§ 23 Pysäköintirajoitusten asettaminen mukaan lukien talvipysäköintirajoitukset Multiojankadulle

Lataa  Kuuntele 

TRE:1330/08.01.02/2022

Päätöspäivämäärä

11.2.2022

Päätöksen tekijä

Suunnittelupäällikkö, Kaupunkiympäristön palvelualue, liikennejärjestelmän suunnittelu

Valmistelijan yhteystiedot

Erikoissuunnittelija Tuula Somppi, puh. 040 800 7579, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Suunnittelupäällikkö Ari Vandell, puh. 040 564 4518, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Multiojankadun etelä-/länsipäässä on rajoitukseton pysäköinti molemmin puolin katua. Kesäaikana tästä ei ole ongelmaa, mutta talvisin molemminpuolinen pysäköinti haittaa kadun kunnossapitoa etenkin Lempääläntieltä etelän suuntaan käännyttäessä Multiojankatu 10-18 kohdalla. Tämän ongelman helpottamiseksi lisätään ko. katuosalle viikoittainen talvipysäköintirajoitus; parittomina viikkoina pysäköinti on kielletty maanantaista lauantaihin itäpuolella katua ja parillisina viikkoina länsipuolella katua. Sunnuntaisin on ns. vaihtopäivä, jolloin pysäköinti on vapaata molemmin puolin katua.

Multiojankatu 28 kohdalla on myös paljon pysäköityjä ajoneuvoja kadun itäpuolella haitaten kunnossapitoa. Multiojankatu 30-32 taloyhtiöistä on annettu palautetta tonttiliittymän huonoista näkemistä pysäköityjen ajoneuvojen takia. Jotta myös tämä epäkohta saadaan parannettua, lisätään noin 10 metrin päähän ko. tonttiliittymän eteläpuolelle pysäköintikieltomerkki ja päätetään se vasta ratasillan jälkeen. Myös kadun länsipuolelle lisätään pysäköintikielto samalle osuudelle kuin itäpuolella. Lisäksi tälle kohdalle Multiojankatu 28 lisätään talvipysäköintirajoitus siten, että itäpuolella pysäköinti on kielletty tiistaisin klo 9-12 ja länsipuolella keskiviikkoisin klo 9-12. 

Talvipysäköintirajoitukset ovat voimassa aikavälillä 15.11.-30.4. Kunnossapitäjä voi muuttaa ilman uutta päätöstä päivää/kellonaikaa omien aikataulujensa mukaisesti.

Pysäköintirajoitukset asennetaan suunnitelman 1/21778 mukaisesti. Multiojankatu 8-10 välissä olevat tilapäiset pysäköintikieltomerkit poistetaan tässä yhteydessä.

Päätös

Multiojankadulle asenneteaan pysäköintirajoitukset suunnitelman 1/21778 mukaisesti, ja samalla tilapäiset pysäköintirajoitukset poistetaan Multiojankatu 8-10 kohdalta.

 

Päätöstä on noudatettava muutoksenhausta huolimatta, jollei valitusviranomainen toisin määrää (TLL 193 § 2 mom.).

 

 

Allekirjoitus

Suunnittelupäällikkö Ari Vandell