§ 10 Kaupunkiympäristön sähköteknisten järjestelmien lukitusurakan hankinta

Lataa  Kuuntele 

TRE:606/02.07.01/2022

Päätöspäivämäärä

31.1.2022

Päätöksen tekijä

Johtaja, kaupunkiympäristön palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Järjestelmäpäällikkö Mika Heikkilä, etunimi.sukunimi@tampere.fi, p.050 468 8478

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Katri Naulo, etunimi.sukunimi@tampere.fi, p.040 801 6003

Päätöksen perustelut

Infraomaisuusyksikön vastuulla olevien teknisten järjestelmien tilojen ja laitteiden lukitus on ajan saatossa muodostunut haastavaksi. Lukituksen uudistamisella yhtenäistetään lukitusta sekä saada luvittaminen ja seuranta sähköiseen muotoon.

Infraomaisuusyksikkö on kilpailuttanut kaupunkiympäristön sähköteknisten järjestelmien laitteistojen ja tilojen lukitusjärjestelmän. Lukittavia tiloja ja laitteita ovat mm. ulkovalaistuskeskukset, satamaportit ja -laitteet, teletilat ja -kaapit, tapahtumakeskukset sekä osa valaisinpylväistä. Uusi lukitusjäjestelmä on etähallittava ja avaimeton järjestelmä, joka kerää lokitietoa lukkojenkäytöstä.

Hankinta on järjestetty kilpailutuksena puitesopimuskumppaneiden kesken. Puitesopimus: 341009/2021, Lukko- ja helatuotteiden sekä asennusten hankinta, Hankintajohtaja, Tuomi Logistiikka.

Tarjouksia saatiin kolme:

  • Loihde Trust Oy (Viria Security Oy) 228 968,42 € (alv0%)
  • BLC Turva Oy (AM lukkoasema) 287 996,14 € (alv0%)
  • Lukkoluket Oy 299 873,5 € (alv0%)

Valintaperusteena oli halvin hinta.

Halvimman tarjouksen tehneen tarjous, eli Loihde Trust Oy:n (Viria Security Oy) tarjous esitetään hylättäväksi sillä perusteella, että kokonaishinta on työn vaatimiin kustannuksiin nähden olennaisesti poikkeava ja epäsuhde on ilmeinen. Asiasta on pidetty hylätyn tarjoajan kanssa neuvottelu, jossa ilmeni selkeitä näkemys- ja tulkintaeroja ja he ovat ilmottaneet, että heillä ei ole tarjouksen hylkäämisestä vaatimuksia asiassa kaupukia vastaan.

Hallintosäännön 37 §:n perusteella palvelualueen johtaja päättää irtaimen omaisuuden sekä palvelujen hankinnasta, luovuttamisesta ja vuokrauksesta sekä sopimusten hyväksymisestä lautakunnan palvelu- ja vuosisuunnitelman rajoissa.

Esitämme valittavaksi toiseksi halvimman tarjouksen tehnyttä BLC Turva Oy:n (AM lukkoasema) tarjousta, 287 996,14 € (alv0%).

Kustannukset esitetään jaettavaksi määräperusteisesti tietoliikenteen, ulkovalaistuksen ja satamien budjetoinnin kesken.

Vastuuhenkilöksi hankintaan esitetään Infraomaisuushallinta yksiköstä järjestelmäpäällikkö Mika Heikkilää.

Päätös

Hankitaan lukitusurakka kilpailutuksessa toiseksi tulleelta BLC Turva Oy:ltä (AM lukkoasema), hintaan 287 996,14 euroa (alv 0 %).

Halvimman tarjouksen tehneen  Loihde Trust Oy:n (Viria Security Oy) tarjous hylätään, koska kokonaishinta on työ vaatimiin kustannuksiin nähden olennaisesti poikkeava ja epäsuhde on ilmeinen.

Hankintapäätös on kaupunkia sitova vasta, kun hankintasopimus on allekirjoitettu.

Kustannukset jaetaan määräperusteisesti tietoliikenteen, ulkovalaistuksen ja satamien budjetoinnin kesken. 

Hankinnan vastuuhenkilönä toimii Infraomaisuushallinta yksiköstä järjestelmäpäällikkö Mika Heikkilä.

Jos hankinta laskutetaan useassa erässä, tulee laskuissa olla seuranta laskutetuista ja laskuttamatta olevista maksumääristä.

Allekirjoitus

Johta Mikko Nurminen