§ 19 Jääkiekon miesten vuoden 2022 MM-kilpailujen kansainvälisen tiedottamisen pienhankinta STT Viestintäpalvelut Oy:ltä

Lataa  Kuuntele 

TRE:958/02.07.01/2022

Päätöspäivämäärä

2.2.2022

Päätöksen tekijä

Konsernijohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Suhdetoiminta- ja markkinointipäällikkö Iina Ojala, puh. 040 801 6189 ja kansainvälisten asioiden suunnittelija Pekka Pernu, puh. 041 730 2598, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Mia Helin, puh. 040 570 4065, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Strategiajohtaja Reija Linnamaa ja suhdetoiminta- ja markkinointipäällikkö Iina Ojala:

Tampereella järjestetään jääkiekon miesten MM-kilpailut 13. - 29.5.2022. Tampereen kaupungin tavoitteena on hyödyntää kansainvälisen suurtapahtuman tuoma kansainvälinen näkyvyys, ja saada kaupungille runsaasti positiivista näkyvyyttä kansainvälisessä mediassa MM-kilpailujen yhteydessä.

Tampereen kaupungilla on uutistoimisto STT:n kanssa voimassa oleva sopimus kansainvälisestä tiedottamispalvelusta, mutta se ei suoraan sovellu jääkiekon miesten MM-kilpailuihin liittyvään kansainväliseen tiedottamiseen. Sen vuoksi MM-kilpailujen tarpeisiin on pyydetty erillinen tarjous, joka mahdollistaa tiedotteiden kohdentamisen jääkiekon kannalta oikeille kohdealueille.

Tampereen kaupungin strategia ja kehittämisyksikön suhdetoiminta ja markkinointi pyysi tarjousta kansainvälisen tiedottamispalvelun hankinnasta jääkiekon miesten MM-kilpailuihin liittyvään tiedottamiseen STT Viestintäpalvelut Oy:ltä (Y-​tunnus 1030474-​5). STT on Suomessa ainoa luotettavaa monipuolista kansainvälistä tiedonvälitystä harjoittava uutistoimisto,​ joten kilpailutusta ei tehty. Pyydetty tarjous saatiin 25.1.2022.

STT on uutistoimisto,​ jolla on kattavat kontaktit myös globaaliin kansainväliseen mediaan. Kansainvälisen jakelun toteuttaa STT:n kumppani Business Wire,​ joka jakaa tiedotteet sopimuksen mukaan englanninkielisinä suoraan toimitus-​ ym. järjestelmiin,​ tärkeimpiin Internet-​portaaleihin,​ hakukoneille,​ verkkosivuille,​ finanssipalveluille ja online/database -​pohjaisiin järjestelmiin. Tiedote toimitetaan myös suurimmille uutissyndikaattoreille,​ toimialoille,​ sanomalehdille ja sadoille verkkosivuille. Verkostossa on mukana uutistoimistojen ja tiedotusvälineiden sivustot: esim. Bloomberg,​ Reuters,​ Dow Jones,​ mobiilialustat (esim. AFP). Kohdennetuissa toimittajajakeluissa on tuhansia toimittajia,​ jotka tilaavat haluamansa aiheisia tiedotteita meilinä tai syötteenä. Jokainen englanninkielinen tiedote on optimoitu erilaisiin julkaisualustoihin (mobiiliin ja verkkoympäristöihin) verkkonäkyvyyden maksimoimiseksi.

Yhden perusmittaisen tiedotteen (400 sanaa) arvonlisäveroton hinta on 3 165 euroa, minkä lisäksi tiedotteen yhteydessä julkaistavien kuvien arvonlisäverottomat hinnat ovat 295 euroa ensimmäisen kuvan osalta ja 190 euroa seuraavien kuvien osalta. Jääkiekon miesten MM-kilpailujen yhteydessä toteutettavan STT:n kautta ostettavan kansainvälisen tiedottamispalvelun arvonlisäveroton kokonaisarvo on enintään 22 000 euroa. Ratkaisut tiedotteen lähettämisestä tehdään tapauskohtaisesti yksi tiedote kerrallaan, kuitenkin siten, että maksimäärä on enimmillään kuusi tiedotetta kevään 2022 aikana.

Tapahtuman sisältö ja kohderyhmä huomioon ottaen kaupungin olemassa olevan STT:n sopimuksen levikki todettiin epätarkoituksenmukaiseksi. Tämän johdosta pyydettiin jääkiekon miesten MM-kilpailuja varten erillinen tarjous. Asia tuli kuitenkin ilmi vasta ensimmäisen tiedotteen lähetysvaiheessa, jonka vuoksi ensimmäinen toimeksianto joudutaan käynnistämään ennen päätöksen lainvoimaisuutta. Ensimmäinen kansainvälinen tiedote on tarkoitus lähettää, kun kisojen alkuun on tasan 100 päivää. Muut tiedotteet päätetään tapauskohtaisesti kevään aikana.

Hankinta-asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Sopimus tulee yleisesti julkiseksi, kun hankintaa koskeva sopimus on tehty.

Asiakirjoja säilytetään kaupungin sähköisessä arkistossa.

Hallintosäännön 36 § 28)-kohdan mukaisesti konsernijohtaja päättää konsernihallinnon irtaimen omaisuuden ja palvelujen hankinnasta, luovuttamisesta ja vuokrauksesta, ellei muualla ole toisin määrätty tai päätetty.

Päätös

Jääkiekon miesten vuoden 2022 MM-kilpailujen kansainvälinen tiedottamispalvelu hankitaan esityksen mukaisesti STT Viestintäpalvelut Oy:ltä (Y-​tunnus 1030474-​5).

Hankinta kattaa enimmillään kuusi tiedotetta.

Hankinnasta aiheutuvat kustannukset maksetaan kustannuspaikalta 113002, Suurtapahtumat.

Kansainvälisen tiedottamispalvelun arvo on enintään 22 000 euroa (alv 0 %).

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään suhdetoiminta- ja markkinointipäällikkö Iina Ojala.

Suhdetoiminta- ja markkinointipäällikkö Iina Ojala valtuutetaan allekirjoittamaan STT Viestintäpalvelu Oy:n kanssa laadittava sopimus.

Allekirjoitus

Konsernijohtajan 1. varahenkilö, johtaja Taru Kuosmanen