§ 1 Oppisopimuskoulutuksen pienhankinta, lääkealan perututkinto (OPH-2630-2017)

Lataa  Kuuntele 

TRE:8924/02.07.01/2021

Päätöspäivämäärä

11.1.2022

Päätöksen tekijä

Oppisopimuspäällikkö, Toisen asteen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

koulutustarkastaja Päivi Myllymaa, p. 040 806 4981, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

vt. oppisopimuspäällikkö Liisa Klinge, p. 050 540 5309, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen seudun ammattiopisto Tredun oppisopimuspalvelut on selvittänyt Lääkealan perustutkinnon koulutuksen järjestäjiä. Ko. tutkinto ei ole Tredun järjestämisluvassa ja se hankitaan laajennetun oppisopimuskoulutuksen järjestämisluvalla, joka on Tredun järjestämisluvassa.

Kyseessä on julkisista hankinnoista säädetyn lain 25 §:n, liitteen E mukaisen palveluhankinnan kansallisen kynnysarvon alittava hankinta, johon ei sovelleta hankintalakia. Kyseessä on pienhankinta.

Suomessa on kaksi oppisopimusmuotoisen Lääkealan perustutkinnon tarjoajaa, Turun ammatti-instituutti ja Stadin ammattiopisto. Tredu on aiemmin hankkinut tätä tutkintoa molemmilta. Hinnat ovat lähes vastaavat ja ainoa eroa on lukujärjestysten rytmitys. Turun ammatti-instituuttin toteutus soveltuu ko. opiskelijalle peremmin.

Tarjous pyydettiin Turun  ammatti-instituutista ja saatiin pyydettyyn päivämäärään 25.11.2021 mennessä.

Esitetään, että hankitaan lääkealan perustutkinto Turun ammatti-instituutista. Koulutuksen ohjelmarunko (viikottaiset poissaolot työpaikalta) soveltuu työnantajan työvuorojen aikataulutukseen. Työnantajalla on myös toinenkin opiskelija aloittanut ko. tarjoajan koulutuksessa vuosi sitten. Opiskelijakohtainen arvonlisäveroton hinta on enintään 10 180 €.

Aiemmin vastaava koulutus on hankittu Turun ammatti-instituutinta 1.2.2021. Koulutusten yhteenlaskettu arvonlisäveroton kokonaishankintahinta on 20 360 €.

 

Hankintasopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman. Päätösesitys perusteluineen tulee julkiseksi vasta päätöksenteon jälkeen ja asiakirjat ovat liikesalaisuuksia lukuun ottamatta julkisia sopimuksen tekemisen jälkeen sekä asianosaisjulkisia hankintapäätöksen jälkeen (laki viranomaisen toiminnan julkisuudesta 621/1999).

 Asiakirjoja säilytetään sähköisessä muodossa Tampereen seudun ammattiopistossa.

 Vt. oppisopimuspäällikön päätösvalta asiassa perustuu palvelualueen johtajan päätökseen 10.1.2022 § 6 Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasääntö.

(Toimintasäännön liite: Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan toimivallan siirtäminen 10.1.2022 alkaen).

 

Päätös

Sopimus Lääkealan perustutkinnon hankinnasta tehdään Turun ammatti-instituutin kanssa. Opiskelijakohtainen arvonlisäveroton hinta on 10 180 € ja hankinnan arvonlisäveroton kokonaishinta 20 360 € henkilökohtaistamisten mukaan. Opiskelijamäärä on kaksi opiskelijaa. 

Sopimus voidaan tehdä, kun hankintapäätös on lainvoimainen. Hankintapäätös sitoo kaupuinkia vasta, kun hankintasopimus on allekirjoitettu.

Henkilötietoja sisältävä teksti

 

 

Allekirjoitus

vt. oppisopimuspäällikkö Liisa Klinge