§ 41 Tammelakeskuksen remontin suunnittelukuluista sopiminen investointia varten

Lataa  Kuuntele 

TRE:384/02.02.01/2022

Päätöspäivämäärä

20.1.2022

Päätöksen tekijä

Kiinteistöjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Kiinteistöpäällikkö Jyrki Miettinen, puh. 040 173 0234, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm, puh. 0400 205 044, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen Palvelukiinteistöt Oy on vuokrannut 1.9.2021 allekirjoitetulla vuokrasopimuksella Tampereen kaupungille osoitteessa Itsenäisyydenkatu 21 B, Tampere, sijaitsevan Tammelakeskus-nimisen rakennuksen. Osapuolet ovat yhdessä neuvotelleet rakennuksen perusparannuksen suunnittelun aloittamisesta ja suunnittelukustannusten maksamisesta. 

Tampereen Palvelukiinteistöt Oy maksaa perusparannuksen suunnittelukulut ja mikäli suunnitelmien pohjalta käynnistetään perusparannushanke, lisätään suunnittelu- ja perusparannuksen kustannukset vuokrasopimuksen mukaisesti kohteelle investointivuokrana erillisellä päätöksellä.

Mikäli kohteen perusparannushanke ei toteudu, sovitaan, että kaupunki maksaa suunnittelusta aiheutuneet kustannukset Tampereen Palvelukiinteistöt Oy:lle. Suunnittelukustannusten on arvioitu olevan enintään 60 000 euroa, jotka maksettaisiin omaisuudenhallinnan kustannuspaikalta 135007, Tammelakeskuksen verkolta ja kohdekehitys -vaiheelta.

Mikäli suunnittelukustannusten arvio on ylittymässä yli 15 %, Tampereen Palvelukiinteistöt Oy toimittaa kaupungille lisätyötarjouksen perusteluineen ja muutostyötietoineen, josta annetaan hyväksyntä kustannusarvion ylitykselle.

Asunto- ja kiinteistölautakunnan päätöksen 23.10.2019 § 144 mukaisesti asian päättää kiinteistöjohtaja, kun kyse on rakennusten, tilojen ja niihin liittyvien alueiden vuokraamisesta.

Päätös

Hyväksytään Tammelakeskuksen perusparannuksen suunnittelukulujen maksaminen Tampereen Palvelukiinteistöt Oy:lle, mikäli kohteen suunniteltu perusparannushanke ei toteudu. Suunnittelukustannusten on arvioitu olevan 60 000 euroa.

Allekirjoitus

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm