§ 15 Takaisinsaantivaatimus liukastumisesta Hatanpään valtatie 16 kohdalla väliaikaisella suojatiellä

Lataa  Kuuntele 

TRE:5496/03.07.01/2021

Päätöspäivämäärä

4.2.2022

Päätöksen tekijä

Rakennuttamisjohtaja, Kaupunkiympäristön palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Hallintosuunnittelija Patrick Hanska, puh. 041 730 4437, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Rakennuttamisjohtaja Milko Tietäväinen, puh. 040 506 8600, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Intrum Oy on vaatinut Keskinäisen vakuutusyhtiö Fennian takaisinsaantivaatimuksella Tampereen kaupunkia maksamaan takaisin asiakkaalleen 03.01.2021 klo 14.25 Hatanpään valtatiellä, raitiotietyömaan rakennusaikaisella suojatiellä sattuneen kaatumistapauksen johdosta työnantajan tapaturmavakuutuksen perusteella maksettuja korvauksia yhteensä 1533,23 euroa. 

Vaatimusta on perusteltu siten, että suojatie oli jäinen ja hiekoittamaton. 

Ratikkatyömaalta saatujen tietojen mukaan kohteen hoito oli siirretty Tampereen Infra Oy:lle ja Tampereen Infra Oy:ltä saatujen tietojen mukaan hoitoa ei olla luovutettu ratikkatyömaalta. 

Talvikunnossapidossa kaikkien huollettavien alueiden kaikki liukkaudet on mahdotonta täysin poistaa, vaikka kunnossapidossa saavutetaankin lain edellyttämä tyydyttävä kunto. Jalankulkijalle tai muulle kadun käyttäjälle kuten polkupyöräilijälle jää aina velvollisuus huolelliseen ja varovaiseen toimimiseen mahdollisen vahingon välttämiseksi.

Vahingonkorvauslain mukaan, vahingon on velvollinen korvaamaan se, joka tahallaan tai tuottamuksellaan on aiheuttanut vahingon. Tuottamus edellyttää Tampereen kaupungin taholta virhettä tai laiminlyöntiä. Jos kyseessä on tapaturma, aiheutunut vahinko jää vahingonkärsijän kannettavaksi.

Urakoitsijoiden selvityksien mukaan kyseisellä suojatiellä on jäänyt hoito sopimatta ja näin ollen suojatie on jäänyt hoitamatta.

Täten Kaupunkiympäristön palvelualue katsoo, että Tampereen kaupunki on korvausvelvollinen.

 

Sovelletut säännökset:

Vahingonkorvauslaki (412/1974) 2 luku 1 §.

 

Toimivalta:

Rakennuttamisjohtaja päättää alle 50 000,00 euron vahingonkorvausten myöntämisestä (Hallintosääntö 37 §, kappale kaksi, kohta 10 sekä Kaupunkiympäristön palvelualueen toimintasääntö 30.12.2021 § 129).

Päätös

Takaisinsaantivaatimus hyväksytään.

Henkilötietoja sisältävä teksti

Salassapidettävät tiedot poistettu.

Allekirjoitus

Rakennuttamisjohtaja Milko Tietäväinen