely, unohteleminen sekä työtehtävien ja aikataulujen laiminlyönti. Keskusteluissa sovitut asiat eivät ole työssä toteutuneet ja työnantajan luottamuspula projektisuunnittelijan toimintaa kohtaan on vahvistunut. Työnantaja katsoo, että projektisuunnittelijan toiminta ja toimintatavat eivät ole sellaisia, jotka osoittaisivat hänen soveltuvan projektisuunnittelijan työtehtävään Tredussa. 

Työnantaja järjesti asian johdosta tilaisuuden tulla kuulluksi mahdollista koeaikana tapahtuvaa työsopimuksen purkamista koskien. Kuulemistilaisuus järjestettiin 27.1.2022, ja projektisuunnittelijalle kerrottiin mahdollisuudesta käyttää avustajaa kuulemisestilaisuudessa. Kutsu tilaisuuteen on lähetetty sähköpostitse 20.1.2022 ja lisäksi vielä varmistettu henkilöltä Teamsissa, että hän on kutsun saanut. Kuulemistilaisuudessa ei tullut esiin sellaista uutta selvitystä, jolla olisi ollut merkittävää vaikutusta työsopimuksen purkamista koskevassa harkinnassa. 

Kuulemistilaisuuden jälkeen työnantaja purki projektisuunnittelijan työsopimuksen edellä selostetun perusteella sekä työsopimuslain 1 luvun 4 §:n nojalla päättymään välittömästi. Työsuhde päättettiin antamalla projektisuunnittelijalle erillinen työsopimuksen purkamista koskeva ilmoitus tiedoksi henkilökohtaisesti. Edellä selostetun johdosta työsopimus on päättynyt 27.1.2022 koeajan vielä ollessa käynnissä.

Ammatillisen koulutuksen johtajan päätösvalta asiassa perustuu konsernijohtajan palvelussuhdeasioita koskevan päätösvallan delegointimatriisiin 1.2.2021.

Päätös

Puran projektisuunnittelijan työsopimuksen työsopimuslain 1 luvun 4 §:n sekä jäljempänä selostettujen perustelujen nojalla päättymään 27.1.2022.

 

Henkilötietoja sisältävä teksti

Salassapidettävät tiedot poistettu.

Allekirjoitus

Johtaja, Outi Kallioinen