§ 60 Investointivuokran lisääminen Linnainmaan hyvinvointikeskuksen vuokraan

Lataa  Kuuntele 

TRE:381/02.07.03/2022

Päätöspäivämäärä

24.1.2022

Päätöksen tekijä

Kiinteistöjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Kiinteistöpäällikkö Jyrki Miettinen, puh. 040 173 0234, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm, puh. 0400 205 044, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen Palvelukiinteistöt Oy on vuokrannut 1.9.2021 allekirjoitetulla vuokrasopimuksella Tampereen kaupungille osoitteessa Kirviälänkatu 2, 33580 Tampere, sijaitsevan Linnainmaan hyvinvointikeskus -nimisen rakennuksen. Osapuolet ovat yhdessä neuvotelleet rakennuksen lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmien osittaisesta saneerauksesta, maalämpöpumpun lisäämisestä ja lämmöntalteenoton tehostamisesta.

Vuokrasopimuksen ehtojen mukaisesti vuokranantaja vastaa korjaushankkeiden suunnittelusta ja toteutuksesta kustannuksineen. Korjausten toteutuneille ja hyväksytyille kustannuksille, jotka vuokranantaja aktivoi taseeseen, määritellään vuokrasopimuksen ehtojen mukainen investointivuokra. Investointivuokralla on 6 %:n tuottovaade ja se lisätään kohteen vuokraan, kun korjaustyöt on hyväksytysti vastaanotettu ja hyväksytty taloudellinen loppuselvitys tehty.

Korjaushankkeen kustannusarvio on 400 000 euroa (alv 0 %), josta toteutussuunnittelun osuus on 30 000 euroa. Mikäli kustannusarvio on ylittymässä yli 15 %, toimittaa vuokranantaja vuokralaiselle lisätyötarjouksen perusteluineen ja muutostyötietoineen. Mikäli hanketta ei vuokralaisesta johtuvista syistä toteuteta, sitoutuu vuokralainen maksamaan suunnittelusta aiheutuneet kustannukset.

Kustannusarvion mukainen investointivuokra on 4 433,33 euroa kuukaudessa (alv 0 %), jonka veloitus alkaa alustavasti tammikuussa 2023. Korjaushankkeen valmistuttua laaditaan vastaanottopöytäkirja ja taloudellinen loppuselvitys, jonka perusteella investointivuokra tarkennetaan kustannuksia vastaavaksi vuokrasopimuksessa kuvattujen periaatteiden mukaisesti. Investointivuokra on voimassa kymmenen (10) vuotta. Muutoin vuokrasopimus säilyy ennallaan.

Kohteen vuokrasopimus ja investointivuokra siirtyvät sote-uudistuksen myötä Pirkanmaan hyvinvointialueelle 1.1.2023 alkaen.

Asunto- ja kiinteistölautakunnan päätöksen 23.10.2019 § 144 mukaisesti asian päättää kiinteistöjohtaja, kun kyse on rakennusten, tilojen ja niihin liittyvien alueiden vuokraamisesta.

Päätös

Hyväksytään investointivuokran lisääminen Linnainmaan hyvinvointikeskuksen vuokraan vuokrasopimuksen ehtojen mukaisesti, kun korjaustyöt ovat valmiit ja hyväksytysti vastaanotettu, taloudellinen loppuselvitys tehty ja sopimusliite allekirjoitettu.

Allekirjoitus

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm