§ 7 Pegasos-ohjelmiston ylläpitosopimuksen muuttaminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:6629/07.01.02/2021

Päätöspäivämäärä

21.1.2022

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Tietohallintokoordinaattori Sanna Ahonen,​ puh. 040 514 1809,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala,​ puh. 050 558 8958,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupungilla on käytössä Pegasos-potilastietojärjestelmä. Pegasoksen ylläpitopalvelusta on 21.5.2002 solmittu toistaiseksi voimassa oleva sopimus ”Ohjelmiston ylläpitopalvelu” Pegasos-​potilastietojärjestelmän ylläpidosta (hankintapäätös 21.05.2002,​ 233 §,​ Projektipäällikkö Jorma Lehtisaari). Palvelun nykyinen toimittaja on CGI Suomi Oy.

Puolesta asioinnin laajennus 

Lain potilaan asemasta ja oikeuksista 785/1992 7 § mukaan alaikäisen potilaan mielipide on selvitettävä hoitotoimenpiteissä, kun se on hänen ikäänsä ja kehitystasoonsa nähden mahdollista. Mikäli alaikäinen kykenee päättämään hoidostaan, on häntä hoidettava yhteisymmärryksessä. Jos alaikäinen ei kykene itse päättämään hoidostaan, on häntä hoidettava yhteisymmärryksessä hänen huoltajansa tai muun laillisen edustajan kanssa. 

Sähköistä puolesta asiointia varten terveydenhuollon ammattihenkilön tulee arvioida alaikäisen kyky hoitaa omaa asiaansa ja selvittää hänen tahtonsa tietojen luovuttamisesta huoltajille jokaisen terveydenhuollon asioinnin yhteydessä. Nämä tiedot on kirjattava jokaisen asioinnin yhteydessä potilastietojärjestelmään.

CGI Suomi Oy antoi 21.12.2021 tarjouksen puolesta asioinnin laajennuksesta (alaikäisen kypsyyden arviointi). Tarjoukseen sisältyy toiminnallisuuden toteutus, lisenssi ja ylläpito. Tarjouksen arvonlisäveroton kertahinta koko Pirkanmaan Alue-Pegasos -ympäristön osalta on 38 306 euroa, josta Tampereen kaupungin osuus on 22 350 euroa. Ylläpidon jatkuva hinta koko Pirkanmaan Alue-Pegasos ympäristölle on 782 euroa kuukautta kohden, josta Tampereen osuus on 500 euroa/kuukausi.

Kansallinen lääkitys, vaihe 1 

Kansallisen lääkityslistan tavoitteena on parantaa lääkehoitoon liittyvien tietojen hallintaa. Lääkityslistan kehittäminen on vaiheistettu ja ensimmäisen vaiheen käyttöönotto on maaliskuussa 2022. Ensimmäisessä vaiheessa otetaan käyttöön reseptiin ja lääketietokantaan liittyviä muutoksia.

CGI Suomi Oy antoi 21.12.2021 tarjouksen Uudistamispyynnön PULL-malli (Kansallinen lääkitys, vaihe 1). Tarjoukseen sisältyy lisenssi ja ylläpito. Tarjouksen arvonlisäveroton kertahinta koko Pirkanmaan Alue-Pegasos -ympäristön osalta on 24 500 euroa, josta Tampereen kaupungin osuus on 12 750 euroa. Ylläpidosta ei aiheudu kustannuksia.

CGI Suomi Oy:n kanssa on sovittu tarjousten voimassaoloajan jatkumisesta 31.1.2022 asti.

Tampereen kaupungin Pegasos-​sopimuksen vuosiarvo on noin 1 996 400 euroa. Toistaiseksi tehtävän sopimusmuutoksen arvonlisäveroton arvo koko Pirkanmaan Alue-Pegasos -ympäristön osalta on yhteensä 100 342 euroa, josta Tampereen kaupungin osuus on 59 100 euroa.

Lain julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista 136 § 2 momentin 5 kohdan mukaan hankintasopimukseen ja puitejärjestelyyn voidaan tehdä muutos ilman uutta hankintamenettelyä,​ jos kyse on vähäarvoisesta sopimusmuutoksesta,​ joka alittaa EU-kynnysarvon eikä muutos vaikuta sopimuksen yleiseen luonteeseen. Muutoksen arvo tulee olla pienempi kuin 10 prosenttia alkuperäisen palveluhankintasopimuksen arvosta. Hankinta-​asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999).

Pegasos-potilastietojärjestelmän toiminnallisuuksiin tehtävät vähäarvoiset muutos- ja kehitystyöt eivät vaikuta sopimuksen yleiseen luonteeseen.

Päätösesitys perusteluineen tulee julkiseksi päätöksenteon jälkeen. Tarjoukset ja muut hankintaa koskevat asiakirjat tulevat julkisiksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen. Yleisesti julkisiksi tarjousasiakirjat tulevat,​ kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään kaupungin sähköisessä arkistossa. Muutoksenhakua varten asiakirjat on saatavissa Tampereen kaupungin tietohallintoyksiköstä. 

Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista sillä edellytyksellä,​ että hankintapäätös on saanut lainvoiman.

Sopimuksen vastuuhenkilönä toimii palveluvastaava,​ jota vakanssia tällä hetkellä hoitaa Tuija Soukkio. Vakanssinhoitajan vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin haltijalle. Vastuuhenkilö huolehtii yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.

Tampereen kaupungin konsernihallinnon toimintasäännön liitteen (konsernijohtajan toimivallan siirtopäätös 1.7.2021 § 90) mukaan tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupungin ICT-hankinnoista,​ ICT-​sopimusten ehdoista,​ hyväksymisestä ja allekirjoittamisesta. Lisäksi tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupunkiseudun tietohallintosopimuksessa määritellyistä asioista.

Päätös

Hyväksyn sopimusmuutoksen koskien 21.5.2002 solmittua ”Ohjelmiston ylläpitopalvelu” -​sopimusta Pegasos-​potilastietojärjestelmän ylläpidosta. Palvelun nykyinen toimittaja on CGI Suomi Oy.

Toistaiseksi tehtävän sopimusmuutoksen arvonlisäveroton arvo koko Pirkanmaan Alue-Pegasos -ympäristön osalta on yhteensä 100 342 euroa, josta Tampereen kaupungin osuus on 59 100 euroa.

Sopimusmuutoksesta aiheutuvat arvonlisäverottomat kustannukset, kertamaksu koko Pirkanmaan Alue-Pegasoksen osalta 62 806 euroa, kohdistetaan projektirakenteen osalle K1130_11_110 Alue-Pegasos pienkehitys ja Tampereen kaupungin jatkuvat kustannukset 500 euroa kuukaudessa kohdistetaan projektirakenteen osalle J1130_11_010 Pegasos.

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään palveluvastaava Tuija Soukkio.

Tämä päätös sitoo Tampereen kaupunkia vasta,​ kun sopimusmuutosta koskeva sopimus on allekirjoitettu.

Allekirjoitus

Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala