§ 5 Tietosuojavastaavan nimeäminen sosiaali- ja terveyspalveluihin

Lataa  Kuuntele 

TRE:8817/01.02.01/2021

Päätöspäivämäärä

18.1.2022

Päätöksen tekijä

Z/Johtaja, sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Suunnittelupäällikkö Antti Markkola, puh. 040 674 4196, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johtaja Taru Kuosmanen, puh. 040 704 7337, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Laissa sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen sähköisestä käsittelystä (784/2021) § 25 edellyttää, että Tampereen kaupunki kerää lokitietoja asiakas- ja potilastiedon käsittelystä sekä seuraa ja valvoo näiden käyttöä. Saman lain 26 § mukaan asiakkaalla on oikeus saada tieto näiden lokien sisällöstä hänen omien tietojen käsittelyn osalta. Lain § 28 pykälän mukaisesti sosiaali- ja terveydenhuollon vastaavan johtajan tehtävänä on huolehtia tietoturvallisuuden omavalvonnan toteuttamisen seurannasta. Tampereen kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluilla on täten lakisääteisiä tehtäviä, joiden hoitaminen on perusteltua delegoida viranhaltijapäätöksellä.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen tietosuojavastaavan tehtäväksi esitetään henkilötietojen käsittelyä ja niiden suojausmenetelmien seuranta ja valvonta sekä vastuuta lakisääteisiin lokiselvityspyyntöjen toteuttamista Tampereen kaupungin sosiaali ja terveyspalveluissa.

Tampereen kaupungilla on myös EU:n tietosuoja-asetuksen mukainen tietosuojavastaava, jonka vastuulla ovat asetuksen mukaiset tietosuojavastaavan tehtävät. Sosiaali- ja terveyspalvelujen tietosuojavastaa tekee yhteistyötä hänen kanssaan henkilötietojen hyvän käsittelytavan ja mahdollisimman korkeatasoisen tietosuojan saavuttamiseksi. 

Suunnittelija Sari Saranpää on antanut suostumuksensa sosiaali ja terveyspalvelujen tietosuojavastaavan tehtävien hoitamiseen.

 

Päätös

Nimetään suunnittelija Sari Saranpää Tampereen kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelujen tietosuojavastaavaksi 1.1.2022 alkaen.

Allekirjoitus

Johtaja Taru Kuosmanen