§ 1 Santalahden sataman veneiden nostopaikan hankinta

Lataa  Kuuntele 

TRE:127/02.07.01/2022

Päätöspäivämäärä

28.1.2022

Päätöksen tekijä

Rakennuttamispäällikkö, Kaupunkiympäristön palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Rakennuttajainsinööri Jukka Rantala,​ puh. 040 685 4427,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Rakennuttamispäällikkö Petri Kantola, puh. 050 364 6095, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupungin Näsijärven satamista puuttuva keskikokoisille veneille (20 tn) tarkoitettu veneiden nostopaikka on päätetty rakentaa Santalahden satamaan. Nostolaituri kuuluu Tampereen kaupungin vuoden 2022 investointiohjelmaan. Järeiden satamarakenteiden rakentaminen vaikeisiin jääolosuhteisiin on erityistä taitoa vaativa taitorakennehanke, jonka suunnittelua ja toteuttamisvaihtoehtoja on suunniteltu ja arvioitu epävirallisissa keskusteluissa muutaman paikallisen työhön päteväksi arvioidun urakoitsijan kanssa. Toteuttamiskelpoisimman vaihtoehdon on esittänyt Prorata Oy, jonka ratkaisuvaihtoehdossa on otettu huomioon sekä järeillä nostureilla (300 tn) että keskikokoisilla Hiab -laitteilla nostettavien veneiden nostot ja laskut Santalahden sataman nykyisissä olosuhteissa.  Rakennettava nostolaituri on suurta taitoa ja huolellisuutta vaativa taitorakennekohde siihen nostossa kohdistuvien korkeiden pistekuormien takia, ja tästä syystä Santalahden veneiden nostopaikan hankinta tehdään riittävää pätevyyttä ja kokemusta vaikeista taitorakenneratkaisuista aiemmissa projekteissa osoittaneen urakoitsijan kanssa.

Prorata Oy on antanut rakennettavasta veneiden nostopaikasta kokonaishintaperusteisen tarjouksen, joka on hinnaltaan 49 000,00 euroa (alv 0%).  Tarjous sisältää toteuttamiskelpoisen vaihtoehdon 20 tn veneiden nostopaikan rakentamiseksi Santalahden satamaan kohteen vaikeusastetta ja kokoa vastaavalla hinnalla. Esitän, että veneiden nostopaikan rakentaminen tilataan Prorata Oy:ltä kokonaishintaan 49 000,00 euroa (alv 0%).

Päätös

Santalahden sataman veneiden nostopaikan rakentaminen tilataan Prorata Oy:ltä kokonaishintaan 49 000,00 euroa (alv 0%).

Laskutusperusteena on yksikköhinnoista laskettu toteutuneet kustannukset ja kustannusarviota ei saa ylittää ilman tilaajan lupaa.

Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua tämän hankintapäätöksen tiedoksisaannista edellytyksellä,​ että hankintapäätös on saanut lainvoiman. Kustannukset kohdistetaan projektinumerolle I1115_​2200001_4079924_3610.

Allekirjoitus

Rakennuttamispäällikkö Petri Kantola