Z/Sosiaali- ja terveyslautakunta, kokous 27.1.2022

§ 18 Lisäselvityksen antaminen aluehallintovirastolle Kotitori Palveluintegraattorin väestövastuualueen kotihoidon tilanteesta (yhteistoiminta-alueen asia) 

TRE:516/00.01.03/2022

Valmistelija

  • Palomäki Virva, Hankintapäällikkö

Valmistelijan yhteystiedot

Hankintapäällikkö Virva Palomäki, puh. 040 800 4405, etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Noora Jalonen, puh. 040 142 4654, etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Perustelut

Kotitori – Palveluintegraattoritoimintamallia koskevan hankintasopimuksen mukaan Alustapalvelu Sociala Oy palveluintegraattoritoimijana vastaa sopimuskokonaisuuden palveluista. Kotitori – palveluintegraattorisopimuksen sopimuskokonaisuus käsittää integraattoritoimijan itse hoitamat tehtävät kuten ohjaus- ja neuvontapalvelun ja siihen kiinteästi liittyen Laitetori, kehittämisen ja muutosjohtamisen tuki sekä varsinaiset integraattoritehtävät, jotka käsittävät muun muassa palveluntuottajaverkoston ylläpitämiseen liittyvät asiat. Sen lisäksi sopimuskokonaisuus sisältää kotona asumista tukevien palvelujen kokonaisuuden, jota tuottamaan integraattoritoimija on koonnut palveluntuottajaverkoston.

Kotona asumista tukevien palvelujen kokonaisuuteen sisältyy myös väestövastuualueen eli Tammelan ja Tampellan alueen kotihoidon palvelu, jonka käynnistämisessä on ollut  merkittäviä haasteita. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on ottanut käsiteltäväksi 10.9.2021 alkaen valvonta-asian liittyen Tampereen kaupungin Kotitori -palveluintegraattoriin ja Tammelan ja Tampellan alueen kotihoitoon. Tampereen kaupunki on ottanut 18.10.2021 Tammelan ja Tampellan kotihoidon omaksi toiminnakseen Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston 13.10.2021 antaman määräyksen mukaisesti. 

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on 10.12.2021 (LSSAVI/13679/2021) pyytänyt selvityksen Tampereen kaupungin Kotitori -palveluintegraattorin ja Tammelan ja Tampellan alueen kotihoidon tilanteesta. Tampereen kaupungin selvitys tulee toimittaa 28.1.2022 mennessä. Selvityksen vastaukset §:n liitteenä. 

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Kuosmanen Taru, Johtaja

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastolle annetaan päätöksen liitteenä oleva selvitys. Puheenjohtaja oikeutetaan tekemään lisäselvitykseen lautakunnan esittämiä muutoksia sekä teknisiä korjauksia.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Hankintapäällikkö Virva Palomäki, kehittämisjohtaja Leena Viitasaari ja hankintapäällikkö Tanja Welin olivat asiantuntijoina paikalla asian käsittelyn aikana.

Esittelijä Taru Kuosmanen muutti päätösehdotustaan siten, että siihen lisättiin: ”Puheenjohtaja oikeutetaan tekemään lisäselvitykseen lautakunnan esittämiä muutoksia sekä teknisiä korjauksia”. Puheenjohtaja Johanna Loukaskorpi totesi näin muutetun päätösehdotuksen toimivan asian käsittelyn pohjana.

Tiedoksi

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto, Leena Viitasaari, Anne Lähde-Säteri, Virva Palomäki, Mari Patronen, Maritta Närhi, Päivänen Maria, Sirkku Miettinen, sisäinen tarkastus/Heini Ruski

Liitteet


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)